Tags: , ,

Podcast Juridisch Geneuzel: Concurrentiebeding

» Podcasts
» Arbeidsvoorwaarden

»

Podcast Juridisch Geneuzel: Concurrentiebeding

Is het concurrentiebeding dood en begraven of levendiger dan ooit? Waarom wisselen mensen eigenlijk van baan? Wanneer is een concurrentiebeding geldig? Hoe kom je er als werknemer van af? En hoe zit het bij uitzendkrachten en zzp’ers? Inbellers: Kilian Wawoe (consultant personeelszaken en docent HRM VU) en Hans Kamerbeek (advocaat bij Kamerbeek Advocaten).

Boete voor overstappende werknemer

Soms hangt er een sfeer dat een concurrentiebeding toch niet in stand blijft. Dat is een gevaarlijke gedachte. Aan het begin van de aflevering wordt dit direct getoond door een recente zaak: een overstappende werknemer schendt zijn concurrentiebeding en moet een boete van ruim € 50.000,- betalen.

De reden om over te stappen

Mensen wisselen van baan. Waarom doen werknemers dit? En gebeurt dit vaak binnen dezelfde branche? Kilian Wawoe geeft antwoord op deze vragen.

De vereisten

Een concurrentiebeding is gebonden aan verschillende vereisten. Welke vereisten dit zijn, is mede afhankelijk van het antwoord op de vraag of sprake is van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde – of onbepaalde tijd. Wat zijn deze eisen? Wanneer is sprake van een zwaarwegend belang? Veranderen de eisen als de werknemer in vaste dienst komt?

De afdwingbaarheid

Een werknemer is gebonden aan een concurrentiebeding, maar wil toch overstappen. Wat kan hij het beste doen? Hans Kamerbeek geeft tips: van het schorsen van het concurrentiebeding tot het claimen van een vergoeding. Verder wordt ingegaan op de volgende relevante vragen: wat gebeurt er met het concurrentiebeding als een werknemer wordt ontslagen? Hoe zit dit bij een proeftijdontslag? En hoe werkt het concurrentiebeding bij uitzendkrachten en zzp’ers?

De afleveringen van de podcast Juridisch Geneuzel zijn te beluisteren via alle podcastkanalen, waaronder Spotify en Apple. 

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Podcasts

Wat zullen we beleven?

Alles lijkt tegenwoordig een beleving te moeten zijn, een ervaring, een experience. De klanten, de medewerkers, leveranciers, het management: iedereen moet van alles beleven. Maar dat is makkelijker gezegd dan…
Lees verder

SWP lanceert WORKPLACEXPERIENCE 2022

Zwolle, 29 maart 2021  De werkomgeving van de toekomst is slim, duurzaam en gezond! Tijdens het nieuwe jaarlijkse event WORKPLACEXPERIENCE 2022 (WPX) ontmoeten professionals die zich bezighouden met het  organiseren en…
Lees verder

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Word gratis lid

Meld je nu aan!

Webinar Tsuru - Gelukkige, gezonde en gemotiveerde werknemers (de 3 Gs)
Tuesday Talk Kees de Rijke Koninklijke Landmacht 1

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

Deel je blog!

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Menu