Wellbeing & Vitaliteit

Wellbeing is een complete balans tussen een gezonde werk-, woon- en leefomgeving, gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, ontspanning en innerlijke rust. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. Arbo, vitaliteitsbeleid, ziekteverzuim, werkgeluk

Podcast

#26 Over de 5 belangrijkste stappen in stresscoping

Coping slaat op alle ideeën en acties die we gebruiken om een bedreigende situatie behapbaarder te maken. Ongezonde stress door werkdruk kan zo'n bedreigende situatie zijn. Bij stresscoping is het verstandig om allereerst een keuze te maken tussen probleemgerichte of emotiegerichte coping. Als je de 5 belangrijkste stappen in stresscoping doorloopt dan wordt dat behapbaar maken een stuk gemakkelijker.
Podcast

#25 Over de schemerzone rond grensoverschrijdend gedrag

Een feestelijke 25e aflevering over een serieus onderwerp! Vermeend grensoverschrijdend gedrag is een onderwerp dat veel aandacht trekt, maar waaraan veel verschillende kanten zitten. Omdat het gaat over 'beleving' en tegelijk ook een reactie oproept van 'normering' is het een nogal drassig terrein. Het rapport over de sociale (on)veiligheid van de Tweede Kamer biedt iets van houvast én veel stof om over door te praten.
Podcast

#24 Over op de vlucht slaan voor je baan

Bij stress & burnoutcoaching kom je het vaak tegen... Coachees die het bij de eerste kennismaking al aangeven... 'Ik weet wat mij te doen staat; ik moet m'n baan gewoon inruilen voor een andere!'. Deze conclusie blijkt een enkele keer terecht te zijn, maar is dat vaak ook helemaal niet. Dan is het puur vluchtgedrag om zo snel mogelijk weg te bewegen van dat wat pijn doet. Wat te doen hiermee?
Podcast

#23 Over de wal die het stress-schip moet keren

Stress en werkdruk worden steeds meer gezien als maatschappelijk probleem. In verschillende sectoren zijn afgelopen tijd cao-afspraken gemaakt rond werkdruk. Ook het SCP heeft zich in haar jaarlijkse kijk op onze maatschappij, nogal specifiek geuit over de hoge druk waaronder mensen gebukt gaan. Is dit het begin van systeemveranderingen?
Enthousiasme over werk en werkgever daalt bij Nederlandse werknemers
Artikel

Enthousiasme over werk en werkgever daalt bij Nederlandse werknemers

Voor het eerst sinds een paar jaar is het aantal promoters gedaald bij Nederlandse bedrijven. Van 31% in 2022 naar 27% in 2023. De stijgende trend van de afgelopen jaren wordt daarmee omgebogen. Minder promoters betekent minder enthousiaste medewerkers die hun werkgever zouden aanbevelen bij anderen. Lees hier meer.
Eigen keuzes maken: flexibel belonen in de hybride werksituatie
Artikel

Eigen keuzes maken: flexibel belonen in de hybride werksituatie

Voor veel organisaties is de hybride werkomgeving het nieuwe normaal geworden. Maar dat betekent ook dat de wensen en behoeften van werknemers zijn veranderd. Hoe pas je je beloningsstrategie daarop aan? Laat werknemers zelf kiezen hoe en welke beloningen ze gebruiken met flexibele arbeidsvoorwaarden.
Sporten in de tijd van de baas: een effectief middel tegen verzuim
Artikel

Sporten in de tijd van de baas: een effectief middel tegen verzuim

Sporten onder werktijd; hoe denkt werkend Nederland hierover? OneFit vroeg het aan de leden van HRcommunity, en deed daarnaast groot onderzoek naar vitaliteit op de Nederlandse werkvloer. Benieuwd naar de huidige stand van zaken? Lees dan verder.
Filters
Reset

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

Ontmoet de spraakmakende keynotes op het HRfestival

HRtop100 Magazine

Partners