Hoe creëer je wendbaarheid met strategische personeelsplanning en zorg je voor flexibilisering van arbeid? Hanneke Moonen en Bertrand Prinsen schreven een tijd geleden voor het Tijdschrift voor HRM hier een uitgebreid artikel over.


‘Organisaties en managers worstelen met vragen als: hoe overleven we in de markt, niet alleen op korte termijn, maar vooral ook op lange(re) termijn? Hoe zorg ik voor een wendbare en lenige organisatie en hoe krijg ik mijn mensen ‘mee’ in belangrijke ontwikkelingen? Hoe kan ik meer doen met minder mensen en toch kwaliteit blijven leveren? Hoe zorg ik ervoor dat ik schaarse expertise in huis krijg en houd? Hoe ga ik slim om met krimp, of andersom: hoe ga ik om met een grote bulk uitstroom van personeel over een x-aantal jaar?’

Wil je het hele rapport bekijken? Log hieronder in of registreer je gratis als lid van HRcommunity en krijg onbeperkt toegang tot alle content!
Avatar

Gepost door HRcommunity

De redactie van HRcommunity brengt de meest interessante content, events, interviews voor HR-professionals samen.