1. Home
  2. Niet gevonden (404 error)

Niet gevonden (404 error)

Oops. De pagina die je zocht bestaat niet (meer). Controleer of je de juiste url hebt ingevoerd.

Ga naar de Homepage of maak gebruik van de zoekbalk. Sorry voor het ongemak.

5 belangrijke nadelen van slechte pensioencommunicatie

Artikel
Arbeidsvoorwaarden & pensioen

Welke nadelen zijn er als je niet goed communiceert over pensioen? Als werkgever loop je een risico op aansprakelijkheid, maar vooral ontneem je werknemers essentiële informatie om keuzes te maken. Als je niet goed communiceert over de mogelijkheden binnen het pensioen kan er onrust ontstaan en komt er onnodig druk op de duurzame inzetbaarheid van de werknemers.

Kan een leidinggevende de werksfeer beïnvloeden met zijn slaapgedrag?

Artikel
Duurzame Inzetbaarheid, Employee experience, Wellbeing & Vitaliteit

Is het bespreekbaar maken van slaaptekort en slaapproblemen in jullie organisatie nog steeds een taboe, of wordt er al openlijk over gesproken? Vinden jullie het wenselijk dat een medewerker van zijn leidinggevende weet dat hij of zij slaapproblemen heeft, of vica versa? Is dit te persoonlijk of wordt het misschien gezien als een teken van zwakte? In dit artikel gaat Floris Wouterson op deze vragen in.

Wie helpt werknemers hun pensioencadeau uitpakken?

Artikel
Arbeidsvoorwaarden & pensioen

De waarde van pensioen wordt vaak onderschat terwijl dit een van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden is. Er heerst veel onrust over het pensioen bij alle generaties. Jong of oud, iedereen heeft zich weleens afgevraagd of hij genoeg pensioen gaat ontvangen. Is meer bezig zijn met jouw pensioen de oplossing voor deze onrust of zijn er ook nog andere oplossingen die deze onrust wegnemen?

Jouw personeel motiveren om nieuwe skills te leren, zonder dat ze terug naar school hoeven

Artikel
Duurzame Inzetbaarheid, HRD & Talent development

Tal van onderzoeken hebben aangetoond dat zowel werkgevers als medewerkers er zelf baat bij hebben dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Het prikkelt hun brein, helpt hen meegroeien met het bedrijf en daagt ze uit. Bovendien maakt leren gelukkig. Velen hebben echter geen zin om terug naar school te gaan en van 8 tot 4 een one-size-fits-all opleiding te volgen. Maar ze willen wél nieuwe skills leren. Hoe dan? Lees snel verder!