Tags: effectief werken, motivatie, online training, ontwikkeling

Waarom je vooral na de zomer aandacht aan ontwikkeling moet besteden

Hoe denk jij dat medewerkers zich voelen wanneer ze na de zomer terugkomen van een vakantie? Opgeladen vol met positieve energie? Niets blijkt minder waar. Wist jij namelijk dat er na de vakantieperiode juist sprake is van mindere loopbaantevredenheid en afgenomen betrokkenheid onder medewerkers? Tijd om daar iets aan te doen dus!

We vertellen je in dit artikel hoe je medewerkers opnieuw kunt motiveren en enthousiasmeren voor hun werk.

Motiveer je medewerkers opnieuw

Na een de periode vol zon, vakantie en vrije dagen kunnen sommige medewerkers hun motivatie in het werk een beetje kwijt zijn. Het starten na een vakantieperiode kan ook juist overweldigend voelen. Want waar moet je beginnen en wat kun je het beste als eerste oppakken? Als werkgever is het goed om je dit te realiseren en medewerkers te helpen om hun motivatie weer te vinden. Ga met ze in gesprek en bespreek waar ze zich de komende maanden op willen focussen. Denk met ze na over de leerdoelen die aan die ambitie gekoppeld kunnen worden. Help ze met de zoektocht naar hun persoonlijke ontwikkeling.

Faciliteer medewerkers met de juiste hulpmiddelen

Wanneer medewerkers weten waar ze aan willen werken, moet je ze ook de juiste hulpmiddelen aan kunnen bieden om hieraan te werken. Dit kan bijvoorbeeld met het online leerplatform van SkillsTown met meer dan 1000 online trainingen. Hiermee help je zowel je medewerkers als je organisatie. De trainingen staan namelijk vol met verschillende onderwerpen waarmee medewerkers hun doelen kunnen behalen en geïnspireerd kunnen raken. Hiermee kunnen ze zichzelf en de organisatie verder ontwikkelen

Geef medewerkers richting

Sommige medewerkers zullen misschien niet weten hoe en waarmee ze moeten beginnen als het gaat om hun ontwikkeling. Je zou er als organisatie voor kunnen kiezen om trainingen te bundelen in een leerlijn zodat medewerkers deze content gemakkelijk terug kunnen vinden in een online leeromgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een leerlijn opzetten met trainingen die perfect zijn voor een nieuwe start na de zomer.

Voorbeelden van trainingen zijn:

  • Persoonlijk leiderschap
  • Werkgeluk creëer je zelf!
  • In 7 stappen grip en succes op je werk.
  • De kracht van motivatie

Medewerkers belanden vaak na hun vakantie al snel weer in de waan van de dag. Zorg dus dat er meteen na de zomer een focus ligt op hun ontwikkeling, zodat ze goed van start kunnen gaan en het belang ervan inzien. Zo voorkom je dat ze in de loop van het nieuwe werkjaar geleefd worden door hun dagelijkse agenda’s. Breng dus ook juist die trainingen onder de aandacht met praktische tips die ze direct in hun werk en ontwikkelingsplan toe kunnen passen.

Voorbeelden van trainingen die SkillsTown aanbiedt op dit gebied:

  • Timemanagement
  • Effectief vergaderen
  • De balans tussen werk & thuis
  • Effectief (online) thuiswerken

What’s next?

Ben jij enthousiast geworden over online training en wil je wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Plan een vrijblijvende (online) demo met een van onze performance consultants. Tijdens deze demo laten we de personalisatiemogelijkheden zien, krijg je een voorproefje van ons brede aanbod aan trainingen en geven we persoonlijk advies over de inzet en implementatie van het platform.

Vraag een gratis demo aan

Tags: effectief werken, motivatie, online training, ontwikkeling
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.