Tags: , ,

HR wint aan strategisch belang

Het nieuwe lijstje Top Employers 2020 is bekend! Ga je bij een van hen aan de slag, dan kun je zeker zijn van de beste arbeidsomstandigheden en voldoende ruimte voor ontwikkeling.

 

De Top Employers 2020 zijn bekend! Ga je bij een van hen aan de slag, dan kun je zeker zijn van de beste arbeidsomstandigheden en voldoende ruimte voor ontwikkeling.

Top Employers zijn werkgevers van het hoogste niveau, die hard gewerkt hebben om hun HR strategieën vorm te geven, te implementeren en continu te verbeteren. Dit jaar zijn er maar liefst 71 organisaties die zichzelf Top Employer mogen noemen, waarvan 9 nieuwkomers. Ontdek hier welke bedrijven Top Employer zijn geworden in 2020.

 

Mensen op de eerste plaats zetten

Top Employers realiseren zich dat organisaties gemaakt worden door mensen. Als medewerkers hun werk doen terwijl ze empowered zijn door de beste werkomstandigheden, zullen ze floreren. Zij geven kansen aan medewerkers door het opzetten van strategische en doordachte programma’s die een werkplek creëren waar medewerkers kunnen groeien, zowel op professioneel als op persoonlijk gebied.

Magneet in dagelijkse ’’war for talent’

Met het keurmerk laten Top Employers zowel intern als extern zien dat ze een ’’employer of choice’ zijn met vooruitstrevende HR-condities. Dat zorgt voor trots bij de medewerkers en extra aantrekkingskracht voor potentiële werknemers. Daarnaast biedt het bedrijven de gelegenheid om stil te staan bij hun HR-beleid. Uit dit onderzoek blijkt wat de status quo is en waar verbeteringen mogelijk zijn. Belangrijk is dat deze informatie intern gedeeld wordt, zodat het draagvlak wordt vergroot. Om te zorgen dat deelnemers elkaar volop kunnen inspireren, schrijft Top Employers Institute rapporten en organiseert het seminars en best practice workshops. Het belangrijkste evenement van het jaar is het Certification Dinner, waarbij de nieuwe Top Employers bekend worden gemaakt én er voldoende tijd en ruimte is om te netwerken.

De juiste vragen stellen

Om als Top Employers gecertificeerd te worden moet een bedrijf aan bepaalde toelatingscriteria voldoen. Vervolgens neem je deel aan de HR Best Practices Survey die kijkt naar meer dan 600 HR best practices verdeeld over 10 HR topics: Talent Strategy, Workforce Planning, Talent Acquisition, On-boarding, Learning & Development, Performance Management, Leadership Development, Career & Succession Management, Compensation & Benefits en Cultuur. Het Top Employers Institute evalueert de implementatie van deze HR practices, waarbij de organisatie ook documentatie moet aanleveren. Na deze validatie blijkt of de deelnemers voldoen aan de norm en zich gedurende een jaar Top Employer mogen noemen. Ten slotte ontvangt de organisatie uitgebreide feedback over de HR-praktijken en krijgt een benchmark met de andere Top Employers.

Ben jij een Top Employer?

Heeft jouw organisatie een uitzonderlijk HR-beleid? Laat Top Employers je helpen met het in kaart brengen en in de schijnwerpers zetten van dit HR-beleid zodat je in- en extern kunt laten zien dat je een vooruitstrevend werkgever bent. Vind hier meer informatie over de voordelen.

Feiten en cijfers over Top Employers Institute

  • Top Employers Institute bestaat sinds 1991.
  • Het hoofdkantoor zit in Amsterdam. Daarnaast zijn er vestigingen in Parijs, Londen, Antwerpen, Düsseldorf en Valencia. Buiten Europa heeft Top Employers Institute kantoren in China, Zuid-Afrika en Brazilië.
  • In Nederland zijn 71 werkgevers gecertificeerd als Top Employer 2020.
  • Internationaal zijn er in 2019 1.554 Top Employers, verspreid over 119 landen.
  • De certificering beïnvloedt de ontwikkeling van bijna 7 miljoen medewerkers.
Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE