Tags:

´Het is hard werken, al is dat tegenwoordig eigenlijk overal zo. Je ziet dat de 24-uurs economie steeds groter wordt’

Al twintig jaar zit Rowena Lodder, HR-directeur, bij Hilton Hotels. Maar in het hotelwezen is geen dag hetzelfde. ’’Ik kan makkelijk met veranderingen meegaan en denk nooit: dat wordt lastig. Ik zie verandering als een moment van nieuwe kansen.’

Lodder heeft binnen Hilton een brede carrière gehad; voor Hilton startte ze in een operationele rol waar ze supervisor food & beverage was. In ’98 waagde ze de stap om meer naar de achterkant van de hotellerie te gaan. Een stap die goed is uitgepakt, en die ze ook meerdere malen weer zou wagen. Van de afdelingen reserveringen ging ze naar Groups & Events en hield ze zich meer bezig met de commerciële tak. Daarna volgde een nieuwe rol: HR-manager. Loddder had tot dan toe weinig ervaring met HR. ’’Je kwam er voor de praktische zaken. Ik had geen idee wat ze daar deden. Je tekent contracten of gaat er heen als er iets mis is. Maar uiteindelijk heb ik het tóch gedaan.’ Het had geen betere zijwaartse stap kunnen blijken; sinds 2004 zit ze nu op haar plek in het HR-team van Hilton Nederland. Dat betekent dat ze ook de uitbreiding van de Hilton Hotels van dichtbij heeft mogen meemaken, waaronder het openen van het Hilton The Hague, Hilton garden Inn Leiden en het Waldorf Astoria Amsterdam, maar ook de verhuizing van het hotel bij Schiphol naar een compleet nieuw gebouw. ’’Dit ga ik tot mijn pensioen denk ik wel leuk vinden,’ zegt ze met een brede glimlach.

Lees het gehele interview op de website van de HRtop100 >>

Tags:
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Bekijk het HRcommunity Festival magazine hier!

HRtop100 Sponsor Headfirst Group

HRtop100 Sponsor Headfirst Group

Upload content hier!

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Manager – OPRA Turbines

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Word een Online Learning Expert | SkillsTown

Whitepaper

Grip en zicht op je flexpool

Grip en zicht op je flexpool