Tags: covid, mentale energie, onderzoek, stress, thuiswerken, white paper

Dit zijn de effecten van thuiswerken tijdens de COVID-pandemie

Bekijk en download de whitepaper ‘Effecten van thuiswerken tijdens de COVID-pandemie’ en leer wat thuiswerken met werkenden gedaan heeft! Was het beter of juist slechter voor onze mentale gesteldheid? Lees het hier.

Wat geeft en wat vreet energie bij werken vanuit huis?

De effecten van de pandemie op ons werkende leven zijn groot.
Dat gaat gepaard met onzekerheden, zoals dreigend baanverlies en onveiligheid op de werkvloer. Maar ook met langdurig vanuit huis werken, een herwaardering van de sociale relaties op het werk en het leren van nieuwe digitale vaardigheden. Iedereen heeft de gevolgen van de pandemie ervaren. Na jarenlang geduw en getrek om meer plaats- en tijdsonafhankelijk te werken (“Het Nieuwe Werken”), werd dit onder druk massaal gemeengoed. En niet zonder gevolg: minder files, een hoge productiviteit en meer flexibiliteit in de werk-privé balans.

Nu we de grootste schokken achter de rug hebben kunnen we reflecteren op hoe het thuiswerken ook de mentale energie van werkenden heeft beïnvloed. Om ons licht daarop te laten schijnen hebben we de gegevens van een breed onderzoek onder werkende Nederlanders uit 2021 gebruikt. Daarmee willen we bijdragen aan het debat en hopen we te leren uit de pandemie!

De coronacrisis heeft veel invloed op werkend Nederland. Zo moesten veel werknemers – al dan niet gedwongen – vanuit huis werken. Uit cijfers van het Centraal Planbureau blijkt dat er voor de coronacrisis gemiddeld bijna 4 uur per week werd thuisgewerkt1. Aangezien de gemiddelde Nederlandse werknemer in totaal ruim 32 uur per week werkt wil dus zeggen dat 12% van de tijd vanuit huis werd gewerkt. Dat was dus vóór de crisis. Tijdens de crisis steeg dat tot boven de 40% op jaarbasis en bij eerste lockdown werkte zelfs meer dan de helft van alle werknemers vanuit huis.

Meer lezen?

Tags: covid, mentale energie, onderzoek, stress, thuiswerken, white paper
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Uit De Thema Wellbeing & Vitaliteit

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.