1. Home
  2. Berichten

HeadFirst

HeadFirst verbindt sinds 1995 Zelfstandig Professionals (ZP’ers), Leveranciers van professionals en Opdrachtgevers. Zelfstandig Professionals en Leveranciers van professionals bieden hun expertise via HeadFirst aan bij Opdrachtgevers.

Logo_headfirst
Zzp'ers: het uurtarief onder de loep in Talent Monitor

Zzp’ers: het uurtarief onder de loep in Talent Monitor

berichten
Arbeidsmarkt

Om schijnzelfstandigheid te voorkomen heeft de SER voorgesteld om een ’rechtsvermoeden van werknemerschap’ te laten gelden bij een tarief onder het maximumdagloon van €30 á €35 per uur. Welke beroepsgroepen zijn in deze groep zzp’ers onder- of oververtegenwoordigd? Dit inzicht en meer publiceerde HR-dienstverlener HeadFirst Group en arbeidsmarktdata specialist Intelligence Group in hun nieuwste Talent Monitor.

Werving en selectie: total talent aanpak in 6 stappen

Werving en selectie: total talent aanpak in 6 stappen

berichten
Werving & selectie

De samenkomst van de werving en selectie van vast en tijdelijk personeel, het klinkt zo logisch. Desondanks komt het na al die jaren in de praktijk maar mondjesmaat van de grond. Het advies van Guido de Regt, Total Talent Management Lead bij Sterksen (part of HeadFirst Group), luidt: maak het klein en begin aan de hand van slechts zes stappen.

Mensen, markt en mechanismen in een professionele inhuurmarkt

Mensen, markt en mechanismen in een professionele inhuurmarkt

berichten
Werving & selectie

Meer dan 40 miljard. Zoveel gaat er – naar schatting – om in de wereld van externe arbeid. Dit bedrag komt uit de tweede editie van het inhuurhandboek ‘Professioneel inhuren van externe arbeid’ van Paul Oldenburg, Rob de Laat, Max Boodie en Peter Donker van Heel. Oldenburg vertelt over de motieven om een nieuwe versie te maken van het boek uit 2013.

In 2022 tariefstijging van 7 procent voor zzp’ers en gedetacheerden

Tariefstijging van 7% voor zzp’ers en gedetacheerden in ’22

berichten
Arbeidsmarkt

Voorspellend vermogen in de uurtarieven van ingehuurde professionals: de volgende stap naar meer datagedreven inhuren en een goede houvast voor professionals die willen weten wat ze waard zijn. In de Talent Monitor ‘Prognose tariefontwikkeling professionals 2022’ staan de verwachte tariefstijging/-dalingen in 114 beroepsgroepen. De uitkomst: zzp’ers en professionals in dienst van detacheerders worden in 2022 naar verwachting gemiddeld 7 procent duurder.

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Sponsors

Menu