Tags:

’Je wil emotioneel intelligente leiders, en HR is daarmee de taak van de leider’

Rust in je hoofd. Je werk of je leven. De kunst van het gesprek. Het zijn maar een paar van de classes die The School of Life geeft. Maar hoe gaan de medewerkers van het bedrijf eigenlijk zélf om met deze onderwerpen? En hoe is het achter de schermen geregeld? Josine Peters, algemeen directeur, geeft ons een kijkje in de keuken.

’’Ik dacht: als ik daar wil bereiken wat ik denk dat de droomorganisatie is, dan zijn we toch al snel tien jaar verder’

Toen Peters in 2016 startte bij The School of Life, was er eigenlijk amper sprake van cultuur, zo geeft ze toe. ’’Er was een clubje mensen dat heel hard aan het werk was, met redelijk veel chaos, stress en weinig transparantie of de business goed ging of niet.’ Creativiteit, daar was geen gebrek aan. Maar structuur en rollen, daar schortte het nog behoorlijk aan. ’’Wat ik meteen ben gaan doen is met elkaar ’’op kamp’. Dan doen we nu elk jaar.’ En dat is dus geen weekend weg, maar gewoon tijdens de werkweek. Tenslotte hoort het ook gewoon bij je werk. Het woord kamp wekt de suggestie dat het om een werkweek op school gaat en dat is ook precies de bedoeling. ’’De eerste keer zijn we gestart met het vertellen onze levensverhalen aan elkaar, onze eigen persoonlijke missie en vervolgens hebben we dat ook voor de organisatie gedaan. Wat is nu het levensverhaal van de organisatie? Daar hebben we een hele avond over zitten praten en luisteren. Waar komen we vandaan? Wat heeft het bedrijf gevormd? Vervolgens zijn we verder gegaan met de missie van de organisatie. De persoonlijke missies samenbinden met de gezamenlijke missie.’ Hieruit blijkt Peters’ achtergrond in communicatie en verhalen vertellen. Josine Peters is haar carrière begonnen als communicatieadviseur. Wat haar onmiddellijk opviel was dat ze voornamelijk interesse had in interne en verandercommunicatie.

Lees het gehele interview verder op de website van de HRtop100 >>

Tags:
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Community Leden

Alle Leden >>>

Whitepaper De waardevolle organsiatie

whitepaper arbeidsmarkt
In dit whitepaper staan HR en HRM gerelateerde onderwerpen omtrent de Arbeidsmarkt

Registreer je als lid

Bekijk het HRcommunity Festival magazine hier!

HRtop100 Sponsor Headfirst Group

HRtop100 Sponsor Headfirst Group

Upload content hier!

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE

In de spotlight

Vacature

HR Manager – OPRA Turbines

Boek

Superkrachten - Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken -

Superkrachten – Creëer eigenaarschap en laat je organisatie werken

Kalender

Word een Online Learning Expert | SkillsTown

Whitepaper

Grip en zicht op je flexpool

Grip en zicht op je flexpool