Tags: , , ,

SER Diversity Day Oktober 2022: Theater van zelfvertrouwen & werkgeluk

SER Diversity Day Oktober 2022: Theater van zelfvertrouwen & werkgeluk

Begin: 3 oktober 2022
Eind: 5 oktober 2022
Organisator: SheConsult
Prijs: 49,50

4 oktober a.s. organiseert de SER (De Sociaal-Economische Raad) weer Diversity Day.
Meer dan 160 organisaties in het hele land organiseren activiteiten om diversiteit en inclusie op de agenda te zetten.

Voor alle vrouwen is er een inspirerend Theatercollege over Werkgeluk en Zelfvertrouwen op 5 oktober, in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Werkgevers worden uitgenodigd hun vrouwelijke talenten naar dit theatercollege te zenden.
Volgens de organisator wordt het een leerzaam, inspirerend en ook leuk dagdeel.

Verschil verrijkt

De SER kiest dit jaar voor het motto ‘Verschil Verrijkt’. De SER kaart aan dat aandacht voor diversiteit nog altijd even belangrijk is, want onderzoek toont aan dat Nederlanders het gevoel hebben dat polarisatie alleen maar toeneemt. De nuance lijkt te verdwijnen en tegenstellingen worden scherper. Dat terwijl het juist waardevol is om elkaars verschillen te respecteren. Ook op de werkvloer is dat van belang. Waar diversiteit en inclusie samenkomen (dus niet alleen zorgdragen voor een divers personeelsbestand, maar iedereen zich thuis laten voelen zodat de diversiteit blijft) is er meer ruimte voor creativiteit en innovatie. Essentieel voor succes in het bedrijfsleven.

Waar begin je?

Om verschillen te respecteren, helpt het om die te begrijpen. Daarom doet SheConsult al jarenlang onderzoek naar de verschillen tussen mannen en vrouwen. Wil je diversiteit en inclusie stimuleren? Onderzoek geeft aan dat je dan het beste kunt beginnen bij vrouwen, de op een-na-dominante groep. Deze vrouwen lopen tegen de niet-inclusieve regels en het gedrag van organisaties/mensen aan. Ze raken daardoor gefrustreerd, want ze voelen zich niet gewaardeerd, gezien of succesvol. Ze krijgen niet voor elkaar wat ze voor elkaar willen krijgen, stellen hun ambities naar beneden bij of verlaten de organisatie.

Werkgeluk & zingeving

Om vrouwen aan boord te houden en te laten groeien weten steeds meer werkgevers dat je tussen vrouwen en mannen een onderscheid moet maken. Vrouwen zijn anders. Vrouwen werken anders met andere kansen en problemen. Ze hebben ook andere uitdagingen dan mannen. Werkgeluk en zelfvertrouwen zijn issues die bij vrouwen dominant aanwezig zijn. Daar wordt op Diversity Day 2022 extra aandacht aan gegeven met het Theater van Zelfvertrouwen en Werkgeluk.

Het theatercollege

In dit theatercollege van drs. Vréneli Stadelmaier, Loopbaancoach en auteur van F*ck die Onzekerheid en Een Slimme Meid is op Haar Toekomst Voorbereid, wordt ingegaan op werkgeluk en zelfvertrouwen. Vragen die worden beantwoord zijn: wat is werkgeluk en welke elementen spelen daarbij een rol? Waarom is dit met name voor vrouwen zo belangrijk? Wat is dan de link met zelfvertrouwen? En hoe bouw je meer zelfvertrouwen op? Ook wordt ingegaan op het impostor syndrome, de angst om door de mand te vallen, en het verschil in de hersenen tussen mannen en vrouwen. Stadelmaier’s college is gestoeld op de meest recente wetenschappelijke inzichten rondom de verschillen tussen mannen en vrouwen en wordt gecombineerd met herkenbare anekdotes. Het college is deels gebaseerd op haar boek F*ck die Onzekerheid.

Meer weten?

Ben je werkgever en wil je meer weten over de mogelijkheden? Klik hier.
Wil je zelf naar het Theater van Zelfvertrouwen en Werkgeluk komen? Klik dan hier.

Tags: , , ,
Ook Interessante Kalender

Training DISC voor HR | IMK

Tijdens de DISC training voor HR breng je je eigen DISC gedragsprofiel in kaart. Vervolgens leer je DISC op verschillende manieren toe te passen op jouw HR-taken.
Lees verder

Driedaagse Cursus Duurzame Loopbanen

Driedaagse cursus Duurzame Loopbanen Startdatum: 19 mei 2022 Locatie: Dominicanenklooster in Huissen Kosten: €2.350,00 Organisator: Radboud Academy Voor wie is de cursus: Leidinggevenden en HR-professionals Overal om ons heen horen…
Lees verder

Employee Experience“ building tribes

Het ontwikkelen van een employee experience strategie is in deze turbulente tijden topprioriteit voor HR. Tijdens deze speciale online experience nemen topsprekers uit binnen“ en buitenland jou mee in verhalen…
Lees verder

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Aanmelden!

Sidebanner HRcommunity Festival

Welk boek lees jij deze zomer?

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Manager – OPRA Turbines

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Word een Online Learning Expert | SkillsTown

Whitepaper

Houd medewerkers binnenboord, via een positieve leercultuur

Houd medewerkers binnenboord, via een positieve leercultuur