Die ik laatst gebruikt had bij haar waarbij mn haar 3 dagen later nog gekruld was

HR Webinar Week

23 – 27 september 2024

verbinden & creëren

DE EMPLOYEE EXPERIENCE

Welkom op de pagina van de HR Webinar Week.

Na twee eerste succesvolle edities, organiseert HRcommunity eind september wederom deze fantastische online leerervaring. Een week boordevol leerzame online colleges, verzorgd door HR-directeuren en Thought Leaders van onze partners. 

Het centrale thema is traditiegetrouw de Employee Experience waarbij de kapstok voor het programma de Employee Journey is.

Of het nou gaat om het aantrekken van werknemers of het ontwikkelen van talent. Om  betrokkenheid, on-, pre of offboarding, HR kan echt het verschil maken. Heb jij ook wel eens stilgestaan bij wat HR kan betekenen als het gaat om mantelzorg of duurzaamheid?

Bij blijven op al deze thema’s kost tijd. En laat dat nou net zijn wat je weinig hebt als HR professional. Daar hebben wij wat op gevonden: de Webinar Week! In 1 week word je, vanuit je luie stoel, kort en bondig bijgepraat over actuele HR thema’s. Mis het niet!

OVER DE HR WEBINAR WEEK

Door wie

De HR Webinar Week wordt georganiseerd door HRcommunity, de community voor HR in Nederland! Wij maken het delen van kennis en inzichten eenvoudiger, waarmee wij leren bevorderen en innovatie versnellen. Wij vragen de winnaar van de HRtop100 en Thought Leaders van onze partners om tijdens deze week hun unieke kennis te delen.

Wanneer

Wij zijn druk in de weer om een weekvullend programma voor jou samen te stellen, van maandag 23 tot en met vrijdag 27 september.

Sprekers

Onze sprekers zijn experts in hun vakgebied, hebben jarenlange ervaring en weten waar je aandacht aan moet geven, op hun domein, om de ervaring van medewerkers te optimaliseren. Ze delen hun kennis en inzichten in interactieve en boeiende sessies die je zullen inspireren en motiveren.

Mis deze kans niet om te leren van de besten in het vak en jezelf en je team naar een hoger niveau te tillen. Schrijf je vandaag nog in voor onze Webinar Week!

DE HR WEBINAR WEEK IN HET KORT.

Wie

De HR Webinar Week is voor HR-professionals en HR-managers werkzaam in organisaties die dagelijks in aanraking komen met diverse onderwerpen van de arbeidsmarkt. Ook HR professionals die vooral op één thema werken in organisaties en graag hun horizon willen verbreden zijn uiteraard van harte welkom.

Wat

De HR Webinar Week is een leerzame reeks webinars van Thought Leaders, HR-leiders en HR-dienstverleners die hun laatste actuele inzichten en best practices delen. De webinars zijn realtime te volgen en dan ook interactief, met voldoende ruimte voor vragen. Als je er een of meerdere mist, kan je ook achteraf terugkijken.

Waarom

De HR Webinar Week, die we tweemaal per jaar organiseren,  is een makkelijke manier om bij te blijven in je vakgebied! Via 10 colleges (of 20 als je aan beide weken meedoet) weet jij precies wat er (morgen) speelt in jouw vakgebied. Het is ook een mooie opstap naar de HR Pro leergang en Matsreclasses die we vanaf volgend jaar aanbieden.

PROGRAMMA EN THEMA’S.

Employee Listening

Esmé Valk (winnaar van de HRtop100 2024) & Milou Wesdijk

Webinar Employee Listening Schiphol Group

Employee Listening: Meten, Weten, Actie

Door: Esmé Valk & Milou Wesdijk
Van: Schiphol Group

’30 min presentatie en 20 min Ask me Anything’

Schiphol neemt je mee in de Employee Listening Strategie waarmee zij Employee Satisfaction begrijpen en monitoren. Hiermee wordt focus gecreëerd in het verbeteren van de Employee Experience.

Uitgangspunt hierbij zijn de verschillende fasen binnen de employee journey. Door gericht data te verzamelen binnen de verschillende fases, begrijpen we wat van invloed is op een positieve employee experience. Door middel van onderstaande medewerkersonderzoeken luisteren we frequent naar feedback van onze medewerkers:

 • Onboarding survey;
 • Offboarding survey;
 • Jaarlijks medewerkerstevredenheidsonderzoek;
 • CEL pulse survey, waarmee we in een tweemaandelijkse heartbeat ontwikkelingen monitoren

Door middel van analytics bepalen we waar extra feedback nodig is. Door deze Employee Listening Strategie meten we de voorspellende waarde op employee satisfaction en weten we aan welke knoppen we kunnen draaien om daadwerkelijk de employee experience te verbeteren.

Waar ga je mee ‘naar huis’ als je het webinar gevolgd hebt:

 • Voorbeeld van een employee listening strategie & aanpak
 • Actiegericht maken van je MTO & Pulse surveys
 • De drivers vinden voor medewerkerstevredenheid

Schiphol Group

Skills en organisatieverandering

Jim Kleijnen & Jeroen Vinke

Webinar Skills development

Skills en organisatieverandering

Door: Jim Kleijnen & Jeroen Vinke
Van: Cornerstone OnDemand

De manier waarop we werken verandert razendsnel en maar weinig organisaties zijn in staat om zich snel genoeg aan te passen om bij te blijven. Veel bedrijven komen in de ‘workforce readiness gap’ terecht omdat ze moeite hebben om hun mensen aan te trekken, te behouden en te ontwikkelen zodat ze passen bij de steeds veranderende, nieuwe wereld van werk.

Een holistische strategie voor personeelsflexibiliteit en skills development is nu noodzakelijk om deze uitdagingen te overwinnen en zo de productiviteit, het behoud van werknemers en de omzet te maximaliseren.

In dit webinar

 • Hoe organisaties vereiste kritieke vaardigheden kunnen ontwikkelen die passen bij een wendbare organisatie;
 • Hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw leeraanbod is afgestemd op jouw bedrijfsdoelstellingen voor bij- en omscholing; en
 • Hoe je met succes competentiebeheer kunt implementeren door optimaal gebruik te maken van technologie en AI

Sprekers

Jim Kleijnen – Regional Sales Director
Jim Kleijnen heeft bij Cornerstone OnDemand een belangrijke rol gespeeld bij het begeleiden van organisaties door het veranderende landschap van de Skills Economie. Met een focus op hoe bedrijven zich kunnen aanpassen en gedijen te midden van constante verandering, benadrukt hij het belang van het ontwikkelen van talent als een belangrijke onderscheidende factor voor succes. Jims expertise in verkoop en software-as-a-service (SaaS) is essentieel bij het helpen van leiders om een cultuur van continu leren op te bouwen en technologie te gebruiken om het volledige potentieel van hun bedrijf te ontsluiten. Zijn visie is gericht op ‘vloeiend’ van leren en het voorbereiden van werknemers op toekomstige uitdagingen en kansen.

Jeroen Vinke – Senior Solution Consultant Benelux and Denmark
Een ervaren Solution Consultant gespecialiseerd in Talent Management, HCM en ERP oplossingen. Met een schat aan ervaring is Jeroen bedreven in het begeleiden van klanten als Thought Leader en Trusted Advisor. Opgeleid om uit te blinken in zijn rol, brengt hij onschatbare expertise naar Cornerstone en haar klanten. Hij bedient klanten in de Benelux en Denemarken.

Cornerstone OnDemand

Werkdruk

Kari Littley

Webinar Werkdruk

Werkdruk in balans

Door: Kari Littley
Van: OneFit

Medewerkers hebben te maken met deadlines, overuren en allerlei verantwoordelijkheden op het werk, terwijl ze tegelijkertijd ook nog willen genieten van hun vrije tijd en tijd willen doorbrengen met familie en vrienden. Het is dan ook een constante uitdaging om al die ballen in de lucht te houden.

Maar hoe zit het eigenlijk met de werk-privébalans van werkend Nederland? Wat zijn triggers die dit delicate evenwicht verstoren? En hoe groot is de kans op een burn-out onder werkenden? We vroegen het aan meer dan tweeduizend werkenden en brachten de factoren van werkgeluk in kaart.

In dit webinar deelt Kari de resultaten van ons eigen onderzoek en haar inzichten over hoe medewerkers een evenwichtig en gezond leven kunnen leiden, op werk én thuis, en welke rol werkgevers hierbij spelen.

Take-aways:

 • Handvatten voor het verbeteren van de werk-privébalans en het verminderen van stress
 • Het identificeren en voorkomen van burn-out
 • Essentiële elementen voor het bevorderen van werkgeluk
 • Methoden om zowel mentale als fysieke gezondheid te versterken
 • Tools voor het ondersteunen van medewerkers

OneFit

Employee Benefits

Lotte Oudhuis & Ruben van den Boogaard

Webinar Employee Benefits

Employee Benefits: waardeer jij je medewerkers voldoende?

Door: Lotte Oudhuis en Ruben van den Boogaard
Van: Alleo

Op een krappe arbeidsmarkt is het behouden van goede medewerkers een must en moet je je onderscheiden om talent aan te trekken. Employee Benefits kunnen daarbij erg belangrijk zijn, mits je medewerkers op de juiste manier waardeert. Ieder individu is anders. Daarom is het een uitdaging voor bedrijven om de juiste benefits aan te bieden. Hoe maak jij de keuze waar medewerkers blij van worden?

Leerdoelen

 • Leer je alles over de impact van employee benefits;
 • Inzicht in welke benefits en aanbieders populair zijn onder verschillende generaties en
 • levensfasen
 • Kom je erachter hoe verschillende bedrijven de WKR slim inzetten voor hun benefits;
 • En krijg je te horen hoe de beste werkgevers benefits aanbieden.

Alleo

Duurzame inzetbaarheid

Hans van Westen

Webinar Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid draait om wederzijdse betrokkenheid.

Door: Hans van Westen (Directeur Gradus) & Jeroen Ooievaar (Directeur Panel)

Als HR-professional weet je dit. Maar hoe krijg je dat georganiseerd. En wat doe je als de betrokkenheid er niet is. Wat is het effect van niet betrokken medewerkers op collega’s?

Betrokkenheid is een combinatie van de juiste rol, de juiste context en mensen van impact laten zijn. Als dat allemaal op orde is gaat je organisatie vliegen. HR vervult daarin de hoofdrol.

Gradus heeft samen met Panel in opdracht van HRcommunity een onderzoek onder HR-functionarissen uitgevoerd waarin we van HR-afdelingen te horen hebben gekregen wat HR-medewerkers nu echt gaat helpen bij het ontwikkelen van de organisatie. En dan bedoelen we niet alleen werkklimaat, maar ook bedrijfsresultaat en bijvoorbeeld de relatie met de omgeving zoals klanten, milieu etc.

In ons Webinar gaan we in op de onderzoeksresultaten, de impact op de betrokkenheid van mensen en het belang van het nemen van de vervolgstappen in je eigen organisatie. Prikkelend, vernieuwend en innovatief. En ook nog eens (bijna) overal toepasbaar.

Gradus Groep

De Stem van de Medewerker

Anastasia Weinreis & Christian Hyka

Webinar Voice of the Employee

DHL’s Employee Feedback Suite – the toolbox to boost employee engagement

The DHL Group is the largest logistics company in the world, with over 550,000 employees worldwide! Collecting voice of the employees and acting upon is a key element in increasing employee engagement, and that’s why DHL has developed a global Employee Feedback Suite together with Survalyzer in addition to their Employee Opinion Survey to realise a holistic employee feedback process.

In this webinar, you will learn from the best and how DHL implements their employee feedback programme with artificial intelligence and a DIY portal for managers and HR.

Tags

DHL Employee Feedback Suite, Voice of Employee, Artificial Intelligence, Employee engagement, People analytics

Speakers

Anastasia Weinreis – VP Employee Feedback DHL

Anastasia started her career at Accenture, one of the world’s largest consulting firms. She then moved to DHL Consulting, where she spent five years working on digitalization and HR projects before becoming the Head of the Feedback Team. For the past two years, she has led the Global Employee Feedback Team, overseeing all strategic employee feedback initiatives at DHL Group.

Christian Hyka – CEO Survalyzer

Christian Hyka became owner and partner at Survalyzer AG in 2011 through a management buy-out. In his role as Managing Partner, he has overall entrepreneurial responsibility. At a technical level, he is responsible for strategic product development of the Survalyzer survey software.

DHL & Survalyzer

Mantelzorg

Marion van der Reijden

Webinar Mantelzorg herkennen

Webinar Mantelzorg herkennen

Door: Marion van der Reijden
Van: Fello

In de praktijk vertellen medewerkers vaak niet uit zichzelf dat ze mantelzorg verlenen, bijvoorbeeld om werk en privé gescheiden te houden. Daarom is het cruciaal om handvatten te bieden om signalen te herkennen dat een medewerker werk met mantelzorg combineert. Dit kan namelijk een aanzienlijke invloed hebben op de werk- en privébalans van de medewerker. In dit webinar wordt de impact van mantelzorg belicht, zowel op zakelijk als sociaal vlak, en worden de ondersteuningsmogelijkheden vanuit Fello besproken, zowel voor thuis als op het werk.

Tijdens de sessie worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • een definitie van mantelzorg en wat dit in de praktijk betekent;
 • een uitleg over de mogelijke fysieke en mentale uitdagingen waar werkende mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen;
 • een overzicht van actuele maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot mantelzorg;
 • potentiële oplossingen die worden ondersteund door relevante wet- en regelgeving.

Resultaat

Na het webinar weet de deelnemer:

 • wat mantelzorg is;
 • wat de invloed van mantelzorg kan zijn op het werk;
 • hoe je overbelasting kan herkennen;
 • wat de invloed van mantelzorg is op de samenwerking;
 • hoe je mantelzorg bespreekbaar kunt maken;
 • welke ondersteuning er mogelijk is.

Fello

Samenwerking HR en de Business

Koen Stam

HR en de business

De kloof tussen HR & CEO

De invloed van HR op het management

In veel organisaties bestaat er een kloof tussen HR en het management. Dit kan leiden tot misverstanden, inefficiëntie en gemiste kansen voor groei en ontwikkeling.
Hoe kunnen we dit veranderen? Hoe kunnen we een omgeving creëren waarin HR en CEO’s elkaar beter begrijpen en ondersteunen?

In dit webinar duiken we in de factoren die de kloof tussen HR en CEO veroorzaken en bespreken we de gevolgen hiervan voor de organisatie. We delen inzichten uit ons eigen onderzoek en praktijkvoorbeelden om te laten zien hoe een betere samenwerking kan worden bereikt.

Take-aways

 • Strategieën om de kloof tussen HR en CEO te overbruggen
 • Handvatten voor een betere samenwerking en communicatie
 • Inzichten in de rol van HR bij strategische besluitvorming

Tags

HR, strategie, kloof, management, samenwerken

Spreker

Maak kennis met Koen Stam, de Head of Benelux van Personio. Personio is een Europa’s leidende HR-softwarebedrijf met al meer dan 10.000+ klanten. Koen speelt een cruciale rol in het versterken en uitbreiden van onze activiteiten in de Benelux-regio. Met zijn uitgebreide ervaring als voormalig Country Manager Nederland bij Teamleader en MessageBird brengt Koen een berg aan kennis en expertise mee.

Personio

De Host

Emke Daniels

Webinar ??

Emke Daniels is jouw host en de firestarter van deze HR Webinar Week. Binnen HRcommunity is zij primair verantwoordelijk voor de HRtop100, relaties en strategie.

HRcommunity

HRcommunity is een bruisend en interactief knooppunt voor iedereen die vindt dat mensen de sleutel vormen voor het succes van organisaties. Wij dragen bij aan productiviteit, wendbaarheid en werkplezier door middel van het delen van kennis en het faciliteren van live ontmoetingen.

Zo wordt heel HR kennis en inzichten gedeeld op HRcommunity, maar is er ook een overzicht met opleidingen en events, een vacaturbank, een download sectie met rapporten en whitepapers, een overzicht van HR-dienstverleners in Nederlan den nog veel meer.

Daarnaast organiseren wij events als de HRtop100 (finale)het HRFestival en dus de HR Webinar Weken. Ik wens jou veel (leer)plezier en zie er naar uit jou te verwelkomen!

HRcommunity

Heb jij
een goed verhaal?

Webinar???

Wij houden van kennis, inzichten en ervaringen, verpakt in een goed verhaal. En van delen!

Er zijn nog 2 slots te vergeven in pnze illustere HR Webinar Week. Denk jij dat jouw verhaal de moeite waard is om gehoord te worden door een grote groep leden van onze community, laat het ons dan snel weten via het contactformulier.

Je bent dan ook meteen partner en hebt het recht om onze leden een exclusief aanbod te doen!

neem contact op

AANMELDEN.

Wil jij deelnemen aan deze interactieve webinarreeks? Dat kan! Meld je snel aan, nu er nog een paar plekjes zijn.

Vanaf 1 augustus moet je lid zijn om deel te nemen. Gelukkig vragen wij daar slechts € 48,- voor, maar dan nog!

In de aanloop naar deze Webinar Week kan je updates van ons verwachten omtrent het programma.

Webinar Week september 2024 - Inschrijfformulier

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR