Tags: , , ,

Zo creëer je een ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek

Of je nu thuis of op kantoor werkt: een goede werkplek voor je werknemers is essentieel. Je wilt tenslotte voorkomen dat je personeel uitvalt door rug- en nekklachten of zelfs RSI (Repetitive Strain Injury). Maar wat is er precies nodig voor een goede werkplek? Samen met P-Direkt, de HR dienstverlener van de overheid, bespreken we alle tips voor het creëren van een ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek.

Begin bij de hoogte van het bureau

Zitten is het nieuwe roken. Het is dan ook essentieel om je personeel van bureaus te voorzien die zowel zittend als staand gebruikt kunnen worden. Zo hebben je werknemers de mogelijkheid om tijdens hun werkdag af te wisselen. Ideaal wanneer je rugpijn na een lange vergadering ervaart bijvoorbeeld. Tijdens het zitten is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Zo is het belangrijk dat het blad van het bureau aansluit op de hoogte van de armsteunen.

Bij Workwize beschikken we over meer dan 100.000 verschillende thuiswerkproducten. Wat je wensen ook zijn, wij helpen deze te vervullen. Interesse? Plan een gesprek met een van onze consultants en kom erachter wat Workwize voor jouw bedrijf kan betekenen.

Ergonomisch verantwoord zitten doe je zo

Over naar de rest van de bureaustoel, want daar komt veel meer bij kijken dan alleen een paar armleuningen. Bureaustoelen zijn bureaustoelen omdat ze je volledig af kan stemmen op jouw houding. Dus wat is de ideale houding? Er moet gelet worden op de hoogte, zitdiepte, hoogte van de rugleuning en ten slotte de hoogte van de armsteunen. Het stappenplan:

  • Zet de voeten plat op de grond neer. Zorg vervolgens voor een hoek van ongeveer 90-100 graden tussen je boven- en onderbenen.
  • Comfortabel? Check. Nu is het zaak dat er 5 cm tussen de voorkant van de stoel en je knieholtes zit.
  • Nu is je rug aan de beurt. Het is belangrijk dat je de rugleuning aanpast aan de holling van je rug.
  • Schudt nu je armen even los en laat ze langs je lichaam hangen. Til je onderarmen 90 graden omhoog en je hebt de juiste hoogte voor de armsteunen te pakken.

De ideale positie van jouw toetsenbord en muis

Wanneer je werknemers aan het werk zijn, gebruiken zij hun toetsenbord en muis constant. Het is dus cruciaal om deze in de juiste positie neer te zetten, zodat zij geen last krijgen van bijvoorbeeld RSI. Het is belangrijk om het toetsenbord en de muis dicht bij het lichaam te plaatsen. Doe je dat niet, dan zul je zien dat je automatisch naar voren leunt. En dat is natuurlijk weer slecht voor de rug. Om deze reden adviseren we dan ook om bij het gebruik van een laptop een los toetsenbord en losse muis te gebruiken. Zo houd je de regie over je houding.

Ben je op zoek naar oplossingen voor een goede thuiswerkplek? Lees dan onze whitepaper. Of neem direct contact met ons op via www.goworkwize.com

Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE