Tags: , ,

Van leverancier naar partner: koester de relatie

Van leverancier naar partner: koester de relatie

Wie extern personeel inhuurt zal het bekend voorkomen: echt toegewijd zijn veel leveranciers van professionals niet. Hoe hou je ze enthousiast voor jouw organisatie? Een goede relatie blijkt het hoogste goed.

De markt voor flexibel personeel is binnen een half jaar veranderd van een vraag- naar aanbodmarkt. Leveranciers kunnen kiezen waar zij hun beste professionals inzetten. Dit maakt strategisch leveranciersmanagement relevanter dan ooit. In de driedelige Summer College Tour – een initiatief van HeadFirst Group – worden HR-verantwoordelijken, inkopers, managers en directeuren van opdrachtgevers die momenteel extern personeel inhuren op dit onderwerp bijgespijkerd.

Gelijkwaardig partnership

Er is een groot tekort aan flexibele professionals. Aanwezige bedrijven, waaronder NS, Akzo Nobel en BAM, hebben er allemaal mee te maken. Bijvoorbeeld: bij Alliander, een van de sprekers, zoeken ze de komende vier jaar 13.000 technici om de energietransitie voor elkaar te boksen. Waar halen ze die mensen vandaan? Er wordt opgeleid, gerekruteerd en wie bij de organisatie zit wordt gekoesterd. Maar dat is bij lange na niet genoeg. Er zijn nieuwe creatieve ideeën nodig om schaarste te lijf te gaan.

Het belangrijkste advies van keynote spreker Eugene van Berkel van TalentIn: steek energie in de relatie met je leveranciers en zorg dat die gelijkwaardig is. Want het maakt nogal een verschil: mag jouw leverancier alleen tijdelijke, kortlopende vacatures invullen, is hij een preferred supplier of ook echt een sparringpartner? Ook Rob Groot, commercieel directeur Young Capital, hamerde op een gelijkwaardig partnership. “Wij weten precies waar mensen in de wervingsfunnel afvallen. Dat gesprek moet je kunnen voeren met je opdrachtgever. Die moet bereid zijn om naar zichzelf te kijken.”

Automatiseren van goede klantrelatie

Wie een preferred partner voor de leverancier wil worden kan volgens Narada Bouwland, Nétive VMS, ook kijken naar manieren om het leven van de leverancier gemakkelijker maken. Als voorbeeld geeft hij Nétive Connect, waarmee vacatures/opdrachten van het VMS automatisch in een ATS van de leverancier komen. Waardoor de leverancier sneller aan de slag kan met het vervullen van deze uitvraag. “Hoe beter de tech op orde is, hoe meer aandacht je kunt geven aan de touch.” vult Paul Oldenburg, mede-auteur van het boek ‘Professioneel Inhuren van Externe Arbeid’, aan.
Sluit jij aan in Zwolle of Eindhoven?Bovenstaande is slechts een greep uit alle pro’s en con’s, het leveranciersperspectief en de onbetaalbare lessen van praktijksituaties. Kon je er bij de eerste inspirerende Summer College Tour in Hoofddorp niet bij zijn?

In september bieden we de mogelijkheid om aan te sluiten op 13 september in Zwolle of 26 september in Eindhoven. Beide bijeenkomsten duren van 13:00 tot 18:00 en zijn gratis te bezoeken.

Tags: , ,
Ook Interessante Kalender

De Rijnlandweek

Nu steeds meer organisaties de Rijnlandse weg gaan, ontwikkelt de Rijnlandweek zich steeds meer als de plek voor mensen die de eerste meters al gemaakt hebben. Hadden we het in…
Lees verder

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

HRcommunity Magazine

Magazine_future-of-hr-2021

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Manager – OPRA Turbines

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Word een Online Learning Expert | SkillsTown

Whitepaper

Houd medewerkers binnenboord, via een positieve leercultuur

Houd medewerkers binnenboord, via een positieve leercultuur