Met onze unieke, integrale benadering werken wij aan de sociale zekerheid in Nederland. Onze specialisten sturen actief op inzetbaarheid, verlagen uw risico’s rondom verzuim en arbeidsongeschiktheid, en werken samen met u aan de optimale benutting van wettelijke regelingen.

Robidus - sociale zekerheid
0,0
0,0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%
Service: Advies & Consultancy
Omvang: >150 medewerkers
Opgericht in: 2003
Partner van HRcommunity: Nee
Herkomst: Nederland
Provincie: Noord-Holland
Focus Klant: <250 medewerkers, 250-2500 medewerkers, >2500 medewerkers
Voertaal: Nederlands
Fase Onderneming: Local Enterprise
Geo focus: Nederland
Beschikbaar in: Nederlands

Robidus – Sociale zekerheid

De diensten van Robidus hebben als doel de kosten en risico’s rondom sociale zekerheid zo laag mogelijk te houden. Dat doen we door te sturen op inzetbaarheid. Hiervoor hebben we een unieke, integrale aanpak ontwikkeld waarbij we een combinatie maken tussen advisering over passende financiering, excellente uitvoering van wet en regelgeving en effectief casebeheer. Deze aanpak werkt kostenverlagend en benut besparingskansen optimaal.

Arbeidsperspectief

Onze stip op de horizon is arbeidsperspectief voor de werknemer. Arbeidsperspectief wil zeggen dat iemand in staat is en blijft om een eigen inkomen te verdienen. Daarvoor is het vereist dat de werknemer fysiek en mentaal gezond blijft, maar ook zeker dat de werknemer zich blijft ontwikkelen. Gezien de toerekenbare kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid is dat doel net zo goed een werkgeversdoel.

Robidus helpt HR-professionals bij het duurzaam inzetbaar houden van de werknemers. Dit doen we door actief te werken aan verzuimpreventie. Vanuit data-analyses signaleren we knelpunten in de organisatie en ondersteunen we bij de aanpak ervan. Mocht iemand toch uitvallen, dan richt onze persoonlijke begeleiding zich op duurzame werkhervatting, rekening houdend met individuele mogelijkheden.

We hebben alle expertise in huis om uw wettelijke verplichtingen effectief en juist uit te voeren. Waar mogelijk zullen we financiële compensatie- en subsidieregelingen op het terrein van inzetbaarheid ten volle benutten.

Onze aanpak

Onze dienstverlening sluit aan op uw organisatie, de problematiek die dit met zich meebrengt en de wensen die u heeft. In het algemeen bestaat onze aanpak uit drie elementen:

  • Data-analyse en benchmarking: Op basis hiervan brengen we de knelpunten in uw organisatie in kaart.
  • Adviseren: Wij geven u helder advies hoe u aan de hand van uw personeelsbestand en uw sector effectief kan werken aan de inzetbaarheid en daarmee het verlagen van uw sociale zekerheidskosten.
  • Een plan opstellen: Samen bepalen we hoe de Robidus specialisten u kunnen ondersteunen of zelfs activiteiten van u over kunnen nemen. Denk aan het opvolgen van de Wet verbetering poortwachter, verplichtingen voor verzuimende werknemers, of het selecteren van de juiste interventie op het juiste moment voor de individuele werknemer.

 

Contactgegevens

Niets gevonden.
Niets gevonden.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Is dit jouw organisatie?

Verstuur onderstaand verzoek voor het claimen van de HR dienstverlener pagina

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Selecteer de HR Dienstverlener/Organisatie uit de HRgids waar jij onderdeel van bent en deze pagina wilt gaan beheren.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
en beheer de gegevens.
Tags: Beheersen kosten en risico's verzuim en WIA, Benutten SV-regelingen, Collectieve zorg- en inkomensverzekeringen, Financieringsoplossingen voor ZW en WIA, Uitvoering sociale zekerheid, Uitvoering ZW- en WGA-eigenrisicodragerschap, Verzuimbeheersing
Ook Interessante HR Dienstverlener

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.