Tags: , , ,

Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag

Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag

Op Locatie
Organisator: IMK Opleidingen
Prijs: 1.035,00
excl. btw | €0,- met STAP-budget
IMK Opleidingen

Training Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag

Zekerheid door het correct toepassen van (nieuwe) wetgeving

Als HR-medewerker is het niet alleen van belang dat je altijd op de hoogte bent van actualiteiten, wijzigingen en HR-ontwikkelingen, maar ook dat je weet wat de huidige wetgeving concreet voor jouw organisatie betekent.

Inleiding Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag

Ben jij werkzaam als HR-medewerker? Dan is het niet alleen van belang dat je altijd op de hoogte bent van actualiteiten, wijzigingen en HR-ontwikkelingen, maar het is ook belangrijk dat je weet wat de huidige wetgeving concreet voor jouw organisatie betekent. De wetgeving rond het arbeidsrecht wijzigt namelijk continu, maar voldoet het huidige HR-beleid van jouw organisatie hier wel aan? Door de training ’’Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag’ te volgen, weet je hoe je jouw actuele kennis effectief in de praktijk kunt toepassen.

Voor wie is de cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag?

Is het in jouw functie van belang dat je altijd op de hoogte bent van de wijzigingen in het arbeidsrecht en ontslagrecht werknemers? Ben je bijvoorbeeld werkgever, hoofd personeelszaken, voorzitter of lid van de ondernemingsraad of een medewerker die verantwoordelijk is voor het opstellen van arbeidscontracten? Dan raden wij je aan de cursus ’’Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag’ te volgen.

Wat ontwikkel ik tijdens deze training?

Na het volgen van deze HRM-opfriscursus weet je invulling te geven aan de diverse soorten arbeidscontracten en hoe deze toe te passen in de praktijk. Je leert meer over de nieuwe regels in de arbeidswetgeving, wat de gevolgen van deze nieuwe regels zijn en hoe je hiermee om kunt gaan. Daarnaast krijg je voorbeelden en informatie toegereikt, waarmee je kunt nagaan of de zaken binnen jouw organisatie op de correcte wijze zijn geregeld. Na het volgen van de cursus ’’Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag’ ben je weer volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Aanvullende informatie

Als HR-professional kun je bij IMK Opleidingen ook terecht voor de unieke opleidingen ’’Human Resource Management A’ en ’’Human Resource Management B’.

Wil je graag persoonlijk advies? Dan kun je onze studieadviseurs bereiken via 0172 – 42 34 56.

Programma

Deze cursus bestaat uit 2 lesdagen van 10.00 uur tot 17.00 uur.

 • Wettelijk kader arbeidsrecht
 • Inhoud van schriftelijke arbeidsovereenkomst
 • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd en verlenging*
 • Aanzegplicht en proeftijd*
 • Recht op loon*
 • Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden of contract*
 • Bedingen zoals beding nevenarbeid, concurrentiebeding e.d.
 • Ontslagrecht
 • Transitievergoeding en extra vergoeding*
 • Ontslag op persoonlijke gronden*
 • Ontslag op bedrijfseconomische gronden*
 • Ontslag op staande voet*
 • Goed werkgeverschap
 • Goed werknemerschap
 • Vakantierechten en -dagen*
 • Ziekte en arbeidsongeschiktheid*
 • Verlofrechten o.b.v. Wet arbeid en zorg*
 • Oproepkrachten*
 • Arbeidsovereenkomst met AOW’er
 • Pay-rolling
 • Overeenkomst van opdracht

* Er gelden nieuwe regels of er is recente nieuwe rechtspraak

Sluit bovenstaand programma aan bij jouw leerwensen en -doelen? Schrijf je dan nu in.

Wie is mijn trainer?

Onze trainers zijn zelf dagelijks bezig met het opstellen van arbeidscontracten en het geven van advies over arbeidsvoorwaarden, reglementen en vraagstukken op het gebied van ontslag en ziekteverzuim. Zij beschikken dus over praktische ervaring en de nodige specialistische kennis op dit vakgebied.

Onze aanpak

Omdat je volgens ons niet alleen leert in een klaslokaal, kun je direct na inschrijving al aan de slag met het lesmateriaal van deze cursus. Via ons online leerplatform heb je toegang tot het lesmateriaal en kun je jouw leerwensen kenbaar maken.

Tijdens deze cursus staat de link tussen de regels en de toepassing van deze regels in de praktijk centraal. Je gaat aan de slag met opdrachten en naslagwerk met voorbeeldbrieven, -contracten en -regelingen. Daarnaast wissel je ervaringen uit en discussieer je met je mededeelnemers en trainer. Deze cursus is dan ook interactief en praktijkgericht.

Wanneer de cursus is afgerond, heb je de mogelijkheid om tot twaalf maanden na afloop van de cursus contact te onderhouden met de andere deelnemers en de trainer. Op deze manier kan je de nieuwe vaardigheden en inzichten gegarandeerd borgen.

Ongelimiteerd herhalen

Tijdens het volgen van een cursus krijg je veel nieuwe indrukken en ideeën. Bij IMK Opleidingen gaan we voor een volledige ontwikkeling van jouw inzichten en vaardigheden. Daarom mag je jouw cursus zo vaak herhalen als je wilt. Je betaalt alleen de locatie kosten en eventueel vernieuwd lesmateriaal. Kortom: het lesgeld laten we achterwege. Sommige deelnemers vinden het prettig om na een maand de cursus nog eens te herhalen, anderen willen graag een opfrissing na een jaar.
Meer informatie vind je op www.imkopleidingen.nl/herhalen.

Waarom IMK Opleidingen

 • Praktisch, plezier én persoonlijk!
 • Veel tevreden klanten
 • Training, cursus of opleiding volledig toegespitst op jouw praktijk
 • Praktijkgerichte en ervaren trainers
 • Vandaag geleerd is morgen toegepast

Investering

Cursusprijs Open cursus €845.00
Lesmateriaal Open cursus programma €80.00
Locatiekosten Open cursus programma €110.00
Totaal (excl. btw) €1.035.00

Gratis trainen met het STAP-budget

Het STAP-budget is een subsidie vanuit de overheid waarmee je €1.000 opleidingstegoed kunt ontvangen voor het volgen van een training. Het is bedoeld voor iedereen op de Nederlandse arbeidsmarkt, om ontwikkeling en (om)scholing te stimuleren. Goed nieuws. Deze training is daardoor kosteloos te volgen.

Aanvragen van het STAP-budget is eenvoudig:

Stap 1. Meld je via de website van IMK Opleidingen aan voor deze training. Gebruik daarvoor de speciale knop Inschrijven met STAP-budget. Je ontvangt daarna direct een STAP-vooraanmeldbewijs. Zonder dit bewijs kun je geen aanvraag doen.

Stap 2. In de bevestigingsmail van de vooraanmelding staat op welke datum je via het STAP- portaal de aanvraag in kunt dienen bij het UWV.

Stap 3. Uiterlijk 28 dagen na het indienden van de aanvraag ontvang je reactie van het UWV. Wordt de aanvraag om wat voor reden niet goedgekeurd. Geen probleem. We kijken naar een passende oplossing. Tot aan de officiële bevestiging van het UWV, ben je tot niets
verplicht.

Stap 4. Je kunt de training gaan volgen!

Tags: , , ,
Ook Interessante Kalender

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

HRfestival Magazine

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE