Inkomen en werk in de 21ste eeuw

Het maatschappelijk debat over de arbeidsmarkt van morgen zit vast in de wereld van gisteren. Politici, beleidsmakers, vakbonden en werkgeversorganisaties kijken voornamelijk nog door een twintigste- eeuwse bril naar de samenleving van de eenentwintigste eeuw; de samenleving die nu aan het ontstaan is.

Het maatschappelijk debat over de arbeidsmarkt van morgen zit vast in de wereld van gisteren. Politici, beleidsmakers, vakbonden en werkgeversorganisaties kijken voornamelijk nog door een twintigste- eeuwse bril naar de samenleving van de eenentwintigste eeuw; de samenleving die nu aan het ontstaan is. In de publieke discussie over de vraag hoe inkomen, werk en arbeidsrelaties de komende decennia moeten worden vormgegeven, wordt door de belangrijkste stakeholders nog gedacht in juridische vormen en structuren die hun oorsprong vinden in wetgeving uit 1907; geschreven voor een sociaalmaatschappelijke context die allang niet meer bestaat. Ook denken zij nog in sociaaleconomische doelen – materiële en financiële groei – die zijn geformuleerd in de jaren van wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Doelen die voor de millenniumgeneratie allang niet meer boven aan hun prioriteitenlijst staan. Duidelijk is dat het huidige debat te weinig oog heeft voor de sociaaleconomische realiteit van morgen, en voor de generaties van morgen. Integendeel: het belemmert sociale innovatie en verhindert ons om onze samenleving en de mensen die erin leven tot volle bloei te laten komen.

Download hier de whitepaper door V. Broers & L. Witvliet, met medewerking van P. Meij. Publicatiejaar: 2018

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE