Tags: , ,

Podcast Juridisch Geneuzel: Ontslag

» Podcasts
» Arbeidsmarkt

»

Podcast Juridisch Geneuzel: Ontslag

Van ontslag vanwege het zijn van casanova, de beëindigingsovereenkomst tot bedrijfseconomisch ontslag. Inbellers: Evert Verhulp (hoogleraar UvA) en Pascal Besselink (senior jurist arbeidsrecht en pensioenrecht bij DAS).

Als warming-up deelt Evert Verhulp zijn favoriete verhaal op het gebied van ontslag met een plotwending waar je u tegen zegt. Na deze geweldige zaak worden de verschillende beëindigingsmogelijkheden kort langslopen.

De beëindigingsovereenkomst 

Aan deze overeenkomst zijn verschillende voorwaarden gebonden, zoals het schriftelijkheidsvereiste. Wat zijn exact de vereisten? Waar moet op worden gelet in het kader van de WW-uitkering? En wat als de werknemer de Nederlandse taal niet machtig is?

Ontslag vanwege bedrijfseconomische redenen

Gelet op de verwachte economische nasleep van COVID-19, ligt het voor de hand dat bedrijfseconomische ontslagen helaas onvermijdelijk zijn. Hoe werkt dit ontslag? Mag de werkgever kiezen wie hij ontslaat op deze grond? En heeft de werknemer ook dan recht op een transitievergoeding? Pascal Besselink gaat in dit kader nog in op de vraag: zie je door COVID-19 andere vragen op het gebied van ontslag?

Transitievergoeding

Niels stipt aan dat het systeem van transitievergoedingen kan leiden tot scheve situaties. Moeten we een voorbeeld nemen aan bijvoorbeeld het Oostenrijkse systeem? Of moeten de transitievergoeding worden afgeschaft en de WW-uitkering worden verhoogd?

De afleveringen van de podcast Juridisch Geneuzel zijn te beluisteren via alle podcastkanalen, waaronder Spotify en Apple. 

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Podcasts

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Word gratis lid

Meld je nu aan!

Webinar Tsuru - Gelukkige, gezonde en gemotiveerde werknemers (de 3 Gs)
Tuesday Talk Kees de Rijke Koninklijke Landmacht 1

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

Deel je blog!

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Menu