Procedure & Criteria HR Talent of the Year

Selectiecriteria

Voorwaarden voor deelname:

  • onder de 32 jaar
  • studerend of werkzaam op hbo- of wo-niveau
  • starter of young professional; in de afrondende fase van een opleiding of afgestudeerd en werkzaam in een HR- of HR gerelateerde functie
  • Extra: zzp’ers of HR-professionals die werkzaam zijn bij een HR-dienstverlener en binnen de criteria vallen zijn ook meer dan welkom

Eenmaal binnen de competitie kijkt de jury naar de volgende criteria die gebaseerd zijn op de criteria die voor de HRtop100 aangehouden worden (de grote zus van HR Talent of the Year):

1) Wereldvisie:
In hoeverre weet de finalist wat er speelt in de maatschappij, zowel lokaal als wereldwijd? Heeft hij/zij een eigen visie op maatschappelijke ontwikkelingen en de gevolgen daarvan op het HR vak?

2) Balans:
Heeft de finalist oog voor zowel de harde als de zachte kant van het HR-vak? En weet hij/zij beiden met elkaar te verenigen in HR-oplossingen of -adviezen? 

3) Realiseren:
In hoeverre weet de finalist zijn/haar visie te vertalen naar concrete, realistische en haalbare (HR-)oplossingen?


De procedure in beeld

Fase 1: nominatie

Tussen mei en september worden de talenten genomineerd door zichzelf of een ander. Ze zijn getoetst op harde criteria en een eerste selectie vindt plaats. Genomineerde talenten worden per e-mail op de hoogte gesteld van hun nominatie. 

Fase 2: halve finale

Op woensdag 2 oktober komen alle halvefinalisten bij elkaar om te strijden voor de felbegeerde finaleplek. In één dag worden de kandidaten door de jury beoordeeld. Co-creëren, netwerken en persoonlijke ontwikkeling staan in deze fase centraal. 

Fase 3: stemmaand

November is de stemmaand. Alle halvefinalisten activeren hun achterban en halen zoveel mogelijk stemmen op om kans te maken op de publieksprijs. 

Fase 4: de finale 

De finale vindt plaats op 29 november 2019. Aan het einde van deze dag worden de verschillende prijzen verdeeld en wordt het HR Talent of the Year uitgeroepen.