Tags: , ,

Digitalisering van HR processen, lessen uit de zorg

In de zorg wordt aan het digitaliseren van werkprocessen veel tijd en aandacht besteed. Met het oog op de toekomst is dit een belangrijk proces, er zijn echter wat hobbels in de weg naar deze digitalisatie. Want hoe pas je dit toe zonder het menselijk aspect uit het oog te verliezen? HRcommunity heeft samen met OAZ een HR Summit georganiseerd over dit thema. De belangrijkste punten uit dit overleg zetten we graag voor je op een rij.

Hou het gemakkelijk

Een van de idealen die ten grondslag ligt aan het digitaliseren van werkprocessen is het vergemakkelijken van de werkzaamheden. Toch blijkt in de praktijk dat medewerkers angstig zijn dat het werk er ingewikkelder van wordt. Doordat er in de laatste jaren zoveel digitale mogelijkheden zijn bijgekomen, is het soms lastig om grip te krijgen op alle tools en apps. Zaak is dus om overzicht te houden te luisteren naar de bezwaren van je medewerkers.

Hou persoonlijk contact

Door werkzaamheden te digitaliseren, loop je het risico minder met collega’s en medewerkers te overleggen. Dit resulteert enerzijds in tijdswinst, anderzijds in gebrek aan persoonlijke aandacht. In de zorg is dit een groot struikelblok. Er moet hierin een gulden middenweg worden gevonden, zodat het werk op een persoonlijke wijze kan worden uitgevoerd, maar dat digitalisering hierbij optimaal ondersteunt.

Hou iedereen aan boord

Wanneer je over een goede onderbouwing en gebruiksvriendelijke technologieën beschikt, heb je een groot deel van je medewerkers aan boord in de digitaliseringsslag. Echter, er blijven ook medewerkers over die minder voelen bij deze ontwikkeling. Het is belangrijk om te onderzoeken wat hier de beste aanpak is. Een fysieke optie behouden? Of 100% overstappen en iedereen verplichten de nieuwe werkwijze toe te passen? Het antwoord is per organisatie verschillend, vaak is het zoeken naar de juiste balans.

Hou vinger aan de pols

Het is belangrijk om digitale toepassingen te blijven evalueren. Hoe worden ontwikkelingen ervaren en in hoeverre wordt er actief gebruik gemaakt van de beschikbare tools? Wanneer medewerkers hun ervaringen kunnen delen, zal ook een grotere betrokkenheid bij de ontwikkeling ervan volgen.

Diverse experts hebben tijdens het HR Summit een bijdrage geleverd. Wil je een uitgebreid verslag van het gesprek lezen? Dat kan hier.

OAZ ondersteunt werkgevers bij de digitalisering van HR processen voor subsidies en kostenbesparingen. Door de bestaande administratieve systemen te koppelen aan MijnOAZ maken wij het toepassen van de juiste subsidies voor onze opdrachtgever een stuk eenvoudiger. Wil je met jouw organisatie ook een stap maken in de digitalisering van je HR administratie? Neem dan contact op met OAZ via [email protected] of bel direct 088 5600 700

Tags: , ,
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Ook Interessante Artikel
Artikelen

Bezoeker!

Community Leden

Alle Leden >>>

Artikelen & Blogs

WORD LID

Met HRcommunity maken we het werkveld iedere dag een stukje beter en mooier. Meld je gratis aan als lid, maak verbinding, haal én breng kennis, maak je eigen ledenprofiel, connect met andere leden en meer.

PUBLICEER

Heb je een uniek en interessant artikel geschreven en denk je dat deze interessant kan zijn voor de leden van HRcommunity? Stuur deze dan in via het formulier en wij gaan er mee aan de slag.

ADVERTENTIE