Tags: 30-60-90 dagenplan, employee journey, leerdoelen, onboarding, preboarding

E-book: Zo maak je een 30-60-90 dagenplan voor nieuwe medewerkers

Een nieuwe baan beginnen is leuk, maar kan ook overweldigend zijn. Zeker de eerste drie maanden zijn uitdagend en tegelijkertijd cruciaal voor het succes van je nieuwe medewerkers. Het 30-60-90 dagenplan biedt een routekaart naar een goede start tijdens deze belangrijke periode. In ons e-book leer je stap voor stap hoe je een effectief 30-60-90 dagenplan maakt.

Een goed gestructureerd onboardingproces is essentieel om nieuwe medewerkers te verwelkomen, integreren en behouden. Maar het opstellen van een effectief onboardingplan vergt zorgvuldige planning. Hier komt een 30-60-90 dagenplan goed van pas.

Wat is een 30-60-90 dagenplan?

Een 30-60-90 dagenplan geeft nieuwe medewerkers richting tijdens de eerste drie maanden in hun nieuwe functie. Het doel is om hen duidelijkheid en heldere verwachtingen te geven, zodat ze zich zelfverzekerd voelen in hun rol en hun doelen kunnen bereiken.

Ook de tijd voor de eerste werkdag is belangrijk; dit noemen wij preboarding. Ons plan kent daarom ook een -30 dagen-fase, waarmee je de basis legt voor een succesvolle onboarding, nog voordat de nieuwe medewerker begint.

De voordelen van een 30-60-90 dagenplan

Een goed onboardingproces kan de ervaring van nieuwe medewerkers maken of breken. Het 30-60-90 dagenplan is een krachtig hulpmiddel om de eerste maanden soepel te laten verlopen. Een aantal voordelen:

  • Consistente en gestructureerde onboarding: alle nieuwe medewerkers beginnen met dezelfde basisinformatie, wat tijd bespaart voor managers en HR.
  • Duidelijke doelen en verwachtingen: specifieke doelen voor elke fase helpen nieuwe medewerkers te begrijpen wat er van hen wordt verwacht, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen.
  • Sneller leren en integreren: door het proces in stappen op te delen, kunnen nieuwe medewerkers zich focussen op specifieke leerdoelen en taken, wat overweldiging voorkomt.

E-book: Hoe maak je een 30-60-90 dagenplan?

Ons 30-60-90 dagenplan bestaat uit 7 stappen. De eerste 4 zijn voor HR en onboardingspecialisten om een algemene basis te leggen. Vanaf stap 5 komen de managers in beeld om het plan persoonlijk te maken. Zo zorg je samen voor een consistent en persoonlijk onboardingproces.

Dit ontdek je in het e-book:

  • Hoe je een 30-60-90 dagenplan maakt in 7 stappen
  • Een heleboel voorbeelden om je te begeleiden
  • Een gratis sjabloon voor jouw 30-60-90 dagenplan

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Tags: 30-60-90 dagenplan, employee journey, leerdoelen, onboarding, preboarding
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.