Tags: het nieuwe normaal, whitepaper

Talent waarderen in de nieuwe wereld

'Human Capital as an Asset: An Accounting Framework to Reset the Value of Talent in the New World of Work'. Deze publicatie biedt organisaties een model om opnieuw vorm te geven aan het waarderen van en beslissingen nemen over hun personeel in de nieuwe wereld van werk.

Willis Towers Watson en World Economic Forum publiceren een whitepaper over hoe talent te waarderen in de nieuwe wereld van werk.

AMSTELVEEN, 1 september 2020 — Willis Towers Watson en het World Economic Forum hebben een whitepaper gepubliceerd getiteld ‘Human Capital as an Asset: An Accounting Framework to Reset the Value of Talent in the New World of Work’. Deze publicatie biedt organisaties een model om opnieuw vorm te geven aan het waarderen van en beslissingen nemen over hun personeel in de nieuwe wereld van werk.

“Covid-19 heeft een verschuiving naar nieuwe manieren van werken versneld, waardoor bedrijven nadenken over hoe, waar en door wie het werk wordt gedaan”, zegt co-auteur van het artikel Ravin Jesuthasan van Willis Towers Watson. “Bedrijven die hun bedrijfsmodellen aan het herzien zijn, hebben een manier nodig om talent niet als een uitgave maar als een aanwinst te zien. Op die manier kunnen directies en management verantwoordelijk worden gehouden voor hun investering in mensen en voor het leveren van betere resultaten.”

Het whitepaper, gebaseerd op principes uit een eerdere publicatie van Willis Towers Watson en het World Economic Forum, schetst een boekhoudkundig kader dat organisaties kan helpen de bijdrage van hun mensen op dezelfde manier te meten en te kwantificeren als het rendement op financieel en intellectueel kapitaal. De immateriële activa van een bedrijf, waaronder menselijk kapitaal, worden nu geschat op gemiddeld 52% van de marktwaarde.

De publicatie laat zien hoe bedrijven menselijk kapitaal in hun financiële en operationele statistieken kunnen meenemen, en hoe sommige dramatische gevolgen van de COVID-19-crisis op de arbeidsmarkt beperkt hadden kunnen worden als bedrijven de waarde van hun menselijke kapitaal beter hadden gekwantificeerd.

Het raamwerk schetst zeven leidende principes om de manier waarop organisaties mensen waarderen te veranderen. Deze omvatten verschuivingen van winst naar doel; van bedrijfsbeleid naar maatschappelijke verantwoordelijkheid; van op zichzelf staande entiteiten naar ecosystemen; en van werknemers en banen naar mensen, werk en vaardigheden. De publicatie bevat voorbeelden van bedrijven die deze principes in de praktijk hebben gebracht – van het bijscholen van hun personeel tot het delen van werknemers om ontslagen te voorkomen.

“Sinds de eerste Covid-schok hebben bedrijven te maken met continue verandering en moeten talent centraal stellen in hun bedrijf”, zegt Saadia Zahidi van het World Economic Forum. “Door fundamenteel te herwaarderen en te investeren in hun personeel, kunnen organisaties beter doen wat goed is voor hun bedrijf, hun werknemers en de samenleving.”

Deze whitepaper is kosteloos beschikbaar:

Tags: het nieuwe normaal, whitepaper
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.