Tags: , , ,

Jouw personeel motiveren om nieuwe skills te leren, zonder dat ze terug naar school hoeven

Tal van onderzoeken hebben aangetoond dat zowel werkgevers als medewerkers er zelf baat bij hebben dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Het prikkelt hun brein, helpt hen meegroeien met het bedrijf en daagt ze uit. Bovendien maakt leren gelukkig. Velen hebben echter geen zin om terug naar school te gaan en van 8 tot 4 een one-size-fits-all opleiding te volgen. Maar ze willen wél nieuwe skills leren. Hoe dan? Lees snel verder!

Online cursussen volgen

Natuurlijk noemen we online cursussen als de eerste keus voor het leren van nieuwe skills. Nee, niet omdat we zijn wie we zijn, maar omdat het daadwerkelijk de makkelijkste manier is om theorie en praktijk samen te brengen.

Er is een online cursus te vinden voor vrijwel ieder onderwerp. Je kunt het zo niche of algemeen maken als je zelf wilt. De meeste cursussen bevatten een of meerdere opdrachten of toetsen, waarmee medewerkers meteen kunnen testen of de theorie is blijven hangen.

STAP-budget

Dat online cursussen dé manier zijn om nieuwe vaardigheden te leren, dat zag zelfs de overheid in. Daarom is het STAP-budget in het leven geroepen. De trajecten die je via Soofos kunt volgen komen ook voor STAP-subsidie in aanmerking. In deze online opleidingen zitten uren aan cursusmateriaal, live sessies en opdrachten. Van SEO tot grafisch design en van Excel tot Management. Ideaal voor wanneer jouw medewerkers – voordelig – een nieuwe skill willen leren of zich willen omscholen.

Vrijwilligerswerk

Sommige bedrijven geven hun medewerkers de mogelijkheid om een aantal uren per maand te besteden aan vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger kun je namelijk ook een heleboel nieuwe vaardigheden leren, en je doet er ook nog eens iets goeds mee.

Misschien heeft de lokale voetbalclub hulp nodig bij het opzetten van toernooien, zowel administratief als op het veld. Of zit er een organisatie in de buurt die ouderen verbindt met vrijwilligers en uitstapjes maakt. Het gaat niet alleen om harde skills zoals programmeren, ook vaardigheden die je leert tijdens vrijwilligerswerk kunnen bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling.

Stage

Als iemand eerst meer ervaring wilt opdoen binnen een functie, kun je ook als volwassene een stage gaan lopen. Laat de medewerker bijvoorbeeld een dag in de week meewerken met een collega om de kneepjes van het vak te leren.

Ook is dit een interessante optie wanneer medewerkers een ander carrièrepad aan het ontdekken zijn. Laat ze meelopen binnen een andere afdeling om te kijken of deze richting voor hen interessant is. Of laat medewerkers een dagje met elkaar meelopen simpelweg om elkaars functie en takenpakket beter te begrijpen en van elkaar te leren.

Zoek een mentor

Afhankelijk van wat jouw medewerkers willen leren, kan het super waardevol zijn om een mentor voor ze te zoeken. Dit kan iemand binnen het bedrijf zijn, iemand uit de omgeving van de medewerker of een connectie bij een ander bedrijf. Je vindt vast binnen de kortste keren iemand die alles weet van het onderwerp waar jouw medewerker zich verder in wilt verdiepen. Iemands mentor zijn is natuurlijk wat werk, maar ook een hele eer.

Combineren = nog meer leren

Het is natuurlijk nog mooier als je een aantal van deze manieren kunt combineren. Ook verschilt het per persoon natuurlijk waar iemand behoefte aan heeft en op welke manier hij of zij het liefst leert.

Blog door Vicky Frissen: [email protected]

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE