Tags: de juiste pensioenuitvoerder, Gommer Pensioen, pensioen, PPI

Zitten jullie bij de beste pensioenuitvoerder?

Jullie hebben een pensioenregeling en die is ondergebracht bij een pensioenuitvoerder. Dat kan een pensioenfonds zijn, een verzekeringsmaatschappij of een premiepensioeninstelling (PPI). Maar is de partij waar jullie bij aangesloten zijn de beste uitvoerder?

De hoogste opbrengst met de beste pensioenuitvoerder

Pensioen is afhankelijk van een paar dingen. Allereerst de inleg. Hoe meer je betaalt, hoe meer pensioen. En dat mechanisme werkt verrassend eenvoudig. Leg je 1% meer in, dan is het pensioen straks precies 1% hoger.

Maar tussen die inleg en de uiteindelijke opbrengst zitten nog wel twee belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Het rendement op je gespaarde geld en de kosten die van je inleg af worden gehaald. En juist daar komt de rol van uitvoerder om te hoek kijken.

Hoe hoger het rendement, hoe meer pensioen het oplevert. Hoe lager de kosten, hoe meer pensioen het oplevert. Zitten jullie op dit punt bij de beste uitvoerder? Levert jullie uitvoerder een goed rendement en zijn de kosten laag?

Beste administratieve performance

De opbouw van pensioen is voor ieder individu gekoppeld aan het salaris. Wijzigt er iets in het salaris, dan verandert ook het pensioen. Dat proces moet soepel, snel en foutloos gaan. Vertraging en fouten zorgen voor frustratie, extra werk en dus extra kosten. Eigenlijk moet je geen omkijken hebben naar dit proces. Je moet erop kunnen vertrouwen dat dit foutloos verloopt.

Wist je overigens dat wanneer er in dit proces een fout wordt gemaakt, je als bedrijf een liabilty creëert? Werknemers hebben recht op een pensioen volgens het reglement. Wanneer er iets verkeerd loopt in het proces van administreren, zal het pensioen gaan afwijken van het reglement. Werknemers kunnen wanneer zij fouten ontdekken, alsnog hun juiste pensioen claimen en vaak kunnen zij dan met succes aankloppen bij de werkgever.

Duidelijke communicatie

Pensioen is voor veel werknemers complex. Althans, er wordt vaak complex over gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat pensioen niet zo moeilijk is als veel werknemers denken. Maar dan moet er wel duidelijk over worden gecommuniceerd. De ene pensioenuitvoerder is daar duidelijk meer bedreven in dan de andere. Het maakt voor de helderheid in communicatie echt uit bij wie je de pensioenregeling hebt ondergebracht.

Bij communicatie denk ik niet zozeer aan het verplichte en wettelijke voorgeschreven pensioenoverzicht. Maar ik heb het over werknemersportalen die duidelijk zijn, intuïtief werken en antwoord geven op de vragen van werknemers. Ik heb het dan over een werknemershelpdesk die heldere antwoorden geeft. Ik heb het over brieven en mailtjes die kort en bondig, maar toch in begrijpelijke taal zijn geschreven.

Herken jij jullie pensioenuitvoerder in deze drie punten?

Voldoet jullie pensioenuitvoerder aan deze drie punten? Levert de uitvoerder een hoge opbrengst? Werken zij soepel, snel en foutloos? En communiceren zij helder? Beantwoord je een of meerdere van deze vragen met nee, dan is er winst te behalen. En die winst leidt of tot een beter pensioen voor de werknemers of tot lager kosten voor het bedrijf, waarbij die kostenbesparing weer kan worden ingezet ten behoeve van de werknemers.

Lekkere koffie

Vind je dit een lastig onderwerp? Vergelijk dit dan eens met jullie zoektocht naar de beste koffie. Hoe hebben jullie dat aangepakt? Waarschijnlijk heb je jullie leverancier van koffie benaderd en zijn in gesprek gegaan over welke mogelijkheden er zijn. Vervolgens hebben jullie wat voorstellen gekregen en zijn jullie verschillende koffies gaan proeven. En die zoektocht heeft uiteindelijk geresulteerd in de keuze voor een koffiemachine en koffie.

Zo werkt het eigenlijk ook met pensioen. Je benadert een pensioenspecialist en gaat in gesprek over welke mogelijkheden er zijn. Vervolgens krijg je voorstellen voor een passende goede pensioenuitvoerder en gaan jullie verschillende uitvoerders ’’proeven’. En dat resulteert in een keuze voor een uitvoerder.

Ikzelf ben overigens oprecht benieuwd naar het resultaat van jullie zoektocht naar de beste koffie, en kom die graag een keer proeven.

 


De sleutel tot duurzame inzetbaarheid

Uitval, verminderde productiviteit, vertrekregelingen en regelingen voor vervroegde pensionering. Bijna altijd draaien werkgevers op voor deze kosten. Werkgevers zijn er in toenemende mate voor verantwoordelijk dat werknemers in goede gezondheid en op een productieve manier de pensioendatum halen. Maar hoe doe je dat?

In deze whitepaper een concreet 3-stappenplan waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van pensioenadvies en pensioencoaching.

Op een schaal van 1 tot 5, wat vind je van Workwize?(Vereist)
1 = zeer slecht 5 = fantastisch
Hoe groot acht je de kans dat je het product of de dienst van Workwize in de toekomst gaat gebruiken?(Vereist)
1 = zeer klein 5 = heel groot
Wat vind jij van de presentatie skills van Workwize?(Vereist)
1 = ondermaats 5 = uitstekend
Naam(Vereist)
Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tags: de juiste pensioenuitvoerder, Gommer Pensioen, pensioen, PPI
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE