Tags: , ,

Opening up to leadership talent

In het E-book ‘Opening up to leadership talent’ beschrijft Jos Groen hoe mensen hun potentieel kunnen bereiken in tijden van transformatie. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het antwoord bij de mens zelf ligt. Lees hier het E-book zelf en wie weet ontdekt je jouw potentie.

Genialiteit

Hoe kunnen we de meeste getalenteerde en best presterende mensen aantrekken en aan ons binden, zodat we ons potentieel kunnen bereiken? Het is een veelgehoorde wens en zorg bij leiders en management. Intussen verschuiven de waarden van de beroepsbevolking. Niet alleen door generatieverschillen, maar ook door de versnelling van verwachtingen in de werkervaring en voorwaarden door de pandemie. Op grond van mijn ervaring met het toepassen van transformatie en de karakteristieken van de Open organisatie, heb ik er het volste vertrouwen in dat het antwoord ligt in de genialiteit van de mensen zelf.

Hoe haal je eruit wat er al in zit?

De energetische flow bij de mensen in de organisatie werkt als een magneet voor het aantrekken en behouden van talent. Die flow creëer je door van top tot teen betrokken mensen als bron van creativiteit en aanpassingsvermogen te koesteren. De mate van persoonlijk eigenaarschap voor talent door leiders en management zijn doorslaggevend. Je benoemt stakeholders en richt de processen ervoor in, maar ben je bovenal bereid een werkomgeving te creëren op basis van openheid, inclusie en vertrouwen? Zijn de leiders beschikbaar om leiderschap talent zelf te coachen? Is er voor de aanwezige leiders en aanstormend talent ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren? Kan men doorgroeien en participeren in alle lagen van de organisatie? De mate en vorm waarin je dat doet is van invloed op de snelheid en succes.

E-book

Kortom: we staan voor een grote uitdaging. Door dit E-book te schrijven wil ik praktische handvatten en suggesties meegeven voor toepassing in de eigen praktijk. Ik wil leiders en management inspireren tot zelfinzicht en meer openheid in de organisatiecultuur. Van top tot teen. De karakteristieken van de Open organisatie en de transformationele aanpak vormen een leidraad bij het ontwikkelen van die aanpak en organisatiecultuur. Ik hoop hiermee bij te dragen aan een werkomgeving waarin leiderschap talent kan groeien, bloeien en doorstromen. Ik ben er van overtuigd dat het kan en dat het leidt tot een bijzonder resultaat. Lees het E-book hier!

Meer lezen over open leiderschap? Bekijk de website van Jos Groen hier.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE