Wet- & regelgeving

Juridische informatie voor HR vind je hier. Dit thema omvat onderwerpen als; wet poortwachter, commissie borstlap, WAJONG, pensioen(akkoord), vakbond, OR, NOW, ontslagrecht, arbeidsrecht, verzuimregistratie, conflict, ontslag

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers, hoe pak je dat aan?
Artikel

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers, hoe pak je dat aan?

Voor werkgevers is duurzame inzetbaarheid van medewerkers onderdeel van goed werkgeverschap, het komt immers de functionaliteit van je organisatie ten goede wanneer je medewerkers fit en gezond aan de dag beginnen. Toch is het ook een ongrijpbaar iets, want kan je wel invloed uitoefenen op de gezondheid van je medewerkers?…
Eigenrisicodrager bij ziekteverzuim; een goed idee of niet?
Eigenrisicodrager bij ziekteverzuim; een goed idee of niet?
Document

Eigenrisicodrager bij ziekteverzuim; een goed idee of niet?

Eigenrisicodrager bij ziekteverzuim; een goed idee of niet?
Als werkgever ben je verplicht zorg te dragen voor het loon van je medewerkers bij ziekte. Wanneer je de benodigde premies hiervoor aan het UWV afdraagt, neemt het UWV deze loondoorbetalingsplicht van je over. Het is echter ook mogelijk om eigenrisicodrager (ERD) te worden. In deze constructie vervallen de verplichte premies, maar ben je zelf, of een ingeschakelde private verzekeraar, verantwoordelijk voor het doorbetalen van het loon en eventuele re-integratiekosten. Een slimme zet? We lichten de situatie graag aan je toe.
Re-integreren post Covid hoe nu verder
Document

Re-integreren post Covid; hoe nu verder?

Na de intens zware Covid periode proberen organisaties en medewerkers hun draai weer te vinden. Dit is een flinke opgave voor alle branches. Binnen de zorg hebben organisaties te maken met patiënten achterstanden en grote personele problemen. Het kabinet komt met een ondersteuningsregeling voor het re-integreren bij deze organisaties.
Artikel

Goed opdrachtgeverschap: beëindiging opdrachtovereenkomst

In deze blog wordt ingegaan op het tussentijds beëindigen van de opdrachtovereenkomst. Zowel de opties voor de opdrachtgever, als de opties voor de zzp’er worden besproken. Daarbij wordt antwoord gegeven op de vraag wanneer je als opdrachtgever de overeenkomst eenzijdig tussentijds mag beëindigen en welke afspraken je hierover kan maken…
Artikel

Goed opdrachtgeverschap: mag je nu wel of niet zzp’ers opleiden?

Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt is een leven lang leren en opleiden noodzakelijk. Maar dat is nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, zeker voor zzp’ers niet. In deze blog wordt er gekeken naar de verschillen tussen de (om)scholingsmogelijkheden voor reguliere werknemers en zzp’ers.
Filters
Reset
Reset

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

Ontmoet de spraakmakende keynotes op het HRfestival

HRtop100 Magazine

Partners