[xyz-ips snippet=”Breadcrumbs”]

Kan een leidinggevende de werksfeer beïnvloeden met zijn slaapgedrag?

Is het bespreekbaar maken van slaaptekort en slaapproblemen in jullie organisatie nog steeds een taboe, of wordt er al openlijk over gesproken? Vinden jullie het wenselijk dat een medewerker van zijn leidinggevende weet dat hij of zij slaapproblemen heeft, of vica versa? Is dit te persoonlijk of wordt het misschien gezien als een teken van zwakte? In dit artikel gaat Floris Wouterson op deze vragen in.

Wie helpt werknemers hun pensioencadeau uitpakken?

De waarde van pensioen wordt vaak onderschat terwijl dit een van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden is. Er heerst veel onrust over het pensioen bij alle generaties. Jong of oud, iedereen heeft zich weleens afgevraagd of hij genoeg pensioen gaat ontvangen. Is meer bezig zijn met jouw pensioen de oplossing voor deze onrust of zijn er ook nog andere oplossingen die deze onrust wegnemen?

Jouw personeel motiveren om nieuwe skills te leren, zonder dat ze terug naar school hoeven

Tal van onderzoeken hebben aangetoond dat zowel werkgevers als medewerkers er zelf baat bij hebben dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Het prikkelt hun brein, helpt hen meegroeien met het bedrijf en daagt ze uit. Bovendien maakt leren gelukkig. Velen hebben echter geen zin om terug naar school te gaan en van 8 tot 4 een one-size-fits-all opleiding te volgen. Maar ze willen wél nieuwe skills leren. Hoe dan? Lees snel verder!

Zo wordt HR pas echt serieus genomen!

‘Perspectief op werk’ is een reeks interviews over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van Nu & Straks. In deze reeks onderzoekt Jos van Langen hoe arbeid en werkgeverschap eruit gaan zien. Welke beroepen komen op en welke vaardigheden en mindset zijn essentieel om de arbeidsmarkt van morgen te overleven.

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers, hoe pak je dat aan?

Voor werkgevers is duurzame inzetbaarheid van medewerkers onderdeel van goed werkgeverschap, het komt immers de functionaliteit van je organisatie ten goede wanneer je medewerkers fit en gezond aan de dag beginnen. Toch is het ook een ongrijpbaar iets, want kan je wel invloed uitoefenen op de gezondheid van je medewerkers? Jazeker, hier zijn diverse tools en innovaties voor in het leven geroepen. Graag zetten we een en ander voor je op een rij.

8 impactvolle retentiestrategieën voor 2023

“Oh, maar je vindt zo weer iets nieuws!” klinkt het als iemand vertelt dat ze ontslag heeft genomen. Het is een van de eerste dingen die je hoort wanneer je nu ontslag neemt. De banenmarkt is op het moment ook gunstig. Daardoor is het personeelsverloop hoog: 33% van de werkenden nam vorig jaar in de VS vrijwillig ontslag. Personeelsverloop zorgt voor hoge kosten. Maar medewerkers die vrijwillig weggaan, in hoeverre kun je dat voorkomen? We bespreken 8 impactvolle retentiestrategieën die je dit jaar kunt toepassen.

Sponsors