Dynamic Skills Podcast - Deel 2: Meike Salvadó-de Reede & Tessa Peetoom

HR Webinar Week
26 – 29 september 2023

verbinden

DE EMPLOYEE JOURNEY

Welkom bij onze unieke HR Webinar Week met als kapstok de Employee Journey!

Of het nou gaat om het aantrekken van werknemers of het ontwikkelen van talent, in de hele Employee Journey heeft HR een cruciale rol. Bij inspirerende onderwerpen zoals het stimuleren van werkgeluk, maar ook bij de minder leuke dossiers zoals offboarding en arbeidsmarktkrapte kan HR echt het verschil maken.

Up to date blijven op al deze thema’s kost tijd. En laat dat nou net zijn wat je weinig hebt als HR professional. Daar hebben wij wat op gevonden: de Webinar Week! In 4 dagen word je, vanuit je luie stoel, kort en bondig bijgepraat over actuele HR thema’s van de Employee Journey.

OVER DE HR WEBINAR WEEK

Onze Webinar Week over de Employee Journey biedt een schat aan inzichten en praktische tips om je te helpen antwoorden te vinden op belangrijke vragen. Onze ervaren sprekers zullen je meenemen door een scala aan onderwerpen, van het aantrekken van de talenten met de juiste skills, tot het offboarden van werknemers. En alles daar tussenin.

Voor wie? 

Of je nu een HR-professional bent die op zoek is naar nieuwe ideeën, of een manager die graag wil weten wat er zoal speelt in het vakgebied, deze webinar week is de perfecte gelegenheid om je kennis te verdiepen en je vaardigheden te verbeteren voor iedereen in onze community.

Wanneer?

Van dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 september staan er elke dag twee webinars gepland: van 12 tot 13 uur en van 15 tot 16 uur.

Sprekers

Onze sprekers zijn experts in hun vakgebied en hebben jarenlange ervaring in het werken met HR en de Employee Journey. Ze zullen hun kennis en inzichten delen in interactieve en boeiende sessies die je zullen inspireren en motiveren.

Mis deze kans niet om te leren van de besten in het vak en jezelf en je team naar een hoger niveau te tillen. Schrijf je vandaag nog in voor onze webinar week!

PROGRAMMA

Dinsdag 26 september:

11:30 – 13:00 Opening door Sophie Geerts-Jaspers, Lidl & Anouk Minnes, Great Place To Work | De geheime sleutel tot een succesvolle employee journey

15:00 – 16:00 Ontdek de impact van HR-data & AI | Maarten Schellekens & Chi Lueng Chiu, WELDER

Woensdag 27 september:

12:00 – 13:00 Effectieve levenslange loopbaanbegeleiding | Frank van der Mijn, VistaNova

15:00 – 16:00 Inclusief organiseren | Sacha Martina & Iteke Koster, Personio

Donderdag 28 september:

12:00 – 13:00 Offboarding bij langdurig ziekteverzuim | Thomas Pillen & Sonja Leber, OAZ

15:00 – 16:00 De rol van de werkomgeving | Silvia de Haan, Solved

Vrijdag 29 september:

12:00 – 13:00 Skills-based organisaties | Jan Brouwer, EY

15:00 – 16:00 Hoe verbeter je de werknemerservaring met een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket? | WTW

IN HET KORT

Wie

De HR Webinar Week is voor HR-professionals en HR-managers werkzaam in organisaties die dagelijks in aanraking komen met diverse onderwerpen uit de Employee Journey. Ook HR professionals die vooral op één thema werken in organisaties en graag hun horizon willen verbreden zijn uiteraard van harte welkom.

Wat

De HR Webinar Week is een leuke en leerzame reeks webinars van thought leaders, HR-leiders en HR-dienstverleners die de laatste inzichten en best practices delen over hun domein. De webinars zijn realtime te volgen en dan ook interactief, met voldoende ruimte voor vragen. Als je er een of meerdere mist, kan je ook achteraf terugkijken.

Hoe

Elke dag 2 webinars, van dinsdag tot en met vrijdag. Bij ieder webinar is er tijd voor vragen en interactie. Mocht je er eentje missen dan is dat geen probleem, dan kijk je uitgesteld terug. Heb je alles gekeken? Dan krijg je van ons een certificaat dat je op je HRcommunity profiel, je CV en op LinkedIn kan toevoegen. Dat is dan weer goed voor jouw eigen arbeidsmarktwaarde.

Cadeautje: lidmaatschap.

Dit najaar introduceert HRcommunity een lidmaatschap. Heb jij alle webinars live of uitgesteld gekeken? Dan ben je een jaar lang gratis lid!

Na afloop van de Webinar Week krijg je dan een code meegestuurd met je certificaat.

Bovenstaande actie geldt exclusief voor deze Webinar Week en dus niet voor die in februari.

Netwerken

Connect met relevante anderen uit het vakgebied en breidt je netwerk uit.

Extra’s

Als lid krijg je extra toegang tot premium content en extra functionaliteit tot je beschikking.

Leren

Continu verbeteren; kennis delen, leren en groeien

Voordeel

Onze partners doen ook mee in het lidmaatschap, dit betekent dat je korting krijgt op excellente producten en services.

Schrijf je vandaag nog in voor de HR Webinar Week. Doe de laatste inzichten op en spijker waar nodig je kennis bij. Je bent dan gelijk lid van HRcommunity en profiteert van alle voordelen die dit biedt. Samen werken we aan een betere HR-functie!

THEMA’S

De volgende thema’s van de Employee Journey worden uitgelicht tijdens de HR Webinar Week.
De komende periode voegen we elke 2 weken een webinar toe. Twijfel je nog over deelname, blijf ons dan vooral volgen.

Skills-based organisaties

Skills-based organisaties

Skills-based organisaties

Door: Jan Brouwer
Van: EY

De krapte op de arbeidsmarkt remt steeds vaker de ambities van bedrijven. Talent wordt schaarser en de skills van vandaag zijn overmorgen niet meer relevant. Naar verwachting kunnen in 2030 wereldwijd tachtig miljoen banen niet worden ingevuld door een skills tekort. Organisaties bewegen steeds meer richting een skills-based aanpak. Dit is de nieuwe benadering van talentmanagement en raakt de gehele employee journey en legt de nadruk op het benutten van de binnen de organisatie al aanwezige skills in plaats van op diploma’s en functietitels. Technologie maakt het eenvoudiger om inzicht te krijgen in de huidige workforce en daarop de strategie te baseren, dit maakt bedrijven toekomstbestendiger en wendbaarder. In dit webinar gaan wij dieper in op wat een skills-based organisatie is en bespreken wij een concrete case studie.

Over Jan 

Jan is EY Nederland Executive Director People Advisory Services – Skills-First. Strategisch HR. Workforce transformatie. Data-gedreven talent management maakt bedrijven wendbaar en toekomstbestendig.

Jan gelooft dat teams net zo divers zijn als hun skills. Hij werkt met het talent van deze teams om organisaties te helpen in een dynamische wereld. Hij laat mensen leren van elkaar, vergroot hun perspectief en betrekt ze bij ander werk.

Hij heeft een overtuigende persoonlijkheid, genereert snel vertrouwen en combineert dat met oprechte belangstelling voor het welzijn van de mensen met wij hij werkt.

klik op afbeelding voor meer info >>>

Levenslange Loopbaanbegeleiding

Nieuw

Effectieve levenslange loopbaanbegeleiding

Door: Frank van der Mijn
Van: Vista Nova

De slogan ‘een leven lang leren’ is geen onbekende meer voor HR-professionals. En bij grote en plotse veranderingen in de loopbaan (dreigend ontslag, verdwijnen van functies, burn-out of bore-out) is loopbaanbegeleiding inmiddels een veelgebruikt instrument. Toch bieden beide nog geen garantie op een optimale loopbaan. Minder vanzelfsprekend is het namelijk om blijvend aandacht te schenken aan loopbaanontwikkeling, ook en juist als het goed gaat. Hoe zorg je dat de ontwikkeling van werknemers aansluit op hun potentieel, op wat ze nodig hebben en op de kansen die de organisatie biedt? Hoe haal je als werkende mens het beste uit jezelf, nu en in de toekomst? En misschien ook: hoe voorkom je dat organisatie en werknemer elkaar uit het oog verliezen?

De arbeidsmarkt en loopbanen zijn tegenwoordig te complex en te belangrijk om er alleen aandacht aan te schenken als het mis dreigt te gaan of als het leed al is geschied. Een leven lang leren betekent dan ook een werkleven lang aandacht geven aan de samenhang tussen competenties en behoeftes van werknemers enerzijds en de strategische uitdagingen van de organisatie anderzijds. Wie duurzaam de dialoog aangaat over deze zaken wordt niet meer verrast als er een misfit of uitval dreigt te ontstaan; tijdige interventies voorkomen schade en hoge kosten, terwijl de opbrengst voor de organisatie en de werknemer optimaal is.

Er ligt een speciale taak voor HR-professionals in de begeleiding van loopbanen; deze verschilt op onderdelen van de taken van leidinggevenden en loopbaanprofessionals. De deskundigheid die dit vraagt past goed bij de competenties en uitdagingen van HR.

Leerdoelen

In dit webinar vertelt Frank van der Mijn over:

 • de geheimen van deskundige loopbaanbegeleiding en
 • de vaardigheden die dat vraagt.
 • verbinding die tussen verschillende disciplines (management, HR, loopbaanprofessional) te leggen zijn.

Over de spreker

Frank verleidt Professionals en leiders graag tot een vitale balans tussen persoonlijke, beroepsmatige en strategische belangen. Hij faciliteert beweging in dilemma’s die horen bij het presteren op hoog niveau: strategie & realiteit, inhoud en proces, hoofd & hart, ik & context.

Frank is docent aan de Open Universiteit, docent/supervisor bij DNL-vernieuwd en kerndocent bij Vista Nova, School voor loopbaan en leiderschap.

klik op afbeelding voor meer info >>>

Cultuur

Cultuur GPTW

Cultuur: de geheime sleutel tot een succesvolle employee journey

Door Anouk Minnes
Van: Great Place To Work

Een onvergetelijke ervaring laat zich niet vangen in alleen droge richtlijnen. Van de allereerste werkdag tot de manier waarop medewerkers zich kunnen ontwikkelen, alles draait om één cruciale factor: cultuur. Dit lijkt misschien soms wat vaag en ongrijpbaar, maar het vormt een solide basis voor een vlekkeloze employee journey. En HR speelt een onmisbare rol in de vormgeving hiervan. In deze webinar nemen we cultuur onder de loep en geven we je concrete en praktische voorbeelden.

Leerdoelen

Na dit webinar ben jij volledig op de hoogte van:

 • Wat cultuur precies inhoudt en hoe je dit effectief kunt toepassen in de employee journey;
 • Hoe cultuur een drijvende kracht is voor het bevorderen van diversiteit;
 • Waarom focussen op cultuur jouw werk een stuk makkelijker (én leuker) maakt!

Over de spreker

Als marketeer én cultureel antropoloog is Anouk al 12 jaar verbonden aan Great Place To Work. Met haar jarenlange kennis en ervaring neemt Anouk je mee in het thema organisatiecultuur. Great Place To Work helpt organisaties om, op basis van het Trust Index-medewerkersonderzoek, het vertrouwen binnen organisaties te vergroten wat leidt tot meer innovatie en groei.

klik op afbeelding voor meer info >>>

De  HR levenscyclus

HR levenscyslus Lidl

HR levenscyclus bij Lidl

Door: Sophie Geerts-Jaspers (winnaar van de HRtop100 2023)
Van: Lidl

Leerdoelen

In dit webinar leer je a.d.h.v. diverse voorbeelden en tips en tricks waarom Sophie de HRtop100 won. Het onderwerp van de HR Webinar Week, de Employee Journey is haar op het lijf geschreven:

De interesses van Sophie binnen HR zijn namelijk uitgebreid. Haar focus ligt niet zozeer op thema’s, maar op de gehele HR levenscyclus. Zij gelooft er namelijk heilig in dat vanaf het leren kennen van Lidl als werkgever tot uiteindelijk het off boarding traject belangrijk is. Elke fase van de levenscyclus is hierin belangrijk. De samenwerking ziet zij als een huwelijk waarin vertrouwen de basis is en iedereen hier haar of zijn bijdrage in moet leveren.

Over de spreker

Sophie Geerts-Jaspers is sinds 2016 HR-directeur bij Lidl Nederland, na verschillende commerciële functies te hebben gehad. HR is enorm uitdagend en tijdens de Tuesday Talk neemt ze jullie graag mee in de HR-levenscyclus waar de medewerker centraal staat. In 2023 won zij de HRtop100 vakjuryprijs en mag zij zich het hele jaar de beste HR-leider van Nederland noemen. Niet de minste dus.

klik op afbeelding voor meer info >>>

Offboarding

Offboarding OAZ

Offboarding bij langdurig ziekteverzuim

Door: Thomas Pillen
Van: OAZ

Offboarding is vaak een onderbelicht onderdeel van de employee journey. Bij medewerkers die ziek uit dienst gaan? Daar komt ook nog eens een flinke administratie bij kijken. Ook moeten er gesprekken worden gevoerd die niet altijd even leuk zijn. OAZ neemt je mee in de hele cyclus; van uitdiensttreding en het contact met de oud-medewerker nadien tot preventiemaatregelen in het kader van duurzame inzetbaarheid. We belichten daarbij de mogelijkheden die je als werkgever hebt om projecten voor duurzame inzetbaarheid te financieren.

Leerdoelen

Wat neem jij mee na het zien van dit webinar?

 • Kennis en inzicht in de trends en wetgeving rondom langdurig verzuim en arbeidsongeschiktheid
 • Praktische  voorbeelden en best practices voor een passend offboardingtraject en trajecten voor preventie door duurzame inzetbaarheid
 • Kennis en inzicht in financiële voordelen en risico’s van duurzame inzetbaarheid en langdurig ziekteverzuim

Over de spreker

In mijn rol als Manager Productontwikkeling ben ik op zoek naar nieuwe kansen voor onze klanten en hoe we die waar kunnen maken. Door steeds in gesprek te zijn met collega’s en onze relaties probeer ik te ontdekken of we nog beter en nog meer kunnen doen. Ik ben goed in het ontdekken van verbanden in grote hoeveelheden data en hoe die vertalen naar
kansen voor OAZ en onze klanten.

klik op afbeelding voor meer info >>>

Inclusief organiseren

Sacha Martina & Iteke Koster Personio

Een inclusiever HR beleid, waar begin je?

Door: Sacha Martina en Iteke Koster
Van: Personio

Tijdens dit webinar zullen DE&I specialist Sacha Martina & Personio’s Iteke Koster in gesprek gaan over het opzetten van een inclusief HR beleid. Wat zijn veel voorkomende vooroordelen, welke strategieën bestaan er om het centraal te stellen binnen uw organisatie, en hoe helpt het bij het aantrekken van top talent.

Vooroordelen: Ontdek de vooroordelen over inclusiviteit en waarom het essentieel is voor de moderne HR.

Talent Aantrekken: Leer hoe inclusiviteit uw geheime wapen kan zijn om talent aan te trekken.

Interne Impact: Begrijp hoe inclusiviteit de moraal en innovatie stimuleert.

Betrokkenheid van het Management: Ontvang praktische tips om uw managementteam te betrekken

klik op afbeelding voor meer info >>>

De rol van de werkomgeving

Door welk kantoorlandschap trekt de employee zijn journey

Door: Silvia de Haan
Van: Solved

Wat is een reis zonder landschap? En hoe moet dat kantoorlandschap eruitzien?

Tijdens dit webinar duiken we dieper in de werkomgeving. Welke rol heeft de werkomgeving op deze employee journey. Houden we genoeg rekening met alle fases, of zijn we alleen gefocust op een verbluffend interieur om mensen aan te trekken? En hoe verhoudt deze employee journey zich tot de dagelijkse gang of een mensenleven?

Dit zijn belangrijke vragen die inspiratie bieden voor het kantoor. Na dit webinar beschikt u over praktische handvatten waarmee u uw organisatie ‘reisproof’ kunt maken.

Over Silvia

Silvia vertaalt de strategie van organisaties naar de ideale werkomgeving.

Haar uitgangspunt is altijd dat huisvesting meer is dan stenen; het is een tool om een bedrijf vooruit te helpen. Haar advies wordt niet bepaald door trends, maar sluit aan bij de strategie en waarden van de klant.

Silvia is vanuit haar rol als uitvoerend ontwerper doorgegroeid naar een adviseurspositie, waardoor haar advies geen dik boekwerk is, maar visueel sterk, stevig onderbouwd met cijfers en bovenal uitvoerbaar.

Uiteindelijk zijn het de medewerkers die het succes van een bedrijf bepalen, maar dan dienen ze wel goed gefaciliteerd te worden.

klik op afbeelding voor meer info >>>

De impact van HR-data & AI

Wat wil jij

Ontdek de impact van HR-data en AI

Door: Maarten Schellekens
Van: WELDER

Het binden en boeien van jouw medewerkers ontrafeld

In de huidige maatschappij ligt de focus vaak op financiële kpi’s. Hierdoor is er binnen organisaties doorgaans minder draagvlak als het gaat om het binden en boeien van medewerkers. Door het gebruik van relevante HR-data kun je hier verandering in brengen!

Ontdek hoe HR-data-analyse en AI kunnen helpen bij het herkennen van trends en patronen met betrekking tot personeelsverloop, tevredenheid en betrokkenheid en hoe dit kan leiden tot de juiste strategie om werknemers te behouden. Tijdens dit webinar delen we praktische casestudy’s met waardevolle inzichten voor jouw eigen HR-beleid.

Leerdoelen

 1. Leer hoe relevante HR-data het draagvlak voor jouw HR-beleid vergroot.
 2. Ontdek hoe HR-data-analyse de basis is voor effectieve strategieën voor het behouden van medewerkers.
 3. Krijg praktische inzichten uit casestudy’s die je direct kunt inzetten voor jouw HR-beleid.

Over de spreker

Maarten is de oprichter van WELDER, een HR-softwarebedrijf in ‘s-Hertogenbosch. Maarten gelooft dat iedereen met passie moet kunnen werken. En dat elke succesvolle organisatie bestaat uit mensen die vol passie samenwerken. Slimme software zorgt voor strakke HR-processen die de juiste data en inzichten geven.

klik op afbeelding voor meer info >>>

Werknemerservaring & arbeidsvoorwaardenpakket

Wat wil jij

Hoe verbeter je de werknemerservaring met een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket?

Door: –
Van: WTW

Onze manier van werken is de laatste jaren flink veranderd. Van lange dagen op kantoor, naar thuiswerken en vervolgens op zoek naar een balans in het hybride werken.

Deze reis naar een nieuwe manier van werken is een trigger voor verandering van de behoefte van werknemers en werkgevers. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met de implicaties van veranderende Wet- en regelgeving, bijvoorbeeld de Wet Toekomst Pensioen en de EU pay Directive. Hoe zet je vanuit HR deze veranderingen in om je arbeidsvoorwaarden te moderniseren en de werknemerservaring te verbeteren?

Onze ervaren experts informeren je over de ervaringen van onze relaties op het gebied van het nieuwe werken, veranderende wet- en regelgeving en de impact op mensen.

klik op afbeelding voor meer info >>>

Helaas, we zitten vol!

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze Webinar Week. We zitten helemaal vol!

Maar goed nieuws, we komen terug! 

Wegens de aanhoudende vraag hebben we besloten om in februari 2024 nog een Webinar Week te organiseren. 

Verzeker jezelf nu alvast van een plekje en meld je aan.

In de aanloop naar deze Webinar Week kun je updates van ons verwachten omtrent het programma.

Webinar Week februari 2024 - Inschrijfformulier

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)

Mede mogelijk gemaakt door