Tags:

‘HR laat kansen liggen’

» Interviews

»

‘HR laat kansen liggen’

HR kan meer denken vanuit doelgroepen, vindt Marlie Dierkens Schuttevaer, als HR manager eindverantwoordelijk voor alle 375 winkels van Action in Nederland. ‘We benaderen iedereen vaak hetzelfde en laten hierdoor kansen liggen.’

De koffie is klaar, speculaasbrokken liggen op een bordje. Marlie Dierkens Schuttevaer is klaar voor het interview. Vorig jaar is ze begonnen als HR manager bij Action Nederland. Bij andere bedrijven heet deze functie vaak HR-directeur, maar Action is een nuchter bedrijf, dus HR-manager dekt ook de lading. ‘Een superbedrijf,’ zegt ze en pakt een stuk speculaas. Al tijdens haar opleiding aan de hotelschool kwam ze in HR terecht, toen ze bij een uitzendbureau voor horecapersoneel ging werken. HR stond nog in de kinderschoenen op technologisch gebied. ‘Veel bedrijven gingen voor het eerst met elektronische databases werken. Tot dan toe moest je bij elke vacature een rolodex met kandidaten door.’ Na haar studie ging ze onder meer aan de slag als HR-adviseur bij KPN. Ze stapte over naar Achmea – later Zilveren Kruis Achmea – waar ze doorgroeide naar de functie van HR-manager, en werkte vervolgens nog een tijd in de financiële sector.

Lees het gehele interview verder op de website van de HRtop100 >>

Tags:
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Ook Interessante Interviews

In gesprek met HR-leiders

We gaan voor de HRtop100 in gesprek met HR-leiders. Wat vinden zij de kerntaak van HR en wat is het lastigste van het vak? Je hoort het in de podcasts.
Lees verder

De kracht van powernaps

In veel vooruitstrevende bedrijven is het al mogelijk: een powernap doen onder werktijd. Google, Ben & Jerry’s, Nike en Apple, om er maar een paar te noemen, hebben al een snooze…
Lees verder

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Word gratis lid

Meld je nu aan!

Tuesday Talk Kees de Rijke Koninklijke Landmacht 1

Artikelen & Blogs

Apps & Tools

Deel je blog!

Word lid

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

Registreer je hier

Publiceer

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

Artikel indienen

Advertentie

In de spotlight

Vacature

Boek

Kalender

Whitepaper

Menu