Tags: , , ,

The Future of Work Masterclass | Universiteit van Amsterdam

The Future of Work Masterclass | Universiteit van Amsterdam

26 september 2023
9.30 tot 14.00
21 november 2023
Op Locatie
Amsterdam
Organisator: Universiteit van Amsterdam
Prijs: 3.250,00
logo-uva

Op afstand samenwerken, nieuwe technologieën, en andere manieren om het werk te organiseren, zijn niet langer toekomst, maar realiteit geworden. De versnelling in de evolutie van werk heeft geresulteerd in meer zelfregie en zelfredzaamheid van werkenden. Het heeft de rol van leidinggevenden veranderd en roept nieuwe fundamentele vraagstukken op voor HR, ICT en facilities.

In het masterclass programma “The Future of Work” richten we ons met een voorwaartse blik op de arbeidsmarkt, het werk, en werk-gerelateerd beleid in de aankomende tien jaar. De centrale vraag binnen deze veranderende context is: “Hoe gaan we het werk verricht krijgen?”.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe ontwikkelt de arbeidsmarkt zich? Wat betekent dit voor organisaties? Hoe gaan we om met de verwachte krapte en de behoefte aan schaars talent?
 • Hoe verandert de aard van het werk? Hoe organiseer je dit werk als organisatie? Hoe maken we organisaties wendbaarder en weerbaarder?
 • Hoe organiseren we dat mens en organisatie op de juiste wijze leren om het complexe werk gedaan te krijgen: ‘exploleren’
 • Hoe krijg je het beste team, hoe verbind je ze, hoe benut je hun potentieel, om optimaal te presteren in een veranderende, complexe wereld?
 • Het optimale team is divers en inclusief tegelijkertijd. Hoe krijg je dit voor elkaar?
 • Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit? De hybride werkplek, die relaties tussen werkenden faciliteert, zodat we het beste uit het team halen… Welke gereedschappen zijn nodig?
 • De toekomst van leiderschap: wat zijn jouw ambities en plannen om het werk in 2023-2030 te organiseren? Denken vanuit scenario’s.

Het programma

The Future of Work bestaat uit zeven bijeenkomsten:

 1. De Toekomst van Werk in een structureel krappe arbeidsmarkt
 2. De Toekomst van Leren
 3. De Toekomst van Organiseren
 4. De Toekomst van Inclusief werken
 5. De Toekomst van Samenwerken en Netwerken
 6. De Toekomst van de Werkplek
 7. De Toekomst van Leiderschap

Voor wie?

Dit programma is voor beleidsmedewerkers, managers en (HR)professionals van organisaties die adequaat willen anticiperen op een arbeidsmarkt in transitie. Je loopt tegen verandervraagstukken aan waar je met behulp van wetenschap en praktijkcasussen tot nieuwe inzichten komt. Zo ben jij voorbereid op The Future of Work in deze toenemende onzekere en complexe maatschappij.

Na afronding van dit programma:

 • Weet je welke trends verrassende wendigen gegeven hebben in de arbeidsmarkt en welke mogelijke toekomsten, uitdagingen en kansen je kunt identificeren om toekomstscenario’s te maken;
 • Heb je inzicht in de nieuwe generaties, nieuwe werkvormen en nieuwe wensen op de arbeidsmarkt;
 • Weet je hoe HR anders georganiseerd kan en zal worden, welke transities dat vraagt van je organisatie en hoe je conventies rondom organiseren kunt doorbreken;
 • Heb je inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van leven lang leren;
 • Weet je welke sociologische en technologische ontwikkelingen radicale transformaties teweeg gaat brengen;
 • Weet je hoe je de opgedane kennis kunt toepassen in je eigen praktijk.

Kosten

€3.250, inclusief catering en diverse (digitale) studiematerialen. Alumni van UvA Academy en AUV-leden krijgen 10% korting

 

Tags: , , ,
Ook Interessante Kalender

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE