Tags: , ,

De mens terugplaatsen in HR

’’De toekomst van werk ligt in AI, robots en automatisering’. Dat is waar, maar slechts gedeeltelijk. Ja, nieuwe technologieën veranderen onze manier van werken, maar het zijn mensen die deze technologieën ontwikkelen, verbeteren en beheren.

’’De toekomst van werk ligt in AI, robots en automatisering’. Het zou je zeker kunnen worden vergeven als je dit denkt, gezien de krantenkoppen van de afgelopen jaren. En het is waar, maar slechts gedeeltelijk. Ja, nieuwe technologieën veranderen onze manier van werken, maken bedrijven efficiënter en zorgen voor groei. Maar het zijn mensen die deze technologieën ontwikkelen, verbeteren en beheren – en zorgen voor gebieden die niet door machines kunnen worden afgehandeld. Mensen hebben de kracht van innovatie, en het benutten van innovatie zou moeten betekenen dat we beter met mensen samenwerken. Naarmate we meer geavanceerde technologie op de werkplek brengen, kunnen HR-teams ons laten zien hoe we dit kunnen doen.

Maar hoe kunnen nieuwe technologieën en data HR-teams precies helpen om ’’menselijk’ te zijn en medewerkers beter te ondersteunen?

Leren

Met AI-gestuurde trainingsprogramma’s kun je leerinhoud naar werknemers pushen, op basis van hun eigen, specifieke behoeften, evenals de toekomstige behoeften van het bedrijf.

Personeelsbeheer

Geavanceerde analyses kunnen helpen om kansen voor bepaalde mensen binnen verschillende teams te herkennen, op basis van hun vaardigheden en ervaring: je helpt die teams om te innoveren en te slagen, en het individu heeft meer kansen om zich op nieuwe manieren te ontwikkelen.

Meer tijd voor HR

Automatisering op gebieden zoals selectie van sollicitaties of beoordelingsbeheer kan de tijd verkorten die uw HR-team besteedt aan tijdrovende processen. Vervolgens kunnen ze zich richten op meer strategisch werk en meer ondersteuning op maat voor werknemers.

Meer macht voor managers

Door toegang te krijgen tot HR-data zijn de managers die dag in dag uit met medewerkers werken beter uitgerust om training, doelen en prestaties te volgen. En met behulp van voorspellende analyses en machine learning kunnen problemen worden gemarkeerd voordat ze zich voordoen, zodat managers preventief kunnen handelen en op een persoonlijkere manier voor hun managers kunnen zorgen.

De kracht van innovatie ligt in de handen van mensen. Daarom kunnen HR-teams de drijvende kracht zijn achter vooruitgang, innovatie en zakelijk succes.Ons nieuwste onderzoek verkent de ’’De innovatieagenda’, waarbij we kijken naar alle manieren waarop organisaties werken om innovatie effectief te benutten. Lees hier meer.

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE