Tags: coronacrisis, Coronavirus, de coronakrant

5 handige tools voor creatieve samenwerking op afstand

De coronacrisis vraagt om creativiteit. Voor mij als Business Designer geldt dat ik ook op afstand creatieve sessies wil kunnen faciliteren. Daarom ben ik eens in wat gratis versies van tools gedoken die kunnen helpen bij creatieve samenwerking en brainstormen op afstand.

1. Mural

In Mural kun je samen met je collega’s werken op een online whiteboard. Dat kun je laden met tientallen standaard canvassen zoals het Business Model Canvas of het Lean Canvas. Daarnaast kan je samen aan de slag met sticky notes en vormen, teksten, afbeeldingen, links en filmpjes invoegen. Op de ingevoegde ideeën kan je stemmen via een ’’voting session’ en opmerkingen toevoegen.

De tijd kan je bewaken door een timer te starten en uiteraard heeft Mural zoals de meeste van deze tools een chatfunctie. Resultaten kun je exporteren naar PNG en PDF. Mural is als app te gebruiken binnen onder andere Microsoft Teams.

Met de optie om een anonieme link te versturen hoeven deelnemers niet in te loggen. Mural is een gebruiksvriendelijke tool die je 30 dagen gratis kan uitproberen en daarna 12 euro per maand is voor de startersversie.

2. Stormboard

ook Stormboard heeft een integratie met Microsoft Teams en biedt grotendeels dezelfde functionaliteiten als Mural. En ook hier kan je samenwerken aan een grote selectie aan voorgedefinieerde canvassen.

 

[…]

 

Het volledige artikel lezen?

Klik hier


Tags: coronacrisis, Coronavirus, de coronakrant
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.