Tags: , , , ,

Geld uitgeven aan anderen bevordert geluk

Terwijl veel onderzoek het effect van inkomen op het geluk heeft vastgesteld, stellen de schrijvers van deze whitepaper dat de manier waarop mensen hun geld besteden minstens zo belangrijk is als hoeveel geld zij verdienen. In het bijzonder stellen ze de hypothese dat geld besteden aan andere mensen een positieve invloed op het geluk heeft.

Spending money on others promotes happiness

Terwijl veel onderzoek het effect van inkomen op het geluk heeft vastgesteld, stellen de schrijvers van deze whitepaper dat de manier waarop mensen hun geld besteden minstens zo belangrijk is als hoeveel geld zij verdienen. In het bijzonder stellen ze de hypothese dat geld besteden aan andere mensen een positieve invloed op het geluk heeft. Meer dan geld besteden aan zichzelf. Wanneer iemand een groter gedeelte van zijn of haar inkomen aan iemand anders spendeert wordt een groter geluk voorspeld. Zowel een dwarsdoorsnede onderzoek (landelijk representatieve enquête-onderzoek) als lengterichting onderzoek (willekeurig veldonderzoek) bewees dit. Tot slot ervaarde deelnemers die hun geld aan willekeurige mensen moesten besteden meer geluk dan wanneer zij hun toegekende geld aan zichzelf besteedde.

Download hier de whitepaper door Elizabeth Dunn, Lara Aknin en Michael Norton

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Tags: , , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

HRfestival Magazine

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE