Tags: HRradar, onderzoek, Panel.nl, toekomst van HR

Doe mee aan de HR Trend Monitor: Ontdek de toekomst van HR en leren!

Heb je 15 minuten? Dat is alles wat je nodig hebt om een grote impact te maken! HRcommunity nodigt jou uit om deel te nemen aan ons onderzoek naar trends en ontwikkelingen in HR en leren. Jouw inzichten zijn onmisbaar om de toekomst van ons vakgebied vorm te geven. Het platform is van Panel.nl dat werkt met een door de Universiteit van Amsterdam ontwikkelde methodiek. Een valide en wetenschappelijk onderbouwd onderzoek dus.

Als input voor het HRfestival op 20 juni en als opstap naar de grote Nationale HR Trend Monitor die na de zomer start, willen wij graag alvast jouw visie op 2 onderwerpen:

  • Wat heeft HR nodig om de effectiviteit van jouw organisatie als geheel te vergroten?
  • Op welke manieren kan Learning & Development bijdragen aan betere HR?

Waarom deelnemen?

  1. Inzichten die ertoe doen: Jouw bijdrage helpt ons om de nieuwste trends en ontwikkelingen in HR en leren in kaart te brengen.
  2. Kwalitatief en kwantitatief: De HR Trend Monitor biedt niet alleen een platform voor cijfermatig onderzoek, maar focust vooral op diepgaande kwalitatieve inzichten en de ondersteuning van de dialoog binnen onze community. In de dialoog met anderen kom je tot andere, nieuwe of zelfs betere inzichten.
  3. Invloed en betrokkenheid: Door deel te nemen, krijg je de kans om jouw ervaringen en visie te delen en invloed uit te oefenen op de toekomst van HR en leren.
  4. Sterke verbindingen: Een van de doelstellingen van HRcommunity is het leggen van sterke verbindingen binnen de HR-gemeenschap. Samen bouwen we aan een netwerk dat kennis deelt en elkaar versterkt.

Als laatste, maar zeker niet als minste, ontvang je exclusief het volledige rapport in je mailbox en krijg je 20% korting op een teamticket voor het HRfestival, waar ook de mensen van Panel.nl aanwezig zijn voor een nabespreking.

Onderzoek van hoge kwaliteit

De HR Trend Monitor wordt uitgevoerd door Panel.nl, op basis van een door de Universiteit van Amsterdam ontwikkelde en gevalideerde methodiek. Met deze methode worden open vragen gesteld, die niet alleen door de deelnemers worden beantwoord, maar ook onderling worden geïnterpreteerd en gecategoriseerd. Zo krijgen we inzichten die echt bottom-up vanuit de deelnemers zijn ontstaan.

Wat vragen we van jou?

Slechts 15 minuten van je tijd. Geef jouw visie op 2 stellingen en draag bij aan een beter begrip van de uitdagingen en kansen in ons vakgebied. Het zal je verbazen hoe rijk de rapportage zal zijn.

Jij ontvangt deze exclusief in jouw mailbox, mits je je e-mailadres achterlaat.

Doe mee en maak het verschil!

Jouw deelname is van onschatbare waarde. Samen kunnen we de HR-wereld verbeteren en innoveren. Klik op de link en start nu.

Bedankt voor jouw tijd en waardevolle bijdrage!

Met vriendelijke groet,

Team HRcommunity

 

Mogelijk gemaakt door HiBob en GradusGroep

               

Tags: HRradar, onderzoek, Panel.nl, toekomst van HR
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.