In dit artikel vertelt Lepaya welke trends op het gebied van werken in 2023 populair zullen blijven en welke niet meer populair zijn. Denk aan op kantoor werken versus thuis en de rol die L&D tegenwoordig speelt.
[xyz-ips snippet=”Breadcrumbs”]
[xyz-ips snippet=”Breadcrumbs”]
In dit artikel vertelt Lepaya welke trends op het gebied van werken in 2023 populair zullen blijven en welke niet meer populair zijn. Denk aan op kantoor werken versus thuis en de rol die L&D tegenwoordig speelt.
De waarde van pensioen wordt vaak onderschat terwijl dit een van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden is. Er heerst veel onrust over het pensioen bij alle generaties. Jong of oud, iedereen heeft zich weleens afgevraagd of hij genoeg pensioen gaat ontvangen. Is meer bezig zijn met jouw pensioen de oplossing voor deze onrust of zijn er ook nog andere oplossingen die deze onrust wegnemen?
Tal van onderzoeken hebben aangetoond dat zowel werkgevers als medewerkers er zelf baat bij hebben dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Het prikkelt hun brein, helpt hen meegroeien met het bedrijf en daagt ze uit. Bovendien maakt leren gelukkig. Velen hebben echter geen zin om terug naar school te gaan en van 8 tot 4 een one-size-fits-all opleiding te volgen. Maar ze willen wél nieuwe skills leren. Hoe dan? Lees snel verder!
‘Perspectief op werk’ is een reeks interviews over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van Nu & Straks. In deze reeks onderzoekt Jos van Langen hoe arbeid en werkgeverschap eruit gaan zien. Welke beroepen komen op en welke vaardigheden en mindset zijn essentieel om de arbeidsmarkt van morgen te overleven.
Voor werkgevers is duurzame inzetbaarheid van medewerkers onderdeel van goed werkgeverschap, het komt immers de functionaliteit van je organisatie ten goede wanneer je medewerkers fit en gezond aan de dag beginnen. Toch is het ook een ongrijpbaar iets, want kan je wel invloed uitoefenen op de gezondheid van je medewerkers? Jazeker, hier zijn diverse tools en innovaties voor in het leven geroepen. Graag zetten we een en ander voor je op een rij.
Iedereen verdient een eerlijke kans op een baan. Maar hoe zorg je ervoor dat vrouwen net zoveel kans hebben om aangenomen te worden als mannen in een werkomgeving waar vrouwen structureel zijn ondervertegenwoordigd? Hoe kun je als werkgever verschil maken door vrouwen een voorkeursbehandeling te geven bij de in- en doorstroom bij banen?
“Oh, maar je vindt zo weer iets nieuws!” klinkt het als iemand vertelt dat ze ontslag heeft genomen. Het is een van de eerste dingen die je hoort wanneer je nu ontslag neemt. De banenmarkt is op het moment ook gunstig. Daardoor is het personeelsverloop hoog: 33% van de werkenden nam vorig jaar in de VS vrijwillig ontslag. Personeelsverloop zorgt voor hoge kosten. Maar medewerkers die vrijwillig weggaan, in hoeverre kun je dat voorkomen? We bespreken 8 impactvolle retentiestrategieën die je dit jaar kunt toepassen.
HR is het belangrijkste vak ter wereld. En de overheid is een grote werkgever. Maar welke maatregelen kan de overheid als werkgever overwegen om te komen tot een competitieve, circulaire en motiverende arbeidsmarkt voor ambtenaren?
Een aantal veel voorkomende obstakels belemmert de gelijke behandeling van vrouwen op het werk: zwangerschap en pril moederschap, ongelijke beloning, en seksuele intimidatie. Ook gaan we in op de rol van deeltijdwerk en de ondervertegenwoordiging van vrouwen in leidinggevende posities. Al deze obstakels zijn met elkaar verbonden en genderstereotypen vormen daarbij de rode draad.
‘Als je meer wilt bereiken moet je ieders kwaliteiten beter gaan benutten.’. Jos van Langen in gesprek met Muriël Schrikkema, specialist high performance leiderschap- en veranderprogramma’s. Over betere gesprekken, om komen tot een plezieriger werksfeer en hogere performance.
Uit onderzoek van OneFit blijkt dat aantonen dat je als werkgever langdurig geeft om het welzijn van personeel pas écht indruk maakt. En wat daar zeker bij helpt, is het aanbieden van bedrijfsfitness.
Veiligheid op de werkplek is in Nederland vrijwel vanzelfsprekend. In elke gang hangt een ontruimingsplan, brandblussers, alarm knoppen en AED’s. Maar hoe zit dat met psychologische veiligheid? Waar hangen de instructiekaarten om een onzekere collega te ondersteunen tijdens een meeting? Of hoe pak je het aan als je merkt dat een collega dichtklapt? Lees het in deze blog!