Employee experience

Employee experience is de som van alle ervaringen die een werknemer heeft over de interacties met de organisatie waar hij of zij werkt. Dit omvat alle contacten met collega’s, werkgever, klanten, leidinggevende en werkomgeving leiden tot goede en slechte ervaringen die een werknemer vormt tot het beeld dat hij heeft van de organisatie waar hij werkt. Thema’s die hier binnen vallen zijn: job crafting, employee journey, werkgeluk, werkplezier, EX en EEX.

Enthousiasme over werk en werkgever daalt bij Nederlandse werknemers
Artikel

Enthousiasme over werk en werkgever daalt bij Nederlandse werknemers

Voor het eerst sinds een paar jaar is het aantal promoters gedaald bij Nederlandse bedrijven. Van 31% in 2022 naar 27% in 2023. De stijgende trend van de afgelopen jaren wordt daarmee omgebogen. Minder promoters betekent minder enthousiaste medewerkers die hun werkgever zouden aanbevelen bij anderen. Lees hier meer.
Eigen keuzes maken: flexibel belonen in de hybride werksituatie
Artikel

Eigen keuzes maken: flexibel belonen in de hybride werksituatie

Voor veel organisaties is de hybride werkomgeving het nieuwe normaal geworden. Maar dat betekent ook dat de wensen en behoeften van werknemers zijn veranderd. Hoe pas je je beloningsstrategie daarop aan? Laat werknemers zelf kiezen hoe en welke beloningen ze gebruiken met flexibele arbeidsvoorwaarden.
Artikel

Kan een leidinggevende de werksfeer beïnvloeden met zijn slaapgedrag?

Is het bespreekbaar maken van slaaptekort en slaapproblemen in jullie organisatie nog steeds een taboe, of wordt er al openlijk over gesproken? Vinden jullie het wenselijk dat een medewerker van zijn leidinggevende weet dat hij of zij slaapproblemen heeft, of vica versa? Is dit te persoonlijk of wordt het misschien…
Presenteïsme te lijf
Document

Presenteïsme te lijf

Wie kent de ervaring niet? Je zit op je werk, maar de aandacht is er niet bij. Misschien is er net iets vervelends gebeurd, of ben je niet helemaal fit, maar niet ziek genoeg om thuis te blijven. Dit verschijnsel heet ook wel presenteïsme of ‘grijs verzuim’: medewerkers zijn fysiek aanwezig, maar zitten met hun hoofd ergens anders. Hierdoor kan het zijn dat ze minder goed presteren. Hoe gaan organisaties hiermee om?
Duurzame inzetbaarheid van medewerkers, hoe pak je dat aan?
Artikel

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers, hoe pak je dat aan?

Voor werkgevers is duurzame inzetbaarheid van medewerkers onderdeel van goed werkgeverschap, het komt immers de functionaliteit van je organisatie ten goede wanneer je medewerkers fit en gezond aan de dag beginnen. Toch is het ook een ongrijpbaar iets, want kan je wel invloed uitoefenen op de gezondheid van je medewerkers?…
Artikel

Genderstereotypen obstakel voor de doorstroom van vrouwen naar leidinggevende posities

Een aantal veel voorkomende obstakels belemmert de gelijke behandeling van vrouwen op het werk: zwangerschap en pril moederschap, ongelijke beloning, en seksuele intimidatie. Ook gaan we in op de rol van deeltijdwerk en de ondervertegenwoordiging van vrouwen in leidinggevende posities. Al deze obstakels zijn met elkaar verbonden en genderstereotypen vormen…
De vitaliteit van je medewerkers vergroten in 8 stappen
Artikel

De vitaliteit van je medewerkers vergroten in 8 stappen

Medewerkers voor een langere tijd aan je binden én het ziekteverzuim laag houden; natuurlijk wil dat als werkgever. Maar in een tijd met arbeidsmarktkrapte is het des te belangrijker om in te zetten op duurzame inzetbaarheid. Vitaliteit speelt hierbij een belangrijke rol. In dit artikel lees je hoe je de…
Filters
Reset
Reset

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

Ontmoet de spraakmakende keynotes op het HRfestival

HRtop100 Magazine

Partners