Podcasts

Ben je even niet in de gelegenheid of stemming om te lezen en luister je liever een podcast? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Hier vind je onze podcast collectie.
Selecteer op thema en vind je podcast.

Filters
Reset
Podcast

#20 Over leren werken met vallen en opstaan

Steeds meer jonge werknemers hebben last van overspanning. De Nationale Enquete Arbeidsomstandigheden ziet bij de leeftijdscategorie 25- tot 35-jarigen de grootste stijging in psychische vermoeidheid door werk. Ook zien we verschuivingen in de arbeidsmarktkeuzes die jongeren maken. Werkomgevingen waar de nadruk ligt op ‘leren’ (traineeships en consultancy) hebben steeds meer de voorkeur. Maar is dat echt de oplossing…
Podcast

#19 Over psychologische weerstanden tegen veranderingen

Wat maakt het soms zo lastig om mensen - met name bij 'gezonde onderwerpen' zoals balans vinden in werkdruk en vitaliteit - écht iets te laten veranderen? Dat komt omdat we juist met deze onderwerpen de autonomie van mensen raken! Weten hoe het zit met de verschillende psychologische weerstanden, helpt enorm bij het vinden van betere methoden om in je organisatie met deze thema's aan de slag te gaan.
Podcast

#18 Over de maakbaarheid van succes

Ons grote geloof in de maakbaarheid van onze levens heeft de laatste decennia een schaduwkant gekregen. Zie vooral de oplopende stress en spanning die we niet gemakkelijk de baas lijken te worden. Met name jonge mensen laten steeds vaker merken dat ze last hebben van dat geloof in maakbaarheid. Het beeld dat ze alles kunnen worden wat ze maar willen blijkt in de praktijk lastig haalbaar.
Podcast

#17 Over hoe stress en spanning onze democratie bedreigt

Je kunt de kranten niet openslaan of het gaat over werkdruk. Vanuit alle sectoren komen hierover berichten naar buiten. Maar, de geluiden die vanuit het werkveld van de politiek en de ambtenarij komen, zijn wel érg in het oog springend. Een aantal zeer venijnige componenten spelen daarin mee, waardoor je ze zelfs bedreigend voor onze democratie kunt noemen...
Podcast

#15 Over leidinggeven in tijden van drukte en stress

De rol van leidinggevenden is cruciaal bij het hanteren van werkdruk in organisaties. Deze rol is de laatste decennia behoorlijk van kleur verschoten. Waar voorheen de beste inhoudelijke man of vrouw de baas werd van het team, wordt nu vaker gezocht naar degene die anderen goed faciliteert om het werk te kunnen doen.
Filters
Reset
Reset
Zoek plaatsnaam...
Generic filters

Selecteer meest gezochte plaatsnaam: Amsterdam's-GravenhageRotterdamUtrechtHaarlem

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

HRfestival 2023

Winnaars HRtop100 2023

Sponsors