Tags: , , , ,

Leerkrachten professionaliseren voor passend onderwijs vraagt om beleid

Op welke manier is niet omschreven. Een doordacht beleid ontbreekt voor het opleiden van leerkrachten om onderwijs te geven aan kinderen met extra zorgbehoefte. De verantwoordelijkheid voor professionaliseringsbeleid ligt bij de scholen zelf. Maar vaak is er geen specifieke professionalisering voor passend onderwijs.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wil met passend onderwijs investeren in opbrengstgericht werken voor alle leerlingen. Daarnaast streeft zij de verdere professionalisering van leraren na (www.passendonderwijs.nl). Op welke manier is niet omschreven. Een doordacht beleid ontbreekt voor het opleiden van leerkrachten om onderwijs te geven aan kinderen met extra zorgbehoefte. De verantwoordelijkheid voor professionaliseringsbeleid ligt bij de scholen zelf. Maar vaak is er geen specifieke professionalisering voor passend onderwijs. Dit werkt door naar de werkvloer. Uit een enquête onder Pabo afgestudeerden blijkt dat kinderen met gedragsproblemen enorm bijdragen aan de stress van de leraar (Groene Amsterdammer, 41/2017).

Door: Marjolein van Oenen en Peter van den Boom

Download hier de whitepaper

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Tags: , , , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Document

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE