HRfestival – De dilemma’s van HR

20 juni 2024
13:00-17:30 uur
DUS Utrecht
20 juni 2024
13:00-17:30 uur
DUS Utrecht

OVER HET FESTIVAL

Op het HRfestival komen vooruitstrevende HR-teams en professionals bijeen om samen van en met elkaar te leren.

Na de succesvolle editie van 2022 & 2023, komt het HRfestival ook in 2024 terug. Meld je aan met je team!

Het HRfestival kent een leuk, interactief en leerzaam programma waar keynotes met een verhaal worden afgewisseld met serious gaming. Ook verzorgen onze thema-experts diverse break-outs waar jij de diepte in kan op diverse HR-gerelateerde onderwerpen.

Als HR-professional ben je van harte welkom maar nog leuker is wanneer je samen komt met je team. Het is immers makkelijker – en veel leuker – om samen iets te veranderen dan alleen.

DE DILEMMA’S VAN HR

Het HRfestival staat dit jaar in het teken van dilemma’s. Er speelt enorm veel in de wereld en binnen organisaties. HR staat dagelijks voor de uitdaging om ogenschijnlijke tegenstrijdigheden samen te brengen. Samen met jou zoeken wij naar een antwoord op de volgende vraag: waar sta jij voor als HR professional en welke keuzes maak jij voor de organisatie?

HET PROGRAMMA

12:30 uur: Inloop & Koffie
13:00 – 13:10 uur: Opening
13:10 – 13:50 uur: Keynote Lammert Kamphuis
14:00 – 14:50 uur: Breakouts Ronde 1
15:00 – 15:10 uur: Uitleg HR Dilemma Arena
15:10 – 16:10 uur: HR Dilemma Arena
16:20 – 17:10 uur: Breakouts Ronde 2
17:15 – 17:25 uur: Afsluiting & Netwerkborrel

Geen zorgen, tussen de verschillende onderdelen zorgen wij ervoor dat iedereen even pauze kan nemen.

Wie

Het HRfestival is voor HR-professionals & HR teams. Leer samen met collega’s uit het vak.

Wat

Het HRfestival is een leuke en leerzame middag vol inspiratie en netwerken.

Waarom

Door de krachten te bundelen en te leren van elkaar, kunnen we het HR-vak nog een stukje mooier maken.

OVER HET PROGRAMMA

DAGVOORZITTER: ROBERT DAVERSCHOT

Robert Daverschot is werkzaam als zelfstandig dagvoorzitter en speaker coach en is tevens als programmamaker verbonden aan eventbureau Obsession.

Robert heeft een achtergrond in de event- en hospitality branche en was onder andere werkzaam als hotel manager voor citizenM. Als generalist modereert hij bijeenkomsten over uiteenlopende thema’s, maar hij is een veelgevraagd dagvoorzitter voor events en medewerkersbijeenkomsten waar cultuur en sustainable HR centraal staan. Een van zijn favoriete werkvormen tijdens medewerkersevents, is “over de streep”: “bijzonder hoe vaak dit zo waardevol uitpakt!”.

Afgelopen HRFestival was Robert al de host en recent faciliteerde hij medewerkersbijeenkomsten voor o.a. Politie, Achmea, Gemeente Amsterdam en Marktplaats.nl

Robert Daverschot foto

KEYNOTE: LAMMERT KAMPHUIS

Je bent leniger als je denkt

Filosoferen is een training in perspectivistische lenigheid. Het helpt je om buiten je eigen tunnelvisie uit te stijgen en nieuwe gezichtspunten in te nemen. Hoe kan dit ons concreet helpen op het gebied van dilemma’s binnen HR? Tijdens deze interactieve lezing neemt filosoof Lammert Kamphuis ons mee langs verfrissende filosofische tips en technieken. Zo geeft hij een oefening mee om onze oordeelloosheid te vergroten en onze blik te verbreden. We worden bewust gemaakt hoe onze geest ons gevangen kan houden in ons eigen gelijk. Lammert daagt ons daarom uit meer speelse elementen te integreren in de uitdagingen waarvoor wij gesteld worden. En hij komt met een onorthodox advies om veel energie en creativiteit te ontsluiten vanuit onze irritaties. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen en ga verfrist weer aan de slag!

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en was huisfilosoof bij 5 Uur Live op RTL4. In 2018 kwam Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan Duitsland, Zuid-Korea en Spanje. In augustus 2023 kwam zijn nieuwe boek Verslaafd aan ons eigen gelijk uit. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.

Lammert Kamphuis

INHOUD

Breakouts

In de breakouts ga je kleinere groepen 45 minuten lang aan de slag met relevante thema´s en onderwerpen. Dialoog, interactie en de ‘hoe dan’ vraag staan voorop. Je inspireert elkaar en reikt handvatten aan, daarbij ondersteunt door een keur aan experts van onze partners.

HR Dilemma Arena

In onze HR Dilemma Arena word je op leuke, interactieve en speelse wijze uitgedaagd om je standpunt in te nemen rondom specifieke HR-gerelateerde dilemma’s. Denk hierbij aan vraagstukken rondom Verzuim, Onboarding en Employer Branding.

Ga in gesprek met verschillende experts over dilemma’s waar jij als HR-professional tegenaan loopt en ontdek waar jij als HR-professional voor staat!

Serious game

We gebruiken serious gaming als als leidraad voor de middag. Dat is niet alleen leuk, maar daagt je ook uit op kennis en inhoud en stimuleert teamwork en interactie. En last but not least, geen spel zonder winnaars natuurlijk. De winnaars van de game gaan naar huis met mooie prijzen.

Deze serious game wordt aangeboden door Riddlestory.

Over Riddlestory

“Play is our brains’ favorite way of learning”. En daarom nodigen we jullie als trotse partner van HRcommunity graag uit om ons concept te ontdekken en te ervaren tijdens het HR Festival!

Bij RiddleStory geloven we in de kracht van gamificatie en storytelling. Het zijn onmisbare elementen in onze onboardingssoftware. We creëren heldere doelen en uitdagende taken die nieuwe medewerkers op de juiste koers zetten en hen aanmoedigen om actief de organisatie te verkennen en haar cultuur en normen te omarmen. Om zo een succesvolle start te verzekeren. En het beste van alles? We brengen de virtuele wereld samen met de echte wereld!

Voor nieuwe medewerkers bieden we een boeiende en leerzame start bij hun nieuwe werkgever, waardoor een succesvolle introductie gegarandeerd is.

Voor jullie als bezoekers van het HR Festival hebben we een leuk avontuur in petto waarbij je op een speelse manier kennismaakt met de diversiteit van de belevingsmarkt. En geloof ons, als jullie je er enthousiast in storten, zal die kennis nog lang bijblijven!

HRfestival - Belevingsmarkt

BREAKOUTS

Voer het moedige gesprek

Organisatie: The School of Life
Verzorgd door: Wicher Schols

In deze breakout ontdek je hoe je op een constructieve manier moeilijke gesprekken voert. Want wat het dilemma ook is, om een weg voorwaarts te vinden moet er gecommuniceerd worden. Maar hoe meer druk er op een beslissing ligt en hoe meer belangen er door elkaar heen lopen, hoe lastiger gesprekken worden. Na het bijwonen van deze breakout begrijp je het belang van moed, openheid en kwetsbaarheid in gesprekken en heb je technieken aangeleerd om je gedachten en gevoelens helder en constructief te verwoorden.

Dilemma’s die in deze breakout aan de orde komen:

 • Confronteer ik de ander of niet?
 • Wanneer stel ik me kwetsbaar op en wanneer niet?
 • Wanneer is het beter om mee te bewegen en wanneer moet ik gaan staan voor wat ik belangrijk vind?

Over Wicher Schols

Wicher Schols is trainer en organisatiecoach en auteur van De gouden gespreksgids, voor elke ongemakkelijke situatie. Hij is gespecialiseerd in interpersoonlijke communicatie en talentontwikkeling en met zijn open houding en scherpe, analytische blik haalt hij het beste in mensen naar voren. Hij heeft voor The School of Life talloze trainingsprogramma’s ontwikkeld en gegeven, waaronder de workshops De kunst van het gesprek en Leren confronteren. Sinds 2019 geeft Wicher als Head of Faculty sturing aan alle docenten en trainers van de The School of Life Amsterdam.

Over The School of Life

Ben je het met ons eens dat vaardigheden als veerkracht, communicatie, creativiteit en leiderschap, essentieel zijn voor positieve verandering? Met behulp van filosofie, psychologie, kunst, fantastische trainers en beproefde werkvormen, helpt The School of Life mensen en organisaties zich van binnenuit te ontwikkelen.

Werk aan de emotionele vaardigheden in je organisatie met hun talks, workshops en trainingen. Of realiseer cultuurverandering en diepgaande ontwikkeling met een op maat gemaakt trainee-, talentontwikkelings- en leiderschapsprogramma.

De wijsheid van HR

Door: Jeroen Ooijevaar en Hans van Westen

Organisatie: GradusGroep

In deze Break-out presenteren we de resultaten van het onderzoek dat School of Work en Panel hebben uitgevoerd onder de deelnemers van het HR Festival. Insteek daarbij is dat het belang van professioneel HR niet te onderschatten is. En door de resultaten krijgen we met elkaar, op grond van de collectieve wijsheid die we hebben getoond, inzicht in de factoren die de impact van HR gaan bevorderen. Zie het als een effectieve en ambitieuze bak relevante oplossingen en ideeën die je van al je collega’s krijgt en die je organisatie echt verder gaan helpen. Door de Break-out leer je de Panel methodiek kennen, krijg je zicht op het belang van HR voor medewerkersbetrokkenheid en ontdek je de mogelijkheden van vandaaruit je SPP-cyclus aan te sturen.

Dilemma’s die in deze break-out aan de orde komen:

Meeste stemmen gelden, of het beste idee uitvoeren?
Iedereen telt mee of de zwaarste functionaris heeft altijd het meest te zeggen?
Creativiteit in de groep of in de App?
Iedereen behouden of sommigen verlossen?

Over Jeroen Ooijevaar en Hans van Westen

Jeroen is CEO van Panel. Een Startup vanuit de UvA. In Panel worden geavanceerde onderzoekstechnieken ingezet om participatieprocessen te realiseren die verrassende en doorslaggevende resultaten opleveren. Hans van Westen is algemeen directeur van Gradus, een van de leidende loopbaanbureaus voor overheid en bedrijfsleven. Daarnaast is hij directeur van VistaNova, een post-HBO opleiding voor loopbaancoaches.

Diversiteit en inclusie

Door: Wim Depickere
Organisatie: StreetwiZe

In deze breakout gaan we vanuit een opportuniteitsfocus om met diversiteit en het bouwen van een inclusieve cultuur. Na het bijwonen van de breakout heb je een ruimer beeld van diversiteit en concrete handvatten om in je organisatie aan de slag te gaan.

Dilemma’s die in deze breakout aan de orde komen:

 • Streven naar een homogeen of heterogeen team?
 • Menselijke behoefte aan uniciteit vs behoefte aan verbondenheid

Over Wim Depickere

Wim leidt het StreetwiZe team en is ook verantwoordelijk voor de financiën van MobileSchool.org. Hij streeft ernaar om purpose te koppelen aan performantie, voor onze klanten en de StreetwiZe organisatie.

Over StreetwiZe
StreetwiZe ontwerpt krachtige educatieve programma’s voor bedrijven, waarbij ze bedrijven en hun medewerkers ondersteunen bij het omgaan met veranderingen. Wat StreetwiZe uniek maakt, is dat al hun winsten worden herinvesteerd in MobileSchool.org, waardoor zij een alomvattende positieve impact realiseren op deelnemers, bedrijven en de samenleving.

BELEVINGSMARKT

Organisatie: Fello

Fello is de steun en toeverlaat voor werkende mantelzorgers en hun werkgevers. In een land waar ruim 5 miljoen mensen zorgen voor een naaste, en waar één op de vier medewerkers deze zorgtaak combineert met hun baan, biedt Fello essentiële ondersteuning. Onze professionele coaches staan klaar voor iedere mantelzorger, terwijl we ook werkgevers begeleiden naar een werkomgeving waar welzijn en werk hand in hand gaan. Met zowel praktische ondersteuning als mentale begeleiding maakt Fello het mogelijk om zonder zorgen te werken, waardoor de balans tussen werken en zorgen wordt hersteld, het medewerkers tijd bespaart en problemen worden voorkomen.

Dilemma’s:

 • Preventief versus curatief
 • Zorgt het zorgen voor je naaste voor problemen op de werkvloer?

Wat heb je geleerd na een bezoek?

 • Wat mantelzorg inhoudt
 • Dat er hoogstwaarschijnlijk ook mantelzorgers werken binnen jouw organisatie
 • Best practices hoe je Fello’s dienstverlening succesvol kunt implementeren

Organisatie: Happybase

Happybase biedt een nieuwe benadering voor de belangrijkste uitdagingen waar organisaties tegenaan lopen bij het behouden en ontwikkelen van talent. Via een online platform krijgen medewerkers de tools om hun kwaliteiten, motivaties en ambities te ontdekken, en deze te vertalen naar concrete ontwikkelplannen. Dit faciliteert betekenisvolle dialogen over persoonlijke en professionele groei op de werkvloer en stimuleert medewerkers om op creatieve wijze tot inzichten te komen die echt van binnenuit komen. Hierdoor wordt de intrinsieke motivatie aangewakkerd. Tegelijkertijd biedt het platform werkgevers waardevolle inzichten die hen ondersteunen bij het vormgeven van effectieve ontwikkelstrategieën.

Het fundament van het Happybase platform is gebaseerd op een eigen methodiek die zijn grondslag kent in de Positieve Psychologie en Design Thinking. Deelnemers kunnen bij ons terecht voor praktische tools om medewerkers te ontwikkelen en groeigesprekken te faciliteren.

Dilemma’s

 • Hoe behoud en ontwikkel ik talent?
 • Hoe kan ik als HR-professional een cultuur creëren die continue zelfreflectie en ontwikkeling stimuleert?

Bezoekers leren hoe ze hun de ontwikkeling van medewerkers kunnen stimuleren. We bieden concrete tools die bezoekers direct kunnen toepassen.

Employee Branding versus Product Marketing

Organisatie: Marketingbij

Marketingbij is een full-service marketingbedrijf die een totale marketingafdeling tot je beschikking stelt. Ja, dat lees je goed, iedereen heeft bij ons zijn of haar eigen marketingafdeling en dat kan al vanaf een paar uur per week. Van SEO, tot socials, van copy tot (web)design. Onze expertise ligt in de combinatie van het creëren van marketingstrategieën en de directe uitvoer daarvan. Hierbij focussen wij ons op HR, employer branding, onderwijs en de zorg. Wij verbinden merken met hun doelgroepen als verlengstuk van jouw organisatie/merk, van ondersteuning bij dagelijkse activiteiten tot de ontwikkeling van uitgebreide strategieën.

Dilemma’s

 • Cultuur- vs merk dilemma – Wie ben je als werkgever echt voor je mensen versus wie je wil zijn als aantrekkelijk werkgever in de markt? Hoe ga je om met mogelijke verschillen tussen de werkelijkheid en de wens?;
 • Employer Marketing versus Product Marketing dilemma – Is voor het neerzetten van een aantrekkelijk werkgeversmerk de werknemers beleving of juist de organisatie en haar producten en diensten leidend?

De uitdaging van onboarden

Organisatie: Riddlestory

Het aantrekken en behouden van talent is een grote uitdaging voor ondernemers, nietwaar? HR-managers begrijpen de noodzaak van onboarding, maar lopen vaak tegen betrokkenheidsproblemen, beperkte middelen en tijdsdruk aan.

En dat is precies waarom wij met RiddleStory zijn begonnen! Onze interactieve onboarding software verbindt alle betrokkenen bij het verwelkomen van nieuwe medewerkers. Met een soepel proces, automatisch geplande afspraken en duidelijke verantwoordelijkheden betrekken we managers, buddy’s en stakeholders actief. Dankzij gamification en storytelling stellen we duidelijke doelen en uitdagende taken op, zodat nieuwe medewerkers enthousiast aan hun reis kunnen beginnen, de organisatie kunnen verkennen en haar cultuur kunnen omarmen.

Hierdoor zorgen wij voor een inspirerende en leerzame start voor nieuwe medewerkers, terwijl we de tijd die HR hiervoor nodig heeft tot een minimum beperken. Onze belofte? Betrokkener, productievere en loyalere medewerkers!

Organisatie: GradusGroep

We geloven dat iedere werknemer weer passend werk kan vinden, ook als het minder lijkt te gaan.

Vanuit die gedachte is Gradus al jarenlang een trouwe partner van een groot aantal publieke en private organisaties. We helpen werknemers weer naar passend werk met onze trajecten, met maatwerk en persoonlijke en betrokken begeleiding. We zijn professioneel, gepassioneerd voor ons werk en zijn gespecialiseerd in mobiliteit van werknemers en loopbanen.

Organisatie: The School of Life

Bij The School of Life weten ze wat de werkvloer van morgen echt nodig heeft. Niet een hogere mate van intelligentie, maar een hogere mate van EQ is waar organisaties het verschil mee maken. Een team met meer zelfinzicht en werknemersgeluk zorgt voor meer betrokkenheid en betere prestaties.

Bij de School of Life gebruiken ze inzichten uit filosofie, psychologie en organisatiewetenschappen om zo heldere programma’s uit te werken voor organisaties.

The School of Life verzorgt talks, workshops en meerjarige programma’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling & leiderschap, teamontwikkeling en organisatiecultuur. In de HR arena ga je aan de slag met het dilemma aan de hand van een teamworkgame met kaarten en een grote dobbelsteen.

SFEERIMPRESSIE

Bekijk hier de beelden terug van de afgelopen editie van het HRfestival in DUS Utrecht.

PARTNERS HRFESTIVAL

PARTNER

Wil jij als partner aansluiten bij deze inspirerende middag?

Neem dan contact op met [email protected] of vul het contactformulier in.

TICKETS

Individueel ticket: €199,-
Teamticket 3 personen: €499,-

Prijzen zijn exclusief btw.

Deelname is uitsluitend voor HR-professionals.

Heb je vragen? Neem dan contact op met [email protected]

HRfestival 2024

Let op! Als Premium Lid krijg je gratis toegang tot dit evenement. Log in en word Premium Lid!

 199,00 excl. btw
 499,00 excl. btw

© 2023 HRfestival | door HRcommunity | Voorwaarden