Tags: ,

HR en Robotic Process Automation; minder routine meer waardecreatie

Human Resources Management blijkt een vruchtbare bodem te zijn voor de toepassing van Robotic Process Automation (RPA), zo blijkt uit verschillende 'use cases'. HR is procesintensief met veel handmatige transactiestappen en repetitieve taken.

Human Resources Management blijkt een vruchtbare bodem te zijn voor de toepassing van Robotic Process Automation (RPA). HR is procesintensief, met veel handmatige transactiestappen en repetitieve taken die geschikt zijn voor softwarerobots. In deze paper beschrijven gebruikers van de UiPath RPA-oplossing hoe zij RPA in HR hebben toegepast. De voordelen die ze zien, zijn onder meer betere procesbewaking, tijdbesparing en training van personeel. De gebruikers bespreken ook de kwaliteiten die een RPA-oplossing effectief maken in de HR-context.

HR geschikt voor automatisering

Robotic Process Automation (RPA) ondervindt een sterke adoptie binnen Human Resource Management. De HR rol omvat veel repetitieve procesintensieve taken zoals onboarding van medewerkers en salarisadministratie. Deze zijn traditioneel handmatig van aard en als zodanig redelijk geschikt voor automatisering. Bijgevoegde paper bespreekt de voordelen van RPA in HR op basis van gebruikerservaringen met de UiPath RPA. Er wordt ook gekeken naar de kwaliteiten waaraan een RPA-oplossing moet voldoen om te passen binnen de eisen die HR stelt aan procesautomatisering.

Waardevol werken

Human Resource Management heeft voordeel bij RPA omdat de vele handmatige workflows kunnen worden versneld en nauwkeuriger gemaakt door het gebruik van softwarebots. Volgens de gebruikers in dit onderzoek hebben zij tijd bespaard met behulp van RPA tijd bespaard, waardoor personeel ingezet kon worden op  waardevoller werk. De kwaliteiten die een goede RPA-oplossing voor HR bepalen, zijn onder meer: sterke ontwerpkenmerken en gebruiksgemak. Datakwaliteit telt ook, net als simple botbeheer. RPA in HR is nog relatief nieuw, dus het is waarschijnlijk dit vakgebied zal blijven verkennen en innoveren met RPA en veel nieuwe efficiëntie en voordelen naarmate de technologie blijft evolueren en verbeteren.

Naam(Vereist)
Land
Ik ga akkoord met(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tags: ,
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE