Tags: DISC, DISC-model, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling

Training DISC en leiderschap

Training DISC en leiderschap

Op Locatie
Organisator: IMK Opleidingen
Prijs: 1.035,00
excl. btw. | €0,- met STAP-budget
IMK Opleidingen
Deze training bestaat uit 2 lesdagen

Training DISC en leiderschap

Leiderschapsvaardigheden ontwikkelen als leidinggevende

Als leidinggevende heb je dagelijks met veel verschillende medewerkers en situaties van doen. Om hier goed mee om te gaan, zijn flexibiliteit en de juiste leiderschapskwaliteiten belangrijk. In de training DISC en leiderschap ontdek je jouw persoonlijke DISC-profiel. Daarmee krijg je inzicht in jouw gedrag en manieren van communiceren, maar ook in die van je medewerkers. Vervolgens leer je DISC toe te passen op jouw werk als leidinggevende. Het helpt je onder andere om de juiste mensen op de juiste plek te zetten, beter samen te werken als team en conflicten goed op te lossen.

Voor wie is de training DISC en leiderschap?

De training DISC en leiderschap is bedoeld voor managers, teamleiders, voormannen en andere leidinggevende functies die hun leiderschapskwaliteiten willen vergroten.

Wat ontwikkel ik tijdens de training?
In deze training staat het DISC-gedragsprofiel centraal. Je leert DISC in te zetten om het beste uit je jezelf én je team te halen.

Tijdens deze training leer je:

 • Inzicht in gedragsstijlen en communicatie van jezelf en anderen
 • Vergroten van je persoonlijke effectiviteit
 • Gedrag en communicatie afstemmen op anderen
 • Hoe je DISC als instrument inzet bij:
  • Het samenstellen van een team
  • Maximaal resultaat uit het team halen
  • Talentontwikkeling binnen het team

Programma

Dag 1: Jouw persoonlijke DISC-gedragsprofiel

Op de eerste trainingsdag brengen we jouw eigen DISC-gedragsprofiel in kaart. Dit inzicht zal de basis vormen voor verdere ontwikkeling van jouw leiderschapskwaliteiten. De onderwerpen zijn:

 • Persoonlijk DISC-gedragsprofiel in kaart brengen
 • Uitleg en toelichting op jouw DISC-gedragsprofiel
 • Overdenken en bespreken van je DISC-gedragsprofiel
 • Persoonlijke effectiviteit vergroten met je DISC-gedragsprofiel

Dag 2: DISC en leiderschap

Tijdens de tweede trainingsdag gaan we aan de slag met DISC om jouw persoonlijke leiderschapsvaardigheden (verder) te ontwikkelen. De onderwerpen zijn:

 • Je rol als leidinggevende effectiever invullen
 • Communicatie en gedrag afstemmen op dat van je teamleden
 • Effectiever feedback geven
 • Beter doelen communiceren
 • Teamleden stimuleren en motiveren

Op beide dagen is er veel ruimte voor voorbeelden uit de dagelijkse werkpraktijk. We oefenen met situaties zoals ze zich binnen jouw organisatie voordoen.

Je ontvangt uiteraard jouw eigen uitgebreide DISC-profiel.

Gratis trainen met het STAP-budget

Het STAP-budget is een subsidie vanuit de overheid waarmee je €1.000 opleidingstegoed kunt ontvangen voor het volgen van een training. Het is bedoeld voor iedereen op de Nederlandse arbeidsmarkt, om ontwikkeling en (om)scholing te stimuleren. Goed nieuws. Deze training is daardoor kosteloos te volgen. Aanvragen van het STAP-budget is eenvoudig:

Stap 1. Meld je via de website van IMK Opleidingen aan voor deze training. Gebruik daarvoor de speciale knop Inschrijven met STAP-budget. Je ontvangt daarna direct een STAP-vooraanmeldbewijs. Zonder dit bewijs kun je geen aanvraag doen.

Stap 2. In de bevestigingsmail van de vooraanmelding staat op welke datum je via het STAP-portaal de aanvraag in kunt dienen bij het UWV.

Stap 3. Uiterlijk 28 dagen na het indienden van de aanvraag ontvang je reactie van het UWV. Wordt de aanvraag om wat voor reden niet goedgekeurd. Geen probleem. We kijken naar een passende oplossing. Tot aan de officiële bevestiging van het UWV, ben je tot niets verplicht.

Stap 4. Je kunt de training gaan volgen!

Tags: DISC, DISC-model, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling
Ook Interessante Kalender

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE