Tags: , ,

Ontdek de kracht van AFAS-kennis in HR met de post-hbo HRM

Met de AFAS post-hbo HRM kun je je HRM-kennis snel updaten, ervaring met software van AFAS opdoen én werken aan soft skills. Zo maak je je eigen werk boeiender of word je klaargestoomd voor een nieuwe HR-carrière. Opleidingsmanager, Rosanne Knot – van Dooren vertelt je graag het verhaal achter de post-hbo.

De afgelopen jaren is er ontzettend veel veranderd in de HR-wereld. Het werkveld is bijvoorbeeld razendsnel vernieuwd en gedigitaliseerd. Ook het takenpakket is flink uitgebreid met een andere kijk op instroom en personeelsplanning en focus op welzijn bijvoorbeeld. Daarom is het nu extra belangrijk je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Zeker omdat de vraag naar HR-professionals blijft groeien.

De afgelopen jaren is de vraag naar kennis van de software van AFAS in het HR-veld flink toegenomen. Organisaties willen processen automatiseren en digitaliseren zodat ze zich kunnen focussen op hetgeen waar het echt om draait, de medewerkers. Toch blijkt dat niet eenvoudig. Zo zien we dat HR-professionals soms pas in de praktijk kennis maken met AFAS. En als medewerkers de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen dan weten ze vaak niet hoe. Zo duurt het onnodig lang voor organisaties de voordelen van onze software optimaal te benutten.

Nieuwe uitdagingen in HR: Tijd voor vernieuwing en investering in medewerkers

Uit het HR Trendonderzoek van Berenschot, Performa en AFAS Software blijkt dat bijna de helft van alle HR-professionals bang is achter te blijven met professionele kennis en competenties. Juist in een periode waarin HR-professionals heel wat op hun bordje kregen. De huidige situatie in de wereld vraagt om veranderingen, zoals de oorlog, energietransitie, klimaatregelingen en de naweeën van de pandemie. Maar het thema vernieuwing ontbreekt op de prioriteitenlijst. Denk eens op een andere manier na over werving en behoud. Voor bijna tachtig procent van de Nederlandse organisaties is het werven van personeel nog steeds een issue. Daarnaast hebben organisaties steeds meer problemen met het behoud van hun medewerkers. Laat juist nu zien dat je in medewerkers wilt investeren en zorgt voor de juiste opleiding wanneer zij nog niet volledig voldoen aan de vraag van de organisatie. Combineer dit met digitalisering van het werkveld en je speelt in op een mooie kans.

Van HR-theorie naar actie: De cruciale rol van mensen in effectief HR-beleid

In dit online tijdperk neemt de vraag naar AFAS-kennis toe. Daarom heeft AFAS de post-hbo HRM opgezet, in samenwerking met Windesheim. Deze post-hbo gaat een stap verder dan de reguliere opleidingen en bootcamps. In deze opleiding vind je een mix tussen de inhoud van het HR-veld en de keiharde kennis van de software. Je gaat 22 weken aan de slag om de beste start te krijgen als HRM-specialist, en behandelt onderwerpen zoals HR-thema’s & ontwikkelingen, Strategische personeelsplanning, HR-instrumenten en HR- analytics. Maar het gaat hierbij niet alleen over HR-theorie. Het gaat ook over wat er van je gevraagd wordt in het werkveld. Hoe ga je om met weerstand? Hoe breng je een verandering in gang? Want het succes van een goed HR-beleid en slimme automatisering hangt af van hoe je mensen in beweging krijgt. Als je deze inhoud combineert met procesmatig denken en producttrainingen, verdoe je als organisatie geen tijd aan papieren processen en administratie. Dan kan HR zich écht op mensen richten.

Het is nooit te laat om je kennis bij te spijkeren

Onze post-hbo HRM is geschikt voor een brede doelgroep. Niet alleen voor studenten met een HR-achtergrond of HR-medewerkers. Ook AFAS Beheerders kunnen hun kennis en vaardigheden uitbreiden door te leren hoe hun organisatie onze software nog slimmer kan inzetten. Wat je leert, is namelijk direct toepasbaar in de praktijk. Alle studenten krijgen de kans om met én van elkaar te leren over wat er speelt in de HR-wereld. En als je een nieuwkomer of zij-instromer bent, is dat ook geen probleem. De opleiding is geschikt voor iedereen is die interesse heeft in onze software en in HRM. Wat ons betreft is het nooit te laat om je kennis bij te spijkeren en/of om te scholen, zolang je maar de intrinsieke motivatie hebt om te willen leren. Op die manier zorg je dat je altijd kennis en skills hebt voor de HR-banen van de toekomst.

Wil je weten of de post-hbo HRM iets voor jou is?

Bekijk de brochure of stel gelijk je vraag.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE