HR Analytics: Waarde creëren met HR data

HR Analytics: Waarde creëren met HR data

Korting
Voor Leden
Organisator: IPRO
Voertaal: Nederlands
StartdatumTijdspecificatieEinddatumPrijsInfo
€ 595,00
Korting voor leden!*

Locatie:

Prijs voor Leden van HRcommunity

Prijs Basis Lid:€ 595,00-10%€ 535,50
Prijs Premium Lid:€595,00-15%€ 505,75

Inhoud

HR Analytics: Waarde creëren met HR data

De driedaagse cursus HR Analytics: Waarde creëren met HR; is ontwikkeld om HR-professionals en managers uit te rusten met geavanceerde kennis en vaardigheden op het gebied van HR-analytics. In een tijd waarin data een cruciale rol speelt in strategische besluitvorming, richt deze cursus zich op het doorlopen van de volledige HR-analytics cyclus – van het identificeren van de kernvraag tot het formuleren van een datagestuurd HR-advies.
Deelnemers zullen leren hoe ze relevante data kunnen verzamelen, analyseren en interpreteren, en hoe ze deze inzichten kunnen omzetten in strategische acties om de organisatie te verbeteren. Door een mix van theorie, praktijkvoorbeelden, en hands-on oefeningen biedt deze cursus een diepgaand inzicht in hoe HR-analytics kan worden toegepast om waarde te creëren binnen verschillende domeinen van HR.

Doelgroep

Deze cursus is ontworpen voor HR-professionals, HR-managers, en iedereen die betrokken is bij het nemen van personeelsbeslissingen of het verbeteren van HR-processen binnen hun organisatie. Of je nu direct betrokken bent bij HR-analytics of je kennis wilt uitbreiden om de impact van HR-initiatieven te vergroten, deze cursus zal waardevolle inzichten en vaardigheden bieden. Voorkennis van data-analyse of statistiek is nuttig, maar niet vereist, waardoor de cursus toegankelijk is voor iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van HR-praktijken door middel van data gestuurde besluitvorming.

Programma

 1. Introductie tot HR Analytics
 2. Het Formuleren van de Vraag
 3. Data Verzamelen
 4. Data Opschonen en Voorbereiden
 5. Data-analyse Tools en Technieken
 6. Descriptieve Analytics
 7. Diagnostische Analytics
 8. Predictive Analytics
 9. Prescriptive Analytics en Geavanceerde Analysetechnieken
 10. Het Vertalen van Analyse naar Actie
 11. HR Dashboards en Rapportage
 12. Case Study: Van Data naar Besluitvorming
 13. Het Implementeren van HR Analytics in de Organisatie
 14. Evaluatie en Continue Verbetering
 15. Afsluiting en Toekomst van HR Analytics

Resultaat

Na het voltooien van de cursus HR Analytics: Waarde creëren met HR; beschik je over de kennis en vaardigheden om de waarde en toepassingen van HR-analytics binnen diverse HR-domeinen te doorgronden. Je bent in staat om de kernvragen te identificeren die ten grondslag liggen aan HR-uitdagingen, relevante data effectief te verzamelen en te analyseren, en geavanceerde analysetechnieken toe te passen voor het verkrijgen van inzichtelijke analyses. Je leert hoe je de resultaten van je analyses kunt vertalen naar concrete HR-adviezen en acties, en hoe je effectieve rapportages en dashboards ontwerpt om deze inzichten met stakeholders te delen.
Je ontwikkelt een data gestuurde benadering voor het verbeteren van organisatorische prestaties en het creëren van strategische waarde door HR-initiatieven. Bovendien ben je goed uitgerust om de ethische overwegingen en privacywetten in acht te nemen bij het omgaan met werknemersdata. Met deze nieuwe vaardigheden speel je een cruciale rol in de transformatie naar een data-gedreven HR-functie, waardoor je een essentiële bijdrage kunt leveren aan het behalen van de strategische doelen van je organisatie.

 

 

 

Word Basis of Premium Lid en contacteer IPRO met een unieke kortingscode

Ook Interessante Kalender

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.