HRfestival – De dilemma’s van HR

20 juni 2024
13:00-17:30 uur
DUS Utrecht
20 juni 2024
13:00-17:30 uur
DUS Utrecht

OVER HET FESTIVAL

Op het HRfestival komen vooruitstrevende HR-teams en professionals bijeen om samen van en met elkaar te leren.

Na de succesvolle editie van 2022 & 2023, komt het HRfestival ook in 2024 terug. Meld je aan met je team!

Het HRfestival kent een leuk, interactief en leerzaam programma waar keynotes met een verhaal worden afgewisseld met serious gaming. Ook verzorgen onze thema-experts diverse break-outs waar jij de diepte in kan op diverse HR-gerelateerde onderwerpen.

Als HR-professional ben je van harte welkom maar nog leuker is wanneer je samen komt met je team. Het is immers makkelijker – en veel leuker – om samen iets te veranderen dan alleen.

DE DILEMMA’S VAN HR

Het HRfestival staat dit jaar in het teken van dilemma’s. Er speelt enorm veel in de wereld en binnen organisaties. HR staat dagelijks voor de uitdaging om ogenschijnlijke tegenstrijdigheden samen te brengen. Samen met jou zoeken wij naar een antwoord op de volgende vraag: waar sta jij voor als HR professional en welke keuzes maak jij voor de organisatie?

HET PROGRAMMA

12:30 uur: Inloop en koffie
13:00 uur: Opening & keynote van Lammert Kamphuis
14:00 uur: Belevingsmarkt
14:45 uur: Pauze
15:00 uur: Breakouts
15:45 uur: Belevingsmarkt
16:45 uur: De Omdenkworkshop
17:30 uur: Netwerkborrel

Wie

Het HRfestival is voor HR-professionals & HR teams. Leer samen met collega’s uit het vak.

Wat

Het HRfestival is een leuke en leerzame middag vol inspiratie en netwerken.

Waarom

Door de krachten te bundelen en te leren van elkaar, kunnen we het HR-vak nog een stukje mooier maken.

OVER HET PROGRAMMA

DAGVOORZITTER: ROBERT DAVERSCHOT

Robert Daverschot is werkzaam als zelfstandig dagvoorzitter en speaker coach en is tevens als programmamaker verbonden aan eventbureau Obsession.

Robert heeft een achtergrond in de event- en hospitality branche en was onder andere werkzaam als hotel manager voor citizenM. Als generalist modereert hij bijeenkomsten over uiteenlopende thema’s, maar hij is een veelgevraagd dagvoorzitter voor events en medewerkersbijeenkomsten waar cultuur en sustainable HR centraal staan. Een van zijn favoriete werkvormen tijdens medewerkersevents, is “over de streep”: “bijzonder hoe vaak dit zo waardevol uitpakt!”.

Afgelopen HRFestival was Robert al de host en recent faciliteerde hij medewerkersbijeenkomsten voor o.a. Politie, Achmea, Gemeente Amsterdam en Marktplaats.nl

Robert Daverschot foto

KEYNOTE: LAMBERT KAMPHUIS

Je bent leniger als je denkt

Filosoferen is een training in perspectivistische lenigheid. Het helpt je om buiten je eigen tunnelvisie uit te stijgen en nieuwe gezichtspunten in te nemen. Hoe kan dit ons concreet helpen op het gebied van dilemma’s binnen HR? Tijdens deze interactieve lezing neemt filosoof Lammert Kamphuis ons mee langs verfrissende filosofische tips en technieken. Zo geeft hij een oefening mee om onze oordeelloosheid te vergroten en onze blik te verbreden. We worden bewust gemaakt hoe onze geest ons gevangen kan houden in ons eigen gelijk. Lammert daagt ons daarom uit meer speelse elementen te integreren in de uitdagingen waarvoor wij gesteld worden. En hij komt met een onorthodox advies om veel energie en creativiteit te ontsluiten vanuit onze irritaties. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen en ga verfrist weer aan de slag!

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en was huisfilosoof bij 5 Uur Live op RTL4. In 2018 kwam Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan Duitsland, Zuid-Korea en Spanje. In augustus 2023 kwam zijn nieuwe boek Verslaafd aan ons eigen gelijk uit. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.

Lammert Kamphuis

DE OMDENKWORKSHOP

Omdenken is een manier van denken en doen, waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoekt wat je daarmee zou kunnen. Omdenken benadert een probleem als ruwe energie; frustratie die zijn vorm nog niet gevonden heeft. De Omdenkworkshop laat je op indringende en onontkoombare manier de voordelen zien van omdenken: innovatie, creativiteit en inspiratie. Het is de ultieme mix van theater, cabaret en voordracht.

INGREDIËNTEN

BREAKOUTS

In de breakouts ga je kleinere groepen 45 minuten lang aan de slag met relevante thema´s en onderwerpen. Dialoog, interactie en de ‘hoe dan’ vraag staan voorop. Je inspireert elkaar en reikt handvatten aan, daarbij ondersteunt door een keur aan experts van onze partners.

BELEVINGSMARKT

Vind jij beurzen vaak saai? Wij ook. Daarom doen wij het anders. Geen saaie stands, maar door middel van een mix tussen fun, beleven en gamen maak je op originele en toegankelijke wijze kennis met verschillende experts en onderwerpen. Je krijgt de kans te experimenteren met verschillende standpunten op dilemma’s en paradoxen en leert al zo waar jij staat als professional. En omdat ervaren vaak krachtiger is dan vertellen, is er ook van te doen op onze belevingsmarkt.

SERIOUS GAME

We gebruiken serious gaming als als leidraad voor de middag. Dat is niet alleen leuk, maar daagt je ook uit op kennis en inhoud en stimuleert teamwork en interactie. En last but not least, geen spel zonder winnaars natuurlijk. De winnaars van de game gaan naar huis met mooie prijzen.

HRfestival - Belevingsmarkt

SFEERIMPRESSIE

Bekijk hier de beelden terug van de afgelopen editie van het HRfestival in DUS Utrecht.

PARTNERS HRFESTIVAL

PARTNER

Wil jij als partner aansluiten bij deze inspirerende middag?

Neem dan contact op met [email protected] of vul het contactformulier in.

HRfestival 2024

Let op! Als Premium Lid krijg je gratis toegang tot dit evenement. Log in en word Premium Lid!

HRfestival 2024 – Individueel
 199,00 excl. btw
HRfestival 2024 – Team
 499,00 excl. btw

© 2023 HRfestival | door HRcommunity | Voorwaarden