Wat ligt aan de basis van het verstevigen van de strategische en financiële positie van organisaties?  Precies, de mensen die daar werken. Wanneer organisaties focus hebben om de gestelde (ambitieuze) doelen te bereiken ligt een belangrijke rol bij haar medewerkers. Wanneer kan je als organisatie nu zeggen dat je goed op weg bent? Is het zo dat de maximale capaciteit momenteel benut wordt? Je kan meer controle krijgen over dat antwoord want alles op het gebied van prestatiegericht werken begint bij zelfbewustzijn. Waar sta je nu en welke niveaus liggen nog boven jou die je kan en wilt bereiken. De vraag:  Hoe dan? Maak gebruik van het High performance principe.

Wanneer je het organisatorische risico dat jouw organisatie de beoogde doelen niet bereikt wilt minimaliseren, is een effectief weerstandsmiddel de High Performance methodiek. Na bijna 10 jaar bedrijven geadviseerd te hebben op het gebied van corporate risico management en 15 jaar daarvoor werkzaam geweest te zijn bij elite eenheden van het Ministerie van Defensie is een mix van deze 25 jaar ervaring verwerkt in een product genaamd High performance Teams (HPT). In bedrijfsprocessen ontstaat namelijk heel vaak twijfel aangaande de effectiviteit van de inzet van medewerkers en assets. HPT neemt alle twijfel weg. Deze methodiek is de basis van high performance organisaties. Zij stijgen tot grote hoogte en dat komt doordat de focus gericht is op de belangrijkste factor van een organisatie, de mens.

Wanneer de organisatie de visie heeft gesteld, actief een eerlijke en open houding naar elkaar promoot, er een structurele behoefte aan innovatie en verbetering is en de kwaliteit van management en medewerkers ligt op een hoog niveau. Dan staat niets in de weg om te groeien naar elite high performance organisatie. Wanneer je dan de teams gaat inrichten met personen die over goed ontwikkelde ‘human factors for elite teams’ beschikken dan creëer je een speerpunt die onbreekbaar is.  Met zo’n team kun je alles bereiken wat je als organisatie wenst. Het mooie is dat dit eenvoudig gezegd alleen maar een keuze is. De organisatie bepaald hoe hoog de lat ligt en door de succesfactoren van HPT toe te passen op de teams ontstaat een situatie waar er minder fouten worden gemaakt, een prettigere en gezondere werkomgeving wordt gecreëerd, de prestatie en de kwaliteit van de organisatie en individu meetbaar zal verhogen. Met name wanneer high performers een plek hebben gevonden die hen faciliteert in het bereiken van hun maximale capaciteit dan zal de motivatie sterk toenemen om te blijven excelleren.

High performance begint bij de individu. Het is namelijk het kleinst denkbare team dat de fundering vormt van dit alles. Het gaat dan om het team bestaande uit jou en de stem in jouw hoofd. Heeft deze stem een positieve of negatieve klank? Hoe krijg je daar synergie in? Wanneer die synergie ontbreekt is het eigenlijk als of je een huis aan het bouwen bent op een dramatisch slechte fundering. Dan kun je de 2de verdieping wel laten inrichten door een top architect maar bij het minste of geringste staat de hele tent te wiebelen op haar grondvesten. Kortom daarom hebben wij de focus gericht om bij deze personen de 7 human factors sterker te ontwikkelen. Iedereen heeft ze beschikbaar, echter niet iedereen spreekt deze pareltjes aan. De human factors zijn gericht te trainen en vervolgens in te zetten in een integraal geheel wat de voedingsbron is voor een high performance team.

Ik kan mij voorstellen dat wanneer je dit leest het lijkt op een gigantische cultuur wijziging, maar de realiteit is feitelijk dat dit ontzettend meevalt omdat je stuurt op natuurlijke factoren van mensen. Echter is een inspiratiesessie of een keynote zeer geschikt om er gevoel bij te krijgen en om te bepalen hoe eenvoudig dit voor jou is in te richten. Je leert hoe teamwerk plaatsvindt binnen de special forces, top van de medische wereld, aviation  of in topsport. Door middels de human skills de transfer te maken naar het bedrijfsleven, kun je op ieder voorbeeld een parallel vinden die van toepassing is voor jouw organisatie. Daar zit de les en toegevoegde waarde van een dergelijke sessie. Het geeft inzicht in waar je nu staat en waar je naar toe kunt groeien.  Kleine stapjes in de juiste richting is het begin van high performance. Omdat ook jij op zoek bent naar verbetering.

Gepost door RicoB

Wij bouwen elite high performance teams en implementeren daarvoor de succesfactoren van de special forces in een organisatie. Niet direct schrikken want dit is puur op de mens gericht en niet op de inhoud van het werk van deze elite eenheden. Het gaat dan echt over de soft skills van medewerkers en die veel verder te ontwikkelen zijn dan nu het geval is. Met deze human skills zal je van een team een top team maken. Doel is om meetbaar de organisatorische en individueel resultaten te verbeteren door te werken als high performer in een gezonde en prettige werkomgeving. High performance is een keuze.

Laat een opmerking achter.