Design Thinking Training

Korting
Voor Leden
Organisator: Agile Scrum Group
StartdatumTijdspecificatieEinddatumPrijsInfo
€ 1.095,00
Korting voor leden!*

Locatie:

Prijs voor Leden van HRcommunity

Prijs Basis Lid:€ 1.095,00-10%€ 985,50
Prijs Premium Lid:€1.095,00-15%€ 930,75

Inhoud

Design Thinking Training

In deze training krijg je de handvatten aangereikt om sneller en effectiever aan de slag te kunnen gaan met innovatie.

Uniek aan deze training is dat je een introductie krijgt in het gedachtegoed van Design Thinking en daar meteen handen en voeten aan geeft met behulp van de Design Sprint. Een Design Sprint is een concreet en pragmatisch stappenplan, dat een team in korte tijd van een probleemstelling naar een prototype voor een innovatieve oplossing leidt.

Design Thinking & Design Sprints zijn niet specifiek ontwikkeld of bedoeld voor IT-omgevingen. Ben jij werkzaam in een non-IT organisatie? Dan is deze innovatietraining ook voor jou de beste keuze.

Deze training is zowel op individuele basis te volgen als in-company te organiseren.

Wat houdt de Design Thinking training (incl. Design Sprint) in?


Over Design Thinking
Design thinking is een iteratief proces dat door organisaties wordt toegepast om te kunnen innoveren. Fundamenteel in Design Thinking is het ontwikkelen van een diepgaand begrip (empathie) voor de mensen voor wie we producten of diensten ontwerpen. De empathische aanpak leidt tot een beter begrip en inzicht, van waaruit bestaande aannames kunnen worden uitgedaagd en problemen opnieuw kunnen worden gedefinieerd.  Door deze kennis voortdurend te evalueren ontstaan er nieuwe inzichten en kunnen er alternatieve strategieën en oplossingen worden gevonden.

Een Design Thinking-project kent verschillende fasen. Eerst probeert men door middel van (empathisch) onderzoek de klant te leren kennen, de problemen te identificeren en tot een juiste probleemstelling te komen.  Vervolgens worden in de prototyping- en testfase de mogelijke oplossingen onderzocht.  Dit wordt dan gevolgd door fasen waarin een product wordt ontwikkeld en geleverd. Met de levering van het product komt het leerproces nog niet ten einde. ook na de lancering evalueert men of het product daadwerkelijk ‘waarde’ levert.  Nieuwe inzichten kunnen zo alsnog leiden tot aanpassingen.

Over Design Sprints
De Design Sprint is een workshop format dat door steeds meer organisaties wordt gebruikt. Aan de basis van de Design Sprint ligt het ‘Design Thinking’-gedachtengoed. De uitgangspunten en fasen van ‘Design Thinking’ komen in gecomprimeerde vorm terug in de vierdaagse Design Sprint workshop, die bestaat uit een serie praktische ‘hands-on’ activiteiten. Het is een pragmatisch stappenplan dat in vier dagen tastbare en gevalideerde prototypen oplevert, die kunnen bijdragen aan het oplossen van de vraagstukken in jouw organisatie.

Na het volgen van de training:

  • Kun je makkelijker tot innovatie komen;
  • Zijn je oplossingen innovatiever;
  • Voel je meer draagvlak in de realisatie van een nieuw product of dienst;
  • Heb je een goede theoretische basis.

Programma van de Design Thinking Training (incl. Design Sprint tools)

De agenda van deze praktische training ziet er als volgt uit:

Dag 1

  • Wat is Design Thinking? (De Double Diamond)
  • Wat is een Design Sprint?
  • Design Sprint workshop / deel 1

Dag 2

  • Design Sprint workshop / deel 2

Op een laagdrempelige manier leer je in twee dagen wat de Design Thinking principes zijn en hoe deze principes worden toegepast in de praktijk van de Design Sprint. De opgedane kennis kan je direct toepassen in je eigen organisatie of project.

Niveau: iedereen kan meedoen met deze training. Wij adviseren echter minimaal HBO werk- en denkniveau.

Word Basis of Premium Lid en contacteer Agiles Scrum Group met een unieke kortingscode

Tags: design thinking, empathische organisatie, innovatie
Ook Interessante Kalender

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.