Programma HRcommunity Presents: The Employee Experience

Begintijd Eindtijd
Inloop 09:00u 09:30u
Opening 09:30u 09:40u
Spreker: Irene Vernie | HR Director bij Rituals Cosmetics 09:40u 10:00u
Mapping van case o.l.v. PwC 10:10u 11:00u
Breakoutsessies 1 11:00u 12:00u
Lunch 12:00u 12:45u
Werk aan je eigen case 13:00u 14:00u
Breakoutsessies 2 14:00u 15:00u
Werk aan je eigen case 15:00u 16:00u
Wat zijn de opbrengsten van de dag? 16:15u 16:30u
Spreker: Rina Joosten | Co-Founder & CCO bij Seedlink 16:30u 16:50u
Afsluiting 16:50u 17:00u
Borrel 17:00u

Breakoutsessies

Steeds meer organisaties realiseren zich dat een traditionele beoordelingssystematiek, met jaarlijks één functioneringsgesprek en één beoordelingsgesprek, niet meer van deze tijd is. Een voortdurende of regelmatige terugkoppeling op gedrag en prestaties van medewerkers en managers is gewenst. Tijdens deze breakoutsessie gaan we aan de hand van onderzoeksresultaten en best practices met elkaar op zoek naar de volgende stap in performance management.

Werken zonder managers zorgt vaak voor veel vraagstukken. Wie beoordeelt het functioneren van de medewerkers? Hoe monitor je de persoonlijke ontwikkeling? Deze en natuurlijk nog andere vragen zullen wij gedurende een interactieve sessie met jullie doorlopen.

Als ervaringsdeskundigen in zelfsturing geven de coaches van Nmbrs  je een kijkje achter de schermen. Hierin bespreken we niet alleen de voordelen, maar ook zeker de knelpunten van het werken zonder managers.

Als psychologisch adviesbureau nemen wij jou graag mee in de mogelijkheden die er zijn om te kijken hoe een goede fit kan ontstaan tussen jouw organisatiecultuur en het behoeftepatroon van zowel de medewerker als de werkgever. Wij bieden jou als deelnemer aan het event de mogelijkheid om onze meting in te vullen (stuur een e-mail met voor-, achternaam en e-mailadres naar profilizer@ldsupport.nl). Tijdens onze breakoutsessie kun je de uitkomsten inzien, bespreken en gaan we er uiteraard mee aan de slag!

De wereld verandert snel door automatisering, digitalisering en robotisering. Om niet achterop te raken, is leren in organisaties belangrijker dan ooit. Leren heeft raakvlakken met de hele employee experience; van onboarding tot exit. In de praktijk worstelen veel HR- en L&D-professionals met adoptie van leren. In deze hackathon spar je met experts en andere L&D-professionals over de meestvoorkomende belemmeringen en oplossingen voor het succesvol realiseren van een L&D-visie. Wij zien je graag in onze breakoutsessie!

Een effectieve manier om een positieve Employee Experience te versnellen, is het verhogen van de learning agility van de medewerkers (en jezelf). Learning agility is het vermogen om snel te leren van nieuwe ervaringen. Mensen met een hoge learning agility weten veel meer uit nieuwe ervaringen te halen door te denken, doen, experimenteren en vragen. Zodra zij een minder positieve experience hebben, komen ze zelf in beweging door kansen te zoeken die hun experience kunnen verbeteren. Bekijk ook de video What is Learning Agility in 90 seconds!

Tijdens deze breakoutsessie gaat we in op het meten, tracken en verbeteren van de employee experience tijdens onboarding. Met de bruisende economie hebben werkzoekenden de banen voor het uitkiezen. Talenten lijken toch vaak voor een nieuwe werkgever te kiezen, ondanks dat organisaties veel tijd en energie in ze investeren. Krijg grip op knelpunten binnen de pre- en onboarding experience. In deze sessie laten we je zien hoe je dit kunt ‘tracken en tracen’ en hoe je gericht kunt verbeteren door samen met nieuwe medewerkers deze mini employee journey te mappen.

Snel, sneller, snelst: in de wereld van nu moeten professionals continu nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Maar om op lange termijn uit te blinken als organisatie, is snel leren niet genoeg. Duurzaam leren is essentieel. Bij Online Academy onderzochten we hoe je leren binnen je organisatie snel én duurzaam maakt. En we delen onze bevindingen graag met je. In deze interactieve werksessie koppelen we theorie en voorbeelden aan de casus van je team.

Hoe trek je mensen aan en zorg je voor een eerste verbinding met je bedrijf? Hoe inspireer en bind je vervolgens je mensen, laat je ze leren en groeien, en hoe ga je goed uit elkaar en houd je contact? We bieden in onze breakoutsessie antwoorden voor elke fase van de employee journey. Een belangrijk element in het aantrekken van mensen en in het binden en boeien van medewerkers is cultuur. Cultuur komt terug in je employer branding, je pre- en onboarding en natuurlijk in de dagelijkse werkpraktijk. We delen graag best practises over hoe je cultuur tastbaar kan maken als onderdeel van je pre- en onboarding, maar ook hoe je het kunt meten, laden en kunt laten leven.

Deze partijen verzorgen ook een breakoutsessie:


Locatie

Het event is bij PwC Westgate 1:
Thomas R. Malthusstraat 5, 1066 JR Amsterdam
Zie hier voor de routebeschrijving.


Tickets

Wil je hier ook bij zijn? Koop direct een ticket voor jou en je team!

750.00In winkelmand


Terug naar de homepage