Tags: , , ,

E-book: Mentale gezondheid van medewerkers

Begin niet pas over mentale gezondheid als iemand al zichtbaar problemen heeft, adviseert OpenUp. Dan is het eigenlijk al te laat. OpenUp heeft een e-book uitgebracht waarin zij samen met andere, grote organisaties hun ideeën rondom mentaal welzijn bundelen. Je download het e-book gratis onderaan dit artikel.

Met Nationale Nederlanden, Tony Chocolonely, Picnic en McDonalds

Stress is beroepsziekte nummer 1. Niet gek dus dat organisaties op allerlei manieren proberen om de mentale gezondheid van hun medewerkers op peil te houden. In het nieuwe e-book van OpenUp, het platform voor mentaal welzijn, vertellen HR-professionals van Nationale Nederlanden, Tony Chocolonely, Picnic en McDonalds over hun oplossingen en ervaringen.

De kosten voor mentaal verzuim kunnen flink oplopen, blijkt uit onderzoek van CapGemini. Vooral als het verzuim langdurig wordt. Gerichte aandacht is dus zinvol. Met preventiemaatregelen en tijdig herkennen kunnen organisaties het mentaal verzuim verder omlaag brengen.

 

Oprechte aandacht voor mentale gezondheid is een wezenlijk voorwaarde voor goed werkgeverschap. “Marcia Goddard, hoofd People & Culture bij Tony’s Chocolonely

Een belangrijke eerste stap is erkenning. Te vaak nog zien leidinggevenden de mentale uitdagingen van hun medewerkers als een zwakte. Daardoor voelen medewerkers zich soms gedwongen om hun zorgen of angsten te verbergen, met als gevolg dat ze zich juist slechter gaan voelen. Verstandiger is een open, belangstellende houding, zeggen de psychologen van OpenUp. Vraag af en toe hoe het gaat en deel ook eigen ervaringen.

 

Begin niet pas over mentale gezondheid als iemand al zichtbaar problemen heeft, adviseert OpenUp. Dan is het eigenlijk al te laat. Medewerkers moeten eerder merken dat het in orde is om over zaken als stress en angst op het werk te praten om ervoor te zorgen dat ze het tijdig aangeven als ze mentale problemen ondervinden.

 

 

We maakten een speciale app waarmee collega’s kunnen bijhouden hoe hoog hun stressniveau is en hoeveel ze bewegen. Een speelse manier om met een serieus onderwerp bezig te zijn.’ – Dick Eygenraam, hoofd HR & Communications van Nationale Nederlanden

 

 

Download het e-book gratis

Naam(Vereist)
Akkoord(Vereist)
Tags: , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE