TeamsTime

0
Partners
0
Organisatoren
0
Deelnemers
0
Views

OVER TEAMSTIME

star_rate

Waarom

In 2020 en 2021 werd op afstand ontmoeten en samenwerken definitief een alternatief voor fysieke bijeenkomsten. Onder de noemer hybride werken wordt tussen fysiek en digitaal communiceren en werken gebalanceerd. Deze ontwikkeling heeft direct uitwerking op de bedrijfs-, en leiderschapscultuur en de Employee en Customer Experience.

verified

Wat

Wij verbinden 3 vakgebieden – HR, IT en Communicatie – en providers en afnemers.Dit levert een integrale benadering vanuit verschillende invalshoeken van de Employee Experience. Providers krijgen een unieke gelegenheid zich te laten zien aan een multi diverse doelgroep (niet eerder vertoond) en te connecten met elkaar.

engineering

Hoe

Er zijn 3 ‘touchpoints’. Een start in juni met een dag vol opnames, die worden uitgezonden en gepromoot via de eigen kanalen van de 3 organisatoren en LinkedIn en Youtube. In juli is zijn er live Talks en Power sessies in een hybride event. In september is de Grande Finale en Wrap up met de presentatie van de uitkomsten van onderzoek dat we in de zomer doen, verrijkt met data van de partners.

trending_up

Wie

HRcommunity, MSP Society en SmartCom Summit organiseren deze learning journey voor en met koplopers in IT, HR & Communicatie. Omdat Corona trends en ontwikkelingen heeft versneld die we beter vandaag dan morgen kunnen benutten en bij voorkeur gezamenlijk, in samenhang.

KOM NAAR TEAMSTIME LIVE!

Digitale communicatie / Hybride werken / Samenwerken / Onboarding / Cultuur / Leiderschap / Employee Experience

Een hybride event waar kennisdelen , netwerken en elkaar versterken centraal staat!

7 juli van 1400-1900 DUS * Sophialaan 1 Utrecht

TIMELINE

DUS Utrecht

Live

Zet vooral ook 7 juli in de agenda. Voor TeamsTime live hebben wij een enerverend live programma in elkaar gezet, met een bijzonder gevarieerd en prikkelend programma. Er zijn drie tracks, uit live talks, een expo en powersessies. Thema’s die aan de orde komen zijn onder meer:

  • Samenwerken en Leiding geven op afstand, zo doe je dat DUS!
  • De perfecte Employee Experience; HR of IT?
  • Megatrends in slimme communicatie; en
  • De laatste innovaties in Microsoft Teams.

Jij kunt genieten van interessante inzichten en ervaringen, maar ook meedoen in het gesprek. En dat alles ook nog op een heel bijzondere locatie, DUS in Utrecht. Zorg dat je op tijd je tickets besteld, want vol is vol.

SCHRIJF NU IN

TeamsTime is het concept om snel en eenvoudig en bovendien gratis, op de hoogte te blijven van de laatste innovaties in HR, Tech en Communicatie. Schrijf je dus snel in. Als je nog niet helemaal overtuigd bent, kan je natuurlijk ook nog even de eerste 4 recordings bekijken, onderaan deze pagina.

Wendbaarheid en teams

Om te overleven en te gedijen in deze meer vluchtige, complexe en ambigue wereld, is het voor organisaties verstandig om ‘wendbaarheid’ op grote schaal te omarmen. Deze manier van – agile – organiseren betekent bijna automatisch dat een organisatie benaderd wordt als een verzameling goed presterende teams, elk met een duidelijk doel en de vaardigheden en mandaten die het nodig heeft.

Richting

Deze teams moeten allemaal dezelfde richting hebben, vanuit een heldere en gedragen visie, anders hangt de organisatie als los zand aan elkaar.

Efficiëntie

De adoptie van agile processen verhoogt de productiviteit substantieel, verkleint de bureaucratie en bevordert snelle, efficiënte en persoonlijke communicatie. Dit maakt werk ook nog eens leuker.

Innovatie

De aard van het agile werken is bedacht om flexibiliteit, innovatie en creativiteit aan te moedigen – eigenschappen die tegenwoordig essentieel zijn voor elke moderne en dynamische werkplek.

TEAMS

“The strength of the team is each individual member. The strength of each member is the team.”

/ Phil Jackson

Valuable

An Agile approach to working has proven more valuable than ever during Covid-19.

Outperformers

‘Agile companies have outperformed others in adapting to COVID-19. By examining their priorities and using practices such as objectives and key results (OKRs), they have speeded up their work and adapted to new industry landscapes. The weekly and daily rhythm of agile teams has worked well in remote settings’, aldus onderzoek van McKinsey

FOTOOS TEAMSTIME RECORDINGS 16 JUNI

TeamsTime | Leiderschap

Emke Daniels van HRcommunity in gesprek met Remco de Kramer van Microsoft en Gonny Vink over leiding geven aan een hybride organisatie.

TeamsTime | Over ons

HP van Tilburg van De Robins in gesprek met Emke Daniels  van HRcommunity en Tob Curver van Smartcomm Summit over TeamsTime.

TeamsTime | Digital Fatique

Emke Daniels van HRcommunity in gesprek met Frank van Veen van Jabra & Mark Meerbeek van Ditox over ergonomie en digital fatique.

TeamsTime | Employee Experience

Emke Daniels  van HRcommunity in gesprek met Sjoerd Koolen van Workplace Buddy over de Employee Experience en de lerende organisatie.

MEEMAKERS