Digitalisering: een belangrijke trend binnen de HR

Digitalisering en technologische ontwikkelingen bieden op het gebied van HR vele mogelijkheden. Desalniettemin zijn veel HR-professionals nog ietwat terughoudend in het toepassen ervan.

Dat is kwalijk, want automatisering van HR-processen zal er juist voor zorgen dat je als HR-professional méér tijd hebt voor hetgeen waar je werk om draait: de mensen in het bedrijf. In dit artikel lees je daarom drie redenen waarom de overstap naar één digitaal HR-systeem de juiste keuze is.

Digitalisering neemt je werk uit handen

Door het digitaliseren van HR-gegevens in één centraal HR-systeem, wordt je een hoop werk uit handen genomen. Een goed HR-systeem zal je namelijk herinneringen sturen als je acties moet ondernemen, heeft checks ingebouwd zodat je zeker weet dat je alle gegevens goed op orde hebt en met één druk op de knop kunnen rapportages worden opgesteld. Zo kun je eenvoudig alle openstaande verlofsaldo’s berekenen, de verloopdatum van de arbeidscontracten van werknemers checken en inzicht opvragen over de voortgang van de screening sollicitanten. Je bent hierdoor volledig op de hoogte van wat er in het bedrijf speelt, waardoor je sneller actie kunt ondernemen bij problemen.

Je stelt je werknemers tevreden

Digitalisering van alle data in een HR-systeem geeft bovendien werknemers de mogelijkheid om meer zaken zelf te kunnen regelen. Dit zorgt ervoor dat werknemers zich meer betrokken zullen voelen bij het bedrijf en HR in het bijzonder. Daarnaast is het hebben van online inzicht in persoonlijke HR-gegevens tevens iets dat steeds meer medewerkers van hun werkgever verwachten. Door middel van een centraal HR-systeem kunnen werknemers eenvoudig zien hoe hoog hun verlofsaldo is, op een snelle manier declaraties en reiskosten indienen en hebben zij op elk moment inzicht in hun rooster.

Het sluit aan op de huidige wetgeving

Ook als HR-professional krijg je regelmatig te maken met steeds veranderende wet- en regelgeving. Het digitaliseren van je gegevens in een centraal HR-systeem maakt het makkelijker hieraan te voldoen. De meeste HR-systemen passen zich hier namelijk vanzelf op aan, waardoor je zeker weet dat jouw HR-werkzaamheden voldoen aan de eisen van o.a. de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE