Tags: ,

Meer betrokken medewerkers? Zo creëer je een ideale workspace experience

Meer digitaal en vaker thuis werken, is in veel gevallen efficiënter. Maar het zorgt ook voor meer afstand – letterlijk en figuurlijk. Medewerkers voelen zich sneller minder verbonden, met zowel collega’s als de organisatie waarvoor ze werken. In dit blog ontdek je hoe SAP SuccessFactors Work Zone helpt om een optimale digitale medewerkers ervaring te creëren die medewerkers onderling én met de organisatie verbindt.

Wat denk je: blijft een medewerker die zich minder verbonden voelt met een organisatie lang of kort in dienst? De vraag stellen, is hem beantwoorden natuurlijk. Met de krapte op de arbeidsmarkt zou het voor HR-professionals topprioriteit moeten zijn om bestaande medewerkers te behouden. Maar hoe zorg je voor een gevoel van verbondenheid, onderlinge connectie en een positieve associatie met jouw organisatie?

Katalysator voor productiviteit en engagement

Met SAP SuccessFactors Work Zone creëer je een gebruiksvriendelijke en gepersonaliseerde workplace experience voor medewerkers. Het platform zit onder andere boordevol functies om nauw samen te werken met collega’s. Bovendien maakt het alle gewenste functionaliteiten en data uit business apps, zowel SAP als niet-SAP, toegankelijk via één omgeving met één en dezelfde uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan de progressie in persoonlijke doelstellingen, de status van belangrijke projecten, een overzicht van aankomende diensten en updates in individuele reisschema’s. Dat verhoogt het werkgemak, omdat medewerkers niet telkens hoeven te schakelen tussen apps. En dit alles kun je zij aan zij presenteren met de nodige video’s, teksten en documenten vanuit de organisatie.

Ook biedt SAP SuccessFactors Work Zone guided experiences, een automatisch aaneengekoppelde reeks van stappen uit dezelfde of verschillende apps. Bijvoorbeeld een guided experience waarin een nieuwe collega stap voor stap door het onboardingproces wordt geloodst. Met Work Zone is deze new hire bovendien niet alleen, maar onderdeel van een new hire community die elkaar steunt en verbonden raakt.

SAP SuccessFactors Work Zone is daarmee niet alleen het ideale uitgangspunt voor je werkdag en een katalysator voor productiviteit, maar ook een tool om engagement aan te wakkeren en het community-gevoel onder je medewerkers te versterken.

Meer weten over SAP SuccessFactors Work Zone? Bekijk dan het webinar SAP Compact for SAP Digital Workplace: a single, personalized employee experience

Drie functionaliteiten van SAP SuccessFactors Work Zone

Laten we eens kijken naar drie belangrijke en interessante mogelijkheden van SAP SuccessFactors Work Zone.

1. Homepages: volledig zelf in te richten
In Work Zone kun je diverse homepages maken. Zoals eigen homepages voor iedere afdeling, waaronder Logistiek, Inkoop of HR. Je kunt zelf beslissen welke content je daar wil presenteren. Zo creëer je bijvoorbeeld eenvoudig een HR Quick Service pagina. Met onder andere een optie om snel verzuim door te geven. Of een agenda vol aanstaande evenementen voor medewerkers in je organisatie, inclusief een aftervideo van het laatste evenement. Je kunt ook een poll plaatsen, zodat medewerkers kunnen stemmen over wat het eerste evenement van het volgende jaar moet zijn. Medewerkers kunnen ook zelf actief content uploaden en op elkaars content reageren. Zie het als een soort intranet, alleen dan met veel meer en rijkere mogelijkheden.

2. My Workspace: kickstart van de werkdag
De My Workspace-omgeving biedt een medewerker de mogelijkheid om een eigen omgeving vorm te geven. In die omgeving kan een medewerker functionaliteiten en inzichten verzamelen die hem helpen – dat geeft meteen een prettig gevoel bij de ontvangst in de organisatie. Deze omgeving kun je van top tot teen personaliseren. Met bijvoorbeeld een vakantiefoto in de header en een YouTube-feed met relevante video’s over ontwikkelingen in je werkgebied. Of een reisschema vanuit SAP Ariba en een overzicht van wie wanneer op vakantie is binnen je projectteam. Kortom, My Workspace is hét startpunt van de werkdag voor iedere medewerker.

3. Workspaces: samenwerken op een dieper niveau
Workspaces zijn omgevingen waarin een select aantal mensen binnen je organisatie in een besloten omgeving kunnen samenwerken, discussiëren en relevante content met elkaar kunnen delen. Als er informatie of actie nodig is, dan kunnen de relevante functionaliteiten binnen deze omgeving beschikbaar worden gesteld. Dat is wat samenwerking in workspaces écht efficiënt maakt. Er zijn geen uitstapjes nodig.
Zo kan bijvoorbeeld HR een workspace aanmaken voor alle managers uit de organisatie. Daar kan HR die managers vervolgens uitdagen om met voorstellen te komen voor de optimalisatie van HR-processen. De workspace biedt managers alle ruimte om onder andere onderling te overleggen, input van medewerkers op te vragen en relevante content in te zien over de huidige HR-processen.

Zorgen voor connectie is dé oplossing

Een belangrijk element van een tevreden medewerker is het voelen van een connectie. Met medewerkers onderling, maar ook met de organisatie. Het creëren van zo’n connectie kan uitdagend zijn, maar – net als met zoveel werkgerelateerde zaken tegenwoordig – kan een slim IT-platform zoals SAP SuccessFactors Work Zone dé oplossing zijn.

Wil je dieper duiken in de mogelijkheden van SAP SuccessFactors Work Zone? Bekijk dan het webinar SAP Compact for SAP Digital Workplace: a single, personalized employee experience, waarin we de functionaliteiten van Work Zone toelichten en demonstreren.

Tags: ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE