Tags: ,

Mental wellbeing – tijdens en na Covid-19

Mental wellbeing – tijdens en na Covid-19

Bij onze webinars houden wij rekening met de actualiteit en behandelen we de uitdagingen die het coronavirus met zich meebrengt. Deze webinar werd verzorgd door Welly en heeft als titel: Mental wellbeing: tijdens en na Covid-19.

Niet iedereen wordt zwaarmoedig van de coronacrisis, maar we moeten de gevolgen van het virus en de maatregelen op onze mentale gezondheid niet onderschatten, zegt de Amsterdamse psycholoog Gijs Coppens. In diverse recente steekproeven rapporteert een factor 2 tot 3 keer meer mensen last te hebben van mentale klachten, dan in de periode voor corona. De manier waarop wij als groep op dit moment uitgedaagd worden, ook psychisch, is ongekend, zegt Coppens. In deze webinar bespraken we de interessante uitkomsten van het onderzoek dat OpenUp heeft uitgevoerd over mental wellbeing onder werknemers. Verder gingen we in op de volgende vraagstukken:

  • Hoe kun je juist nu als werkgever/HR-afdeling het verschil maken?
  • Hoe kun je mental wellbeing van medewerkers prioriteit geven?
  • Hoe verhouden body, mind en food zich?
  • Waarom is inbedding in organisatiecultuur en de dagelijkse praktijk cruciaal?

Kim de Graaf / Founder & CEO Welly

Tijdens haar succesvolle carrière bij Nike kwam Kim in een extreme burn-out terecht. Vanuit de heilige overtuiging dat (werk)stress en burn-out klachten vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid en aanpak wel degelijk voorkomen kunnen worden, is zij in 2018 de start-up Welly gestart. Met als doel de stress en burn-out problematiek voor medewerkers en organisaties te verminderen door een combinatie van signalering (unieke meting & monitoring) en een blended care interventie (app & coaching).

Gijs Coppens, GZ-psycholoog en oprichter iPractice en OpenUp

Gijs is GZ-psycholoog en initiatiefnemer van zorgplatform OpenUp.care. Hij studeerde werktuigbouwkunde en innovatiemanagement aan de Technische Universiteit Delft, waarna hij een productiebedrijf opzette in Azië. Door zijn ervaringen als ondernemer ontstond de behoefte zich in de psychologie te verdiepen. Hij studeerde klinische psychologie aan de Universiteit van Tilburg en specialiseerde zich in het OLVG te Amsterdam tot GZ-psycholoog.

Bekijk de webinar hieronder

https://youtu.be/O1JgSY92nxc
Tags: ,

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Ook Interessante Kalender

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Bekijk het HRcommunity Festival magazine hier!

Upload content hier!

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Manager – OPRA Turbines

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Word een Online Learning Expert | SkillsTown

Whitepaper

Van Human Resource Management naar een optimale medewerkerbeleving

Van Human Resource Management naar een optimale medewerkerbeleving